«

»

Nokialta todellinen superkamerapuhelin, 41 megapikseliä!

Nokia julkaisi yhteensä kuusi uutta laitetta Mobile World Congressin lehdistötilaisuudessa. S40-alustalla pyöriviä, erityisesti kehittyville markkinoille suunnattuja Asha-puhelimia julkaistiin kolme. Näistä kahdessa on perinteisen näppäimistön lisäksi kosketusnäyttö. Kolmannessa laitteessa on qwerty-näppäimistö, muttei kosketusnäyttöä. Odotetusti julkaistiin myös kaksi uutta Windows-puhelinta: Lumia 610 ja Lumia 900. Lumia 610:n hinnaksi ilmoitetiin 189 euroa. Lumia 900:n hintakin jää alle 500 euron. Molemmat laitteet tuodaan Euroopan markkinoille kevään aikana.

Ehkä suurin yllätys oli Nokia 808 PureView puhelin, jonka kamerassa on hurja 41 megapikselin sensori. Käyttöjärjestelmänä on Symbian Belle. Mahdollisuutta zoomata kuvaa sen ottamisen jälkeen esiteltiin, ja kuvat vaikuttivat erittäin tarkoilta. Puhelimella kehuttiin saavan hyviä kuvia pienessäkin valaistuksessa. 808 PureViewin toimitukset alkavat toukokuussa ja sen hinta on alle 500€.

Kuvan lähde: wpcentral

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 • dropin

  Aivan loistavian kännyköitä, ja seuraava kapulani tulee varmaankin olemman toi lumuia 900! :) mutta näin osakkeenomistajan, miksi osakekurssi -7% >:((

 • Tahvo

  Kyllä Nokia lähti agressiivisesti Windowsilla kilpailee. Harmi että tuo Nokia 808 on Symbian…se olisi voinnut olla MeeGo. Symbian alkaa olla liian kuollut mutta silti Nokia ei halua luopua siitä?

  • Juusmi

   Tilaisuuden jälkeen joku toimittajista kyseli, vieläkö Nokialta tulee lisää Symbian-puhelimia, mutta Nokian porukka ei ottanut siihen kantaa. Windows Phone -strategia on kyllä todellakin aggressiivinen ja nyt alkaa olemaan jo hyvä valikoima puhelimia eri hintaluokkiin. Markkinointiinkin tunnutaan panostavan enemmän kuin koskaan. Itse Lumia 800:n omistajana voin väittää, että oikeaan suuntaan ollaan menossa.

 • n8fin

  Huh huh! :) Vaikuttaa aika lostavalta!

  • Juusmi

   On siinä muilla valmistajilla ihmettelemistä :D Eihän pelkät megapikselit koko totuutta kerro, mutta on kyllä varmasti muutenkin loistava kamera! Ja nuo hinnat oli muuten ennen veroja eli saattaa pikkusen nousta.