«

»

Windows Phone 8 saamassa täysin uudenlaisen näppäimistön?

WMPoweruser -sivusto on saanut käsiinsä mielenkiintoisen kuvan jossa näkyy Windows Phone -puhelinten (Nokia Lumia) tuleva ns. “pehmeä näppäimistö”? Näppäimistön avulla olisi mahdollista kirjoittaa tekstiä yhdellä sormella (peukalolla) entistäkin helpommin ja ilman jatkuvia kirjoitusvirheitä. Idea perustuu siihen, että näppäimet ovat erittäin suuret ja yhden näppäimen takana on useita kirjaimia jotka avautuvat kun ko. näppäintä koskettaa. Mikäli tällainen näppäimistö tulee Windows -puhelimiin, tulisi se olemaan todellinen mullistus näppäinteknologiaan kosketusnäytöllisissä puhelimissa.

Vaikka uusi näppäimistö olisikin tulossa Windows Phone 8:n mukana, voisi se periaattessa toimia myöskin Windows Phone 7.8:ssa.

Windows Phonen uusi näppäimistö? (Kuva: WMPoweruser)

Windows Phonen uusi näppäimistö? (Kuva: WMPoweruser)

Lähde: WMPoweruser


 • Mika

  n8fin: Tässä on vain käsittääkseni se idea, että ei tarvitse naputtaa samaa näppäintä monta kertaa, vaan yhden napin takaa avautuu kait jonkinlainen pieni pop-up-ikkuna josta se kirjain valitaan…

  Ei voi olla kovin nopea tapa kirjoittaa noin. Mutta jos siinä on sama systeemi kuin Nokialaisten T9:ssä (arvaaja), niin se on nopea. Ainoa ongelma on se, että sormi pitää nostaa irti lasista. Symbian^3 -puhelimissa on myös tuo T9, mutta niillä ei pääse samaan kirjoitusnopeuteen kuin vanhoilla Nokialaisilla. Juuri sen sormen kohotuksen vuoksi.

 • n8fin

  Tonanza:
  Eikös toi oo ollu jo pitkään N8:sis. Aakkosnum. näppäimistö.

  Tässä on vain käsittääkseni se idea, että ei tarvitse naputtaa samaa näppäintä monta kertaa, vaan yhden napin takaa avautuu kait jonkinlainen pieni pop-up-ikkuna josta se kirjain valitaan…

 • Tonanza

  Eikös toi oo ollu jo pitkään N8:sis. Aakkosnum. näppäimistö.