«

»

Videolla Nokia N8 & Symbian Belle v111.030.06.07

Noin viikko sitten nettiin vuoti vielä julkaisematon Symbian Belle, jonka asensin omaan Nokia N8 puhelimeeni, artikkeli löytyy tästä. Tein muutaman videon jossa pääsette näkemään miten tämä luultavasti jo aika lailla valmis Belle oikein käytännössä toimii. Ensimmäisellä videolla käydään läpi ihan perustoimintoja ja tärkeimpiä uudistuksia mitä tämä Belle tuo mukanaan. Toisella videolla näytetään vain ja ainoastaan täysin uutta selainta jonka versio tässä Belle -versiossa on Nokia Browser 7.4.2.6. Toisin kuin aiemmassa artikkelissa videoilla oleva Belle on täysin suomenkielinen, eli nyt myös selaimen kielenä on Suomi. Toivottavasti saatte videoiden myötä jotain uutta irti Bellestä.

HUOM! Kannattaa katsoa tämä video jossa selaimesta on otettu Java pois päältä, Javassa näyttäisi olevan paha bugi ja sen vuoksi alla olevalla videolla selain on niin tuskastuttavan hidas!

(Videon kuvanlaatua voit muuttaa videoikkunan oikeasta alalaidasta kohdasta 360p, paras laatu on 720p)

Nokia N8, Symbian Belle v111.030.06.07

Nokia N8 & Symbian Belle v111.030.06.07 – Nokia Browser 7.4.2.6


 • n8fin

  Koska selain on tuottanut monelle pettymystä niin lukekaapa ja katsokaapa tämä.
  http://www.n8fin.com/symbian-bellen-selain-ei-ehka-olekkaan-huono/

 • Kenneth Price

  Moroo..

  Halaisin tuon “epävirallisen?” päivityksen suomenkielellä mun N8 puhelimeeni, mutta en oikein tuota englantia osaa, joten en saa selvää mitä mun kannattaisi ladata. Osaan kummiskin Flashata puhelimia. Missä mm. se suomenkielen paketti on ja mikä core, uda yms kannattaa ladata?

 • JesseJarvi

  No mistäs tämän suomenkielisen bellen saa?

  • vilu

   Itse löysin osoitteesta http://forum.dailymobile.se/index.php?topic=57475.0 ja sieltä se Euro 3 download.
   En ole vielä laittanut omalle N8:lle. Harkitsen vielä kun se saattaa vaikuttaa takuuseen jos menen sen laittamaan siihen. Kuitenki jos menen nyt laittamaan se jostain syystä epäonnistuu tms. ja sitten Nokia julkaisee sen virallisen päivityksen heti ens viikolla. Ois just mun tuuria =D Joten yritän olla laittamatta ainakaan viikkoon.

   • http://www.jessejarvi.com Jesse Järvi

    “Euro 3 languange pack: Czech, English, German, Hungarian, Polish, Slovak”

    ???

   • http://www.jessejarvi.com Jesse Järvi

    Olen juuri flashaamassa Belleä sisään…

    • n8fin

     Saitko Jesse asennettua Bellen?
     Tuolta saat Scandinavia paketin jossa on myös suomenkieli.
     http://www.mediafire.com/download.php?28gzkhvsc0dxcf6

     • http://www.jessejarvi.com Jesse Järvi

      Sain ladattua nuo, mutta Phoenix heittää jotakin virhettä kun yritän avata Flashing –> FIrmware update

      Alla virhe:

      Error loading component

      HRESULT 0×80040154 (-2147221164)
      This means:
      Luokkaa ei ole rekisteröity.

      CreateComponentInstance() – CoCreateInstance function failed for component “NMP.Cmn.AMS.FlashFN.1″;Phoenix Component Manager=0×80040154
      parsing action string 20054;Phoenix Menu Extension Manager=0×80040154

    • vilu

     Googlettamalla löytyi tuosta virheestä tietoa. Jotkut muutkin ovat saaneet tuon saman virheen. Pikaisesti katsottuna yksi asia joka saattaisi auttaa, on ladata Phoenix jostain toisesta paikasta ja asentaa se uudelleen. Tämä idea löytyi keskustelupalstalta osoitteesta http://www.nokian8forum.com/nokia-n8-hacks-and-tricks/can-anyone-help-me-please-phoenix-related-problem/

     Itse tekisin niin, että yrittäisin käynnistää Phoenixin vielä uudestaan klikkaamalla siitä Phoenixin pikakuvakkeesta ja valitsemalla sen “Suorita järjestelmänvalvojana” tms. kohdan. Jos se ei auta, niin sitten yrittäisin asentaa sen jo lataamasi version Phoenixistä samalla tavalla, eli suorittaisin sen asennusohjelman klikkaamalla sitä Setup.exe tms ja avaisin siis sen järjestelmänvalvojana.

     Joskus Windows 7:ssa varsinkin on niin, et jotkin ohjelmat eivät välttämättä pysty rekisteröimään dll-tiedostoja jos asennusohjelmaa ei ole suoritettu järjestelmänvalvojana, vaikka käyttäjällä itsellä olisi järjestelmänvalvojan oikeudet.
     Siinä nyt pari ideaa joita voit kokeilla.

 • n8fin

  Katos kaikki koska formatoin samalla E-aseman mihin olin asentanut kaikki sovellukset ja tallentanut valokuvat. Formatoin koska se oli suositeltavaa, itse Bellen flashaaminen puhelimeen ei tyhjennä tuota E-asemaa, mutta varmuuskopiointi kannattaa tietysti tehdä.

  Ei tarvita mitään hakkerointia. Tämä prosessi tyhjentää siis C-aseman täysin. Jos et tyhjennä tuota E-asemaa, niin ei välttämättä tule ongelmia kuin muutamien sovellusten kanssa, jotkut sovellukset näyttävät tallentavan myös tuonne C-asemalle jotain tiedostoja ja ne ei tietysti sitten toimi muuten kuin asentamalla uudelleen.

  Yhteystiedoista on helppo ottaa varmuuskopio kun kopioit kaikki nimet sim-kortille.

  Kaikki puhelimen toiminnot toimii hyvin. Muutama asia jotka olen huomannut, valokuvat tallennetaan jostain syystä kansioon “DCIM/100NOKIA” ja semmonen jos olet ostanut joitain sovelluksia Nokia Kaupasta niin osan voit joutua ostamaan uudelleen, toivottavasti tätä ongelmaa ei ole virallisessa versiossa.

 • vilu

  Moro n8fin.
  Kun päivitit tuon Symbian Bellen, niin katosivatko ohjelmat, valokuvat tai yhteystiedot kännykältäsi? Entä toimiiko kaikki ohjelmat ja puhelimen toiminnot tuon päivityksen jälkeen?
  Mietin että päivittääkkö vai ei tuota 111.030.0607_03.01_Euro versiota N8:lleni. Nokia Suiten kautta kun päivitin Symbian Annan, Nokia Suite kehotti tekemään varmuuskopion ja teinkin sen, mutta kaikki oli päivityksen jälkeen kuitenkin tallessa enkä joutunut palauttamaan mitään varmuuskopion kautta eli sen tekeminen oli loppujen lopuksi täyttä ajan hukkaa. Sama juttu OTA:n kautta, kun N8 kehoitti varmuuskopioimaan laitteen sisällön ennen päivitystä, kaikki pysyi kuitenkin tallessa päivityksen jälkeen. Kerro vähän kokemuksiasi siis tuosta päivityksestä. Ainiin ja se että pitääkö puhelimen C: hakkeroida auki ennen päivitystä.

 • aki

  Siistii.. tulis jo pian. Selain oli vähä pettymys, ajattelin et vois olla parempi.

  hyvät biisit.

 • Tahvo

  Eroa Operaan on se että Nokian selain ei tarvitse palvelinta toimitakseen.

  • n8fin

   Niin siis Opera Mini käyttää palvelinta, mutta käsittääkseni Opera Mobile toimii ihan suoraan samanlailla kuten Nokian selainkin.

   • neko

    Ja vaikka Opera Mini käyttääkin, tai ehkä juuri siksi, sitä Operan palvelinta, on oma valinta juurikin Mini. Sen nopeampaa selainta saa hakea.

    Opera Mobile tarvitsee paljon enemmän resursseja, ja vaikka alla on Nokia 701 jossa pitäisi muistia ja vääntöä löytyä riittävästi, on Mobilella selaaminen vaan aika takkuista verrattuna Miniin. :)

 • neko

  Operan selaimella on tullut mentyä koko ajan, ei tuosta nokialaisesta selaimesta vaan ole vastusta. :)

 • Ton-Ton

  Tule jo “belle” ulos! Hyvältä vaikuttaa uusi järjestelmä, “nykyaikainen.”

 • EPe

  Hieman tahmeaa toi selaimen käyttäytyminen, johtuisiko ruuhkaisesta 3G liikenteestä. Voisi kokeilla samaa, kun luuri on wlanin päässä.

  • n8fin

   Samanlaista WLAN:in kautta ja käytössä on Elistan Full Rate -mobiililaajakaista, joten yhteydestä ei ole kiinni. Itse en pidä uutta selainta kovinkaan kummoisena, vaikka se onkin parantunut aiempaan verrattuna. Tosin en odottanutkaan Nokian selaimelta kovin kummoista esitystä, aina ollut yhtä huono.