«

»

Windows Phone 8 julkaistiin, uudet ominaisuudet!

Microsoft on julkaissut ja esitellyt virallisesti uuden Windows Phone 8 -käyttöjärjestelmän lehdistötilaisuudessaan San Fransiscossa. WP8 -käyttöjärjestelmä pyörii muun muassa marraskuussa myyntiin tulevissa Nokia Lumia 820- ja Lumia 920 -puhelimissa. Uudessa versiossa on nyt muun muassa parempi lukitusnäyttö (Live Apps) josta saadaan enemmän tietoa irti ilman, että puhelimen lukitusta tarvitsee avata. Lukitusnäytöllä voidaan näyttää vaikkapa urheilutuloksia.

Uusi WP8 synkronoi myöskin SkyDrive -pilvipalvelun kautta muun muassa kuvat ja Office -tiedostot eri laitteiden välillä, lisäksi Facebook, Twitter ja Skype tulevat integoituna suoraan käyttöjärjestelmään ja kaikki kolme sovellusta on uudistettu ja käyttötuntuman kerrotaan olevan parempi. Skypen suurin parannus on sen jatkuva valmiustila jolloin Skype -puheluita voidaan ottaa vastaan ilman, että Skypeä tarvitsee erikeeen avata, näin Skype kuluttaa myöskin erittäin vähän akkua.

Tilaisuudessa esiteltiin lisäksi muutamia muita mielenkiintoisia ominaisuuksia joista tarkemmin alla.

Kid’s Corne
Ominaisuus jonka avulla vanhemmat voivat määrittää mitä sovelluksia lapset voivat käyttää, ominaisuutta esitteli muun muassa näyttelijä Jessica Alba.

Rooms-palvelu
Ominaisuuden avulla eri ryhmät voivat jakaa toisilleen helposti tiedostoja, kuten dokumentteja.

Pandora Musiikkisovellus
Musiikkisovellus jonka avulla voidaan kuunnella musiikkia, musiikki on ilmaista vuoden ajan.

Data Sense
Ominaisuus pakkaa muun muassa verkkosivut jolloin datan kulutus vähenee. Lisäksi ominaisuus pyrkii käyttämään mahdollisimman paljon puhelimen wlan -yhteyttä mobiilidatan sijaan. Huono puoli tässä on se, että ominaisuus vaatii operaattorituen.

Lens-ominaisuus
Kameraan on lisätty Lens -ominaisuus jonka avulla kuviin voidaan lisätä erilaisia efektejä.

Windows Phone 8

Windows Phone 8