«

»

Nokialta tulossa mullistuksia kännykkäkuviin

Nokia ilmoitti kesäkuussa, että se tulee ostamaan ruotsalaisen kuvausteknologiaan erikoistuneen teknologiayhtiö Scaladon. Nokia on tänään tiedottanut, että kauppa on saatu päätökseen ja kaupan mukana Nokialle siirtyy noin 50 Scaladon työntekijää jotka tulevat työskentelemään Nokia Lumia -mallien kanssa, lisäksi Nokia saa kaupassa käyttöönsä Scaladon teknologiat ja patentit.

Kamera mullistuksia luvassa
Nokia Conversations -blogi vihjaa, että tulossa on jotain erikoista, kuten esimerkiksi kuviin liitettävää lisäinformaatiota. Nokian ohjelmistokehityksestä vastaavan johtajan Samuli Hännisen mukaan nyt ollaan tilanteessa jossa moni asia on muuttumassa radikaalisti ja kuvausteknologioihin on tulossa uusi suuri vallankumous. Hänen mielestään yksi hyvä esimerkki on se, kuinka puhelin voi rikastuttaa kuvia asianyhteyteen liitettävillä tiedoilla.

“Olemme nyt siinä pisteessä, missä asiat voivat muuttua radikaalisti. Tavoitteemme on, että puhelimet voivat tallettaa tunteita ja muistoja paljon laajemmassa mielessä kuin nykyisin.”

“Me voimme myös muuttaa, miten muistoja talletetaan. Puhumme hetkien “uudelleen tallentamisesta”. Valokuvat voivat sisältää niin paljon tietoa, että on mahdollista tehdä vanhoista kuvista täysin erilaisia, ei-tuhoisilla tavoilla”, Hänninen visioi.

“Ehkä voit keskittyä auringonlaskuun, joka oli tyttöystäväsi olkapään takana alkuperäisessä kuvassa.”

Scalado

Scalado

Lähteet: Talouselämä, 3t, Nokia Conversations


 • Symbian Suomi

  Olisi hienoa jos nämä saataisiin 808:aan vaikkapa jollain päivityksellä.

 • Teuvo

  Yhdys sanat on vaikeita.

  Mitä itse uutiseen tulee: huikeita ominaisuuksia. Ihme, ettei Scaladon tekniikkaa laiteta 808:aan, joka sentään on kamerapuhelimien kiistaton ykkönen tällä hetkellä.

  • APH

   Ei Nokia kerennyt näitä tekniikoita käyttämään vielä 808:ssa, ja varmasti parhaat herkut jätetään WP8:lla varustettuun huippukamerapuhelimeen.