«

»

Nykyisiin Lumia -puhelimiin syksyllä PureView -tekniikkaa

Nokia sai päätökseen muutama päivä sitten tärkeän kaupan kun se osti ruotsalaisen kameratekniikkaan erikoistuneen Scalado -yrityksen. Kaupan myötä Nokian nykyisiin ja tuleviin puhelimiin saadaan entistäkin mielenkiintoisempia parannuksia ja uudistuksia. Nyt saatujen tietojen mukaan Nokia on julkaisemassa syksyllä nykyisille Lumia -puhelimille päivityksen joka tuo mukanaan hirviökamerapuhelin Nokia 808 PureViewin -tekniikkaa. Nokian ohjelmistojohtajan Samuli Hännisen mukaan “Pureview ei tarkoita pelkkää megapikselimäärää vaan tuomme Lumioihin muitakin ominaisuuksia.”

Päivitys tuo mukanaan muun muassa ryhmäkuvausominaisuuden, joka käytännössä tarkoittaa sitä, että kamera ottaa useita kuvia joita yhdistelemällä käyttäjä saa ryhmäkuvasta mieluisensa. Käyttäjä voi esimerkiksi vaihtaa helposti sellaisen henkilön ilmeen jolla sattui olemaan juuri kuvaushetkellä silmät kiinni. Ominaisuus on jo saatavilla erillisenä Camera Extras -sovelluksena.

Lisäksi on tulossa niin sanottu Remove -tekniikka, jonka avulla kuvasta voidaan poistaa haluamiaan kohteita. “Joskus kuvattavan edestä menee auto tai ihminen, joka liikkuu koko ajan. Liikkeen vuoksi jossain kohti kuvaa näkyy aina kuvan tausta, jolloin liikkuvan auton tai ihmisen voi poistaa eri kuvia yhdistelemällä, Hänninen sanoo.”

Hänninen ei vielä halua ottaa kantaa siihen onko Nokialta tulossa syksyllä uusi Windows Phone -puhelin Pureview- tekniikalla.

Scalado

Scalado

Lähde: Digitoday