«

»

Symbian Bellen selain ei ehkä olekkaan huono?

Nyt kun Belle on ollut asennettuna omaan Nokia N8 -puhelimeeni jonkin aikaa olen jatkuvasti ihmetellyt miten selain (Nokia Browser) voi olla niin hidas, suoraan sanottuna huono. Jokainen joka on katsonut muutamia lisäämiäni videoita ja lukenut artikkeleita (artikkeli 1, artikkeli 2) joissa olen hieman esitellyt uutta selainta on varmasti ollut pettynyt selaimeen. En uskonut vieläkään, että selain voi olla niin hidas pelkästään N8:n prosessorin vuoksi vaikka monella foorumilla selaimen hitaus laitettiinkin prosessorin piikkiin. Bellen käyttö kun muuten on niin älyttömän nopeaa. Päätin eilen vielä kokeilla selainta ja kävin myös läpi kaikki vähäiset selaimen asetukset mitä siitä löytyy. Yllättäen löysin jotain joka mullistaa koko selaimen käyttökokemuksen, nimittäin Java.

Javassa on jokin iso bugi, siitä ei pääse yli eikä ympäri, Java on niin onneton, että se suorastaan tuhoaa koko selaimen niin pahasti, ettei sitä viitsi edes käyttää. Kun otin selaimen asetuksista Javan pois päältä (Java/ECMA-komentosarja) niin täytyy sanoa, että hymy oli herkässä kun aloin kokeileen eri sivustoja. Huomioitavaa on myöskin se, että selaimeni ei ole tällähetkellä edes uusin versio johtuen asennetusta kustomoidusta Bellestä. Selaimen versio on Nokia Browser 7.4.1.8 kun se uusimmassa Bellessä on Nokia Browser 7.4.2.6. Toivotaan, että Nokia saa korjattua tämän Java ongelman viralliseen Belleen.

Vinkki: Nopeuta selainta myös ottamalla Flash pois päältä, Asetukset –> Sivu –> Hae sisältö –> (Kuvat (ei Flash). Flash voidaan ladata vaikka se ei asetukisssa ole päällä klikkaamalla “Play-painiketta” sivustolla jossa on Flash -sisältöä.

 

Symbian Belle, Nokia Browser

Symbian Belle, Nokia Browser

Nokia N8, Symbian Belle & Nokia Browser 7.4.1.8 (parempi laatu videosta, vaihda 360p –> 720p)


 • jjp

  Törkeän hidas selain, joka ei käytännössä muuttunut Javan ja Flashin poistosta miksikään.

  • n8fin

   Käyttökelvoton!

 • Mika

  Kiitos vinkistä. Nuo vinkit auttavat myös vanhassa C6-00:ssa, jossa on S60 5th käyttis ja selaimena NokiaBrowser 7.3.1.31.

 • Markku

  Vuodetussa scandinavia bellessä on 7.4.2.6 ja kyllä tuo javan käytöstä poisto nopeuttaa jonkin verran. Mutta eipä tuota kehtaa vieläkään käyttää, Opera on yhä nopempi.

 • APH

  Tuskin tähän mitään korjausta tulee kun sama bugi jo Annassa.
  Harmi kun tuo ominaisuus on niin tärkeä että ei sitä viitti pois jättää.

 • neko

  Onpas sekavasti nimetty tuo asetus, sillä Java on tietenkin eri asia kuin Javascript, johon taas viittaa tuo sana ECMA. Tuo asetus todella vaikuttaakin Javascriptiin, joka on oleellinen osa nykyisiä sivustoja.

 • EPe

  Nopeutti selainta huomattavasti myös Annassa. Ton javan kun korjaavat niin toimiva selain.