«

»

Nokian uusi tuleva selain, Nokia Browser v8.3.1.1

Kirjoitin eilen pienen artikkelin Nokian selaimesta joka vuoti nettiin firmwaren v111.040.0904 mukana jokin aika sitten. Olen testaillut selainta edestakaisin ja tehnyt vertailuja nykyiseen selaimeen joka on Nokia N8:ssa tällä hetkellä Nokia Browser v7.4.2.6. Uuden selaimen versionumero on v8.3.1.1 ja se on saanut jonkin verran ihan hyviäkin uusia ominaisuuksia. Alapalkki on muuttunut mielestäni paremmaksi, oikeasta alakulmasta voit muun muassa hakea sivulta jotain tiettyä sanaa, näet sivun tiedot, pääset nopeasti asetuksiin, kotisivulle ja syötteisiin. Keskeltä löytyy tähti joka kuvastaa selkeästi suosikkeja. Lisäksi alapalkissa on perinteiset taaksepäin / eteenpäin -napit, sekä välilehdet.

Lisäksi uudessa selaimessa avautuu ikkuna kun pitää sormea muutaman sekunnin paikallaan. Ikkunasta löytyy mieletäni hyödyllisiä uudistuksia kuten suosikkien tai syötteiden tallennus. Lisäksi valikosta löytyy vaihtoehto sivun asettamiseksi kotisivuksi, lähetys, pop-up-ikkunoiden salliminen, tekstin valinta ja ohjelman asennus jonka avulla ilmeisesti voidaan asentaa jokin sovellus mikäli se löytyy nettisivuilta suoraan .sis -tiedostona. Tekstin valinta on edelleen surkea eikä sitä voi juurikaan käyttää.

Mikäli pidät sormea hetken paikallaan jonkin kuvan päällä saat valikon josta löytyvät näytä, tallenna, lähetä, avaa uudessa ikkunassa, lähetä linkki ja kopioi linkki. Linkin päällä avautuu myöskin pieni valikko jossa vaihtohetoina ovat avaa uudessa ikkunassa, lähetä linkki ja kopioi linkki. Itse tykkään tästä “kopioi linkki” -valinnasta jota tulee varmasti käytettyä.

Valikko

Valikko

Sivun valinnat

Sivun valinnat

Kuvan päällä

Kuvan päällä

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Arvosana: Huono ja hidas!
Niin… odotin kuitenkin, että tämä tahmailu ja tökkiminen olisi saatu edes jollain tavalla kuriin, mutta ei niin ei. Nokia ei osaa tehdä selainta, olen tainnut sanoa saman ennenkin. Miksi alapalkkia ei voi piilottaa niin kuin se tehtiin jo versiossa BrowserNG/7.2.6.8??? Miksi en voi muuttaa oletus zoomausta vaan selain zoomaa aina liian lähelle jolloin joudun ensimmäisenä zoomaan sitä kauemmas? Selaimella ei viitsi surffailla muulloin kuin silloin mikäli Opera -selain ei jostain syystä näytä joitain sivuja oikein, tästä plussat Nokian selaimelle, sivut näkyvät lähes aina juuri niin kuin sivujen suunnittelija on ne suunnitellut näkyvän. Alla vielä video jossa vastakkain nykyinen ja uusi selain, tahmeaa on…