«

»

Uutta ilmettä puhelimeen, SPB Shell 3D v1.1

SPB julkaisi muutama päivä sitten uudenlaisen sovelluksen, joka kantaa nimeä SPB Shell 3D. Sovellus tuo puhelimeen täysin uudenlaisen käyttöliittymän ja nimensä mukaisesti 3-ulotteisen. Sovelluksessa on mukana monenlaisia widgettejä, kuten erinlaisia kelloja, säätiedot, galleria, maailmanajat, syntymäpäivät, kalenteri, viestit, profiilit, näytön kirkkaus jne. Widgettejä voi siirrellä näytöllä vapaasti paikasta toiseen ja useimpien kokoa voi myös muuttaa. Työpöydälle saa lisättyä myös sovelluksien pikakuvakkeita ja myös näitä voi liikutella näytöllä vapaasti, myös välilehtien lisääminen ja nimeäminen on mahdollista, välilehtiä on mahdollista lisätä enintään 16 kappaletta.

Valitettavasti sovellus ei toimi tällä hetkellä vaakatasossa laisinkaan, mutta eiköhän tulevaisuudessa kuitenkin. Lisäksi sovelluksesa ei toimi tällä hetkellä esim. Ovi kaupasta ladatut widgetit, vaan vaihtoehtoina on ainoastaan SPB:n omia widgettejä, tämä syö sovelluksesta paljon hyvää, sillä moni haluaisi nähdä työpöydällä esim. sähköpostin ja ilmoitukset (viestit,puhelut), SPB:n mukaan uusia widgettejä on kuitenkin tulossa. Sovellus on myös melko kallis, sillä se maksaa lähes 15 dollaria. Muistia tällaiset sovellukset syövät aina, mutta SPB Shell 3D pyörii yllätävänkin sujuvasti, sillä nykimistä ei juurikaan esiinny. Testin aikana muistin kulutus kasvoi noin 10-20%.

SPB Shell 3D on hieno, siitä ei pääse yli eikä ympäri. Kysymys onkin siinä, kannattaako tällaisesta maksaa 15 dollaria kun Nokia on pian tuomassa Symbian Belleä jossa widgettien ja kuvakkeiden kokoa ja paikkaa voi vapaasti muuttaa, lisäksi kaikkea Bellen tuomaa visuaalista uudista ei edes vielä varmuudella tiedetä, joten suosittelen odottamaan Belleä ennen kuin tätä lataa.

3D-kuvia en valitettavasti saanut kaapattua, mutta ne esitellään tarkemmin artikkelin lopussa löytyvällä videolla. Jos aiot ostaa sovelluksen ja tarvitset lisäinfoa, kerron mielelläni (kommentoi artikkelia), sillä olen ostanut täyden version ja voin auttaa kysymyksissä.

SPB Shell 3D on ostettavissa SPB:n sivuilta hintaan $14.99 = n. 10.50€.

SPB Shell 3D

SPB Shell 3D

Flickr

Flickr

Viestit

Viestit

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kello

Kello

Säätiedot

Säätiedot

Kalenteri

Kalenteri

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SPB Shell 3D

SPB Shell 3D

SPB Shell 3D

SPB Shell 3D

SPB Shell 3D

SPB Shell 3D

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Video: Nokia N8 – SPB Shell 3D (Suomi / Finland, Symbian^3)

 


 • Miko

  Tuleeko myös ilmaisversioon päivityksiä? Ja mks toi videon hommat on erillaisii kun mun versio? Mä kation noiden illmais ja täysversionumerot,ja ne on ihan samat.

 • Harri

  Koitin ovi kaupan ilmais versiota, turhaa näpertelyä paljon sellasta mitä ei tarvi ja varmaan akku tyhjenee iloisesti.

  • n8fin

   Eipä ole tullut itekkään käytettyä tuota sen koommin, joten aika turha.

 • Samii

  löysin sivun josta ton saa ilmatteeksi mutta voiko sen poistaa jos ei tykkää ? :D

  • n8fin

   Voi poistaa jos ei tykkää.

 • Rimpula

  Hieno on. Harmi kun eivät voineet tehdä ohjelmaa loppuun asti, että vaakanäyttö ja widgetit toimisivat

  • n8fin

   Niimpä, mutta on nekin ominaisuudet onneksi tulossa.