«

»

Nokia N8 -puhelimeen suomenkielinen Symbian Belle

Tässä ohjeessa käydään läpi kuinka päivität Nokia N8 -puhelimeen nettiin vuotaneen epävirallisen Symbian Bellen. Ohjeessa päivitetään puhelimen firmware, eli laiteohjelmisto ja lisätään siihen suomenkieli. Jos et tiedä mikä on Symbian Belle tai haluat siitä lisätietoja, suosittelen aluksi lukemaan sivustoltamme löytyviä Symbian Belle -artikkeleita. En voi suositella tätä toimenpidettä kenellekkään, mutta jos välttämättä haluat tehdä sen, niin ota huomioon seuraavat asiat.

 • Puhelimesi takuu ei välttämättä ole toimenpiteen jälkeen enään voimassa!
 • Puhelimesi ei välttämättä toimi tämän toimenpiteen jälkeen täydellisesti!
 • Jos päivitys epäonnistuu, voit joutua lähettämään sen huoltoon! (takuu ei korvaa)
 • Voit joutua ostamaan Nokia Kaupasta kertaalleen maksettuja sovelluksia uudelleen!
 • Tämä sivusto ei ole vastuussa mistään vahingoista mitä saat aikaan!
 • Teet tämän päivityksen täysin omalla vastuullasi!

Ensimmäisenä ota puhelimesta kaikki tärkeät tiedot kuten valokuvat ja yhteystiedot talteen, kaikki tiedostot mitkä sijaitsevat puhelimen C-asemalla tuhotaan. Suosittelen formatoimaan jo ennen päivityksen aloittamista puhelimen massamuistin, eli E-aseman. Tämä ei ole pakollinen, mutta sitä suositellaan, itse en ole formatoinut E-asemaa ja pävitys on onnistunut aina ongelmitta, mutta sitä kuitenkin suositellaan.

Aluksi ladataan ja asennetaan tietokoneelle tarvittava flashaus -ohjelma Phoenix. Mikäli sinulla on jo asennettuna jokin versio Phoenix -ohjelmasta poista se ensin ja asenna tässä ohjeessa olevan linkin takaa löytyvä versio! Asenna Phoenix, asentuu C-asemalle.

Seuraavaksi ladataan Belleä varten firmware -tiedostot. Lataa seuraavat tiedostot ja tallenna ne sellaiseen paikkaan josta löydät ne, Euro 3 N8 RC BelleRM-596_111.030.0607_06.01_Scandinavia_79u_prd.rofs2 (löytyy linkistä Original All Rofs2) ja Java.Fix.Belle.111.030.0607.sis. Ladattuasi kaikki paketit pura kaikki muut paitsi Java.Fix.Belle.111.030.0607.sis -tiedosto, jolloin sinulla pitää olla kaksi kansiota ja yksi .sis tiedosto (alla kuva). (voit poistaa tai siirtää halutessasi pakatut .rar -paketit muualle etteivät ne sekoita toimenpidettäsi).

Tarvittavat tiedostot

Tarvittavat tiedostot

Avaa nyt kansio “Nokia_N8_RM_596_RC_Belle_Euro3_111.030.0607.02.01_By_Taylor_www.smartphonepro.hu” ja kopioi sen sisällä oleva kansio “RM-596″ Phoenix -ohjelman kansioon “”C:\Program Files (x86)\Nokia\Phoenix\Products\”.

Kopioi RM-596 kansio

Kopioi RM-596 kansio

Nyt alkaa sitten se päivitys osio. Sammuta puhelin nyt ja kytke se sammutettuna USB-liittimellä tietokoneeseen. Avaa tämän jälkeen Phoenix -ohjelma. Valitse “File” –> “Open Product“, valitse “RM-596” ja klikkaa “OK“.

Valitse Open Product, RM-596

Valitse Open Product, RM-596

Seuraavaksi valitse ylhäältä “Flashing” –> “Firmware Update“.

Valitse, Flashing, Firmware Update

Valitse, Flashing, Firmware Update

Klikkaa nyt ohjelman oikeassa reunassa olevaa pientä kuvaketta ja valitse sieltä “euro3_dg” ja klikkaa “OK“.

Valitse "euro3_dg" ja klikkaa "OK"

Valitse "euro3_dg" ja klikkaa "OK"

Laita seuraavaksi ruksi kohtaan “Dead phone USB flashing” ja klikkaa alhaalta “Options“.

Ruksi kohtaan "Dead phone USB flashing" ja klikkaa alhaalta "Options".

Ruksi kohtaan "Dead phone USB flashing" ja klikkaa alhaalta "Options".

Valitse nyt “Euro_3” -tiedosto (kohta 1) ja klikkaa “Edit” (kohta 2), jolloin saat eteesi toisen pienemmän ikkunan josta haet (kohta 3) koneelle lataamasi “RM-596_111.030.0607_06.01_Scandinavia_79u_prd.rofs2.fpsx” -tiedoston (löytyy saman nimisestä kansiosta). Tarkista vielä, että valintaruksit ovat kohdissa “Backup/Restore” ja “Refurbish“, klikkaa lopuksi “OK“.

Haetaan Scandinavia tiedosto

Haetaan Scandinavia tiedosto

Seuraavaksi poista kaksi tiedostoa jotka näkyvät punisella, eli valitse ensin toinen, klikkaa “Delete” ja sitten poista toinen samanalailla. Laita ruksi kohtaan “Stay in Flash Mode” ja klikkaa “OK“.

Poistetaan ylimääräiset tiedostot

Poistetaan ylimääräiset tiedostot

Nyt ole tarkkana ja tee juuri niin kuin ohjeessa neuvotaan. Klikkaa ohjelmasta alhaalta “Refurbish“. Hetken päästä avautuu ikkuna jolloin otat puhelimen USB-kaapelin irti ja pidät puhelimen virtanappia niin kauan pohjassa, että puhelin tärähtää kolme kertaa. Kytke tämän jälkeen USB-kaapeli takaisin puhelimeen jonka jälkeen tekstit alkavat juosta ohjelmassa, klikkaa “OK“.

Refurbish

Refurbish

Nyt vain odotat kädet ristissä ettei tule sähkökatkosta :-D

Flashataan...

Flashataan...

Muutaman minuutin jälkeen saat jälleen ikkunan eteesi. Irrota nyt USB-kaapeli puhelimesta, pidä sitä 5 sekuntia pois paikoltaan, liitä se takaisin puhelimeen ja klikkaa ikkunassa “OK“. Jos saat virheitä tämän jälkeen ja sama ikkuna tulee uudelleen esille, ota USB-kaapeli uudelleen irti ja kytke se takaisin, tee tätä useamman kerran mikäli saat aina vaan saman ikkunan eteesi. Jos tämäkään ei auta, ota USB-kaapeli irti ja yritä käynnistää puhelin (joskus voi olla, että flashaus onnistui, mutta ikkuna vaan tulee esiin). Jos puhelin ei tästäkään huolimatta käynnisty, sulje kaikki ohjelmat ja aloita koko homma alusta, yritä tehdä vieläkin tarkemmin jotta kaikki menee varmasti oikein. Muista myös keskustelufoorumi jossa autamme mielellämme :)

Recover -ikkuna

Recover -ikkuna

Jos äskeisen ikkunan jälkeen saat tällaisen uuden ikkunan voit onnitella itseäsi! :) Nyt sinulla on puhelimessasi Symbian Belle ja vieläpä suomeksi! Klikkaa “OK” ja ota USB-kaapeli irti, voit käynnistää puhelimen ja alkaa käyttämään sitä ihan normaalisti. Puhelimen käynnistyttyä asenna vielä “Java.Fix.Belle.111.030.0607.sis” -tiedosto ihan normaalisti, tämä korjaa Java ongelmia. Voit nyt myös sulkea Phoenixin ja kaikki muutki ohjelmat/ikkunat, sillä homma on valmis!

Päivitys onnistui!

Päivitys onnistui!

 

Muutamia vinkkejä ja linkkejä (päivitän sitä mukaan kun tulee esille):

 • Lataa uusin Nokia Kauppa avaamalla Nokia Kauppa ja klikkaa “Päivitä“.
 • Lataa uusimmat Kartat tästä.
 • WLAN -yhteyden haku oletuksena päällä, ota pois jos et tarvi. (säästää akkua).
 • Nokian nettiselain on hidas ja takkuista. (lue tämä)

 

Keskustelualueelta löytyy oma alue jossa voit kysyä apua!


 • MrSandman

  Loistava ohje! Flashasin The one 4.7 suomenkielisen cfw. Ei onnistunut the onen omilla ohjeilla flashaus muttta tällä onnistui. Puhelin on nyt tosi nopea ja muistia C:229mt.

 • Timpe

  Hei!

  Uuden ohjelmistoversion asennus epäonnistui, ja nyt kun yritän asentaa ohjelmistoa uudelleen, niin siinä kohdassa missä pitää irrottaa usb kaapeli ja painaa puhelimen virtanappia, niin pistäessäni usb:n takaisin phoenix ilmoittaa ettei löydä laitetta.
  Teksti on epäselvä, mutta toivotaan että saitte selvää. Kiitän jo etukäteen vaivannäöstänne.

  Ps. Puhelin ei siis käynnisty, usb-johdon/laturin, kun pistää kiinni niin puhelin menee lataustilaan.

  • n8fin

   Ensimmäisenä, yritä tätä samaa monta kertaa peräkkäin, eli usb pois ja paikoilleen. Joskus saattaa tunnistaa kun yrittää monta kertaa.

  • Timo

   No kokeile kun kerran on lataustilassa näin… Eli annat olla lataustilassa ja sitten teet sen 8sekunnin bootin.. Sen latausvalon pitäis sammua. Sit aloitat normaalisti tuon flashauksen niinku ohjeissa lukee ja kun tulee ilmoitus että irroita usb ja laita takaisin niin et tee sitä vaan painat kerran virtanappia.. et siis pidä pohjassa vaan painat vaan.. Ja onhan sulla se dead phone flash valittuna… Näillä mä ainakin sain tiiliskiven taas eloon.

   • Timpe

    Kiitoss!!!!
    TOIMIII!!! :))))))))))

    TIMO SÄ OOT ÄIJÄ!

    PELASTIT MUN VIIKONLOPUN

    • Timo

     =) Hyvä kun auttoi! Muutaman kerran on tullu taisteltua noiden kanssa ja aina on voittajana selvitty. :)

 • niksi

  Toimiiko muilla nuo latauslinkit? Mulla ei ainakaan nuo Daily Mobile sivuston linkit näytäis toimivan vaan tulee seuraava teksti:

  An Error Has Occurred!
  The topic or board you are looking for appears to be either missing or off limits to you

  mutta java fix belle linkki näyttäis toimivan kun on tuolla mediafiressä.

 • N8-00

  Miksi tuota Phoenixia ei voi asentaa koneelle? Tulee ilmoitus, että Windows ei voi asentaa tähä tiedostoa.

 • kootee

  perhana, sehän toimii. Hyvä ohje oli. Ekalla kerralla phoenix kaatu ja jätti pumppu yhen lyönnnin väliin mutta toisella kerralla onnistu. Kiitos

 • penamo

  Onnistuuko Navifirmillä flashata Anna Bellen päälle näillä samoilla ohjeilla?

  • n8fin

   Onnistuu, kokeiltu on.

   • tero

    Olisiko antaa vinkkiä / linkkiä miten paluu Annaan käytännössä tapahtuu ja mikä versio Navifirmistä pitää ladata?

    • n8fin

     Lataat Navifirmilla Annan, eli valitset puhelinmallin, esim. N8, sitten versio 25.7, sitten valitset oikean firmwaren, esim. “N8-00 RM-596 CV Finland FI BLUE_MSG_S3.1_V3_COLOR (059D2S7)”

     Tuon rimpsun lopussa on suluissa tuotekoodi jonka löydät puhelimesta näppäilemällä *#0000#. Tarkista, että se täsmää puhelimesi kanssa.

     Sieltä oikeasta laidasta voit sitten ladata sen kovolle. Tämän jälkeen siirrät nuo lataamasi filut sinne C:\Program Files (x86)\Nokia\Phoenix\Products\ -kansioon ja päivität ohjeen mukaan.

 • Juqi

  Itse bellen n8:ni asensi ja ollut siinä nyt n. 2 viikkoa. Todella hyvin on toiminut, ainut ongelma mikä luurin kanssa sittemmin on esiintynyt – Puhelut pätkivät erittäin paljon, niin paljon että se tuottaa ongelmia puheluiden kanssa.. Tätä ongelmaa ei ollut Annan kanssa vaan se on ilmeentynyt bellen kanssa.

 • Timo

  “Puhelimen käynnistyttyä asenna vielä “Java.Fix.Belle.111.030.0607.sis” -tiedosto ihan normaalisti,”

  Miten tämä normaalisti asennus oikein tapahtuu?

  • Timo

   No se ei kyllä edes anna sitä asentaa ku jostain varmennevirheestä ilmoittaa. Mut normaalisti sen vois asentaa kahdellakkn tavalla. Joko nokia suitessa vetää sen tiedoston siihen puhelimen päälle niin se asentaa sieltä. Tai sit kopioi tiedoston puhelimen muistiin ja sieltä sit käynnistää asennuksen..

   • Wanha mestari

    Itellä tuo java fix asentui, kun flashasin Bellen vanhemman ohjeen mukaan. Uudemmalla ohjeella asennettuun Belleen sitä ei saanut asennettua, tuli nimenomaan tuo varmennevirhe…

    • Timo

     Eikö tullut edes yhteensopivuusongelma ilmoitusta? Mulla tuli sillo ku sen vanhemman ohjeen mukaan asennin mut asentui kuitenkin.. Sit tuolla toisella tavalla kun asennin niin ei antanut asentaa ja tosiaan noi varmennevirheet tuli eteen.. Mut toimii kyllä normaalisti ilman sitä fixiäkin..

     • Kimmo

      Sen verran tuosta fixistä vielä kun sanoit että kapula toimisi normaalisti, mutta itse ainakin huomasin että puhelimessani ei ainakaan tuo ebuddy (eli keskusteluohjelma) toimi ilman tuota java fixiä. Ihmettelin asiaa ja aloin tutkia tarkemmin, niin ei kyllä kaikki pelitkään/sovelluksetkaan, mutta eipä itseäni ole liiemmin haitannut. Virallista belleä odotellessa, hehe.
      Muuten kyllä tämä epävirallinen päivitys on ollut varsin mieluisa kaikinpuolin.

      Ainiin, meinasi unohtua. Yhden miinus puolen päivityksen kannalta löysin mikä itsäni “harmitti” eniten. Elikkä sähköpostia (hotmailia) olin luomassa niin eipä sovellus kyllä näytä uusia viestejä. Hienosti se on etusivulla isoineen talukkoineen, tekstinä: Ei saapuneita viestejä. Mutta kyllä netin kautta koneella kävätessä siellä näkyy.
      Myös sähköpostien lähettäminen siirtyy lähtevät kansioon eikä sitä kyllä koskaan lähetä. Eli jonkinlainen bugi ilmeisesti tässä asiassa.

      Itse en apua tarvitse noiden mahdollisten korjausten takia, nämä pienet puutteet eivät minun maailmaani kaada. Mutta olkoon tämä viesti vielä huomiona niille jotka eivät vielä ole belleä asentaneet :)
      P.S. Angry Birds fanit: Tämä kyseinen peli kyllä puhelimessa testauksen ajan toimi.. Ja eikös se ollut se ns. hittipeli joten eiköhän se peleistä kännykässä riitäkin ? heh.

     • dropin

      Itselläni hotmaili toimii mainiosti

 • EPe

  Nonni, ei maltettu täälläkään. Belle on luurissa ja melkein kaikki toimii. Jostain syystä gmail asetukset ei kelpaa millään..no kerkiipä noi kompuutterilla katella jos ei jostain löydy vinkkiä virittelyyn. Kiitos ohjeista.

  • EPe

   Postikin alkoi pelittään.

 • henkka

  belle meni laitteeseen mut toi java fix herjaa varmenne ongelmasta? kiitos loistavista ohjeista!!

  • Jape

   Sama homma täällä, ongelmia javafixin varmenteen kanssa, apuja?

  • Timo

   Mä jätin asentamatta sen javafixin kokonaan ja hyvin toimii ilmankin. Ku ekan kerran flashasin sen vanhemman ohjeen mukaan niin sillo asennin myös sen fixin ja jotain yhteensopivuus ongelmista se herjas. Mut sitte vedin toiseen kertaan niin jätin pois sen asennuksen

  • n8fin

   Jättäkää asentamatta.

 • Wanha mestari

  Sain eilen sen bellen flashattua, mutta tuli jokin checksum error silloin kun painoin “options” nappia kun olin korvannut alkuperäisen rofs2 -tiedoston sillä skandinavia rofs2 -tiedostolla, jonka olin aiemmin tietenkin muuttanut samannimiseksi. Mistähän tuo johtuu?

  Mutta jos ainoa ero noiden kahden flashauksen välillä on se, ettei viestinlukija toimi suomeksi niin eihän sillä ole mitään merkitystä…

  • Timo

   Mitä muuttanut samannimiseksi? Eihän siinä tarvi muuttaa mitään nimiä kun vaan vaihtaa sen ladatun scandinavia rofs2 tiedoston sinne. Ei sen nimeä muuteta miksikään..

   • Wanha mestari

    Eli korvasin siis sielä phoenixin kansiossa sen alkuperäisen rofs2 tiedoston sillä skandinavia rofs2 tiedostolla… Joo eli sitä ei olisikaan pitänyt korvata, eli tein siis väärin, ei ihmekkään kun ei toiminut :P

    • n8fin

     Opas on päivitetty, joten teeppä nyt uudelleen tuon uuden ohjeen mukaan.

     • Wanha mestari

      Flashasin Bellen jo pari päivää sitten vanhan ohjeen mukaisesti, mikä onnistui ilman ongelmia. Tuo rofs2 homma vaan ei onnistunut kun tein sen väärin..

      Pitäiskö bellessä olla jonkinlainen kirjanmerkki widget? Itsellä ei sellaista ole…

    • Timo

     Niin siis pitää se euro_3_ rofs2 korvata sillä ladatulla scandinavia rofs2 tiedostolla mutta sitä nimeä ei muuteta euro_3_rofs2 vaan annetaan olla scandinavia rofs2.. Ymmärsin siis että muutit sen nimeä.

    • Timo

     Ja sitä ei vaihdeta sinne kansioon vaan editoidaan phoenixilla firmware updaten optionsvalikossa.

  • n8fin

   Ei Bellessä ole kirjanmerkki widgettiä.

   • Wanha mestari

    No vielä yksi kysymys:
    Eikö siis kirjanmerkkejä saa Bellessä aloitusnäyttöihin mitenkään?
    Annassahan lisättiin pikavalinta -widgetti ja pikavalinnasta valittiin kirjanmerkki.

    • n8fin

     Ei saa ainakaan tässä versiossa, virallisessa asia voi olla toisin.

 • n8fin

  OPAS PÄIVITETTY! NYT PITÄISI OLLA VIELÄKIN HELPOMPI JA NOPEAMPI!

  (Kiitokset Timolle vinkistä)

  PS. Keskustelualueelle perustettu oma alue jossa voi myös kysellä apua.
  http://www.n8fin.com/foorumi/?mingleforumaction=viewforum&f=8.0

  • Timo

   Itsehän en voi kunniaa ottaa kuin vaan ohjeiden välittämisestä. :)

 • 4×4

  Eipä onnistunut tuon bellen asennus. Siinä vaiheessä kun kaapelin laittaa puhelimeen uudestaan kiinni menee Phoenix jumiin ja heittää virhe ilmoituksen ja kaatuu,

  Täytyy varmaan asennella uudestaa ohjelmat koneelle…

  Noista efekteistä olis kiva tietää lisää? Onnistuuko niiden lisääminen jo asennettuun belleen?

  • n8fin
  • Timo

   Kokeileppa näin.. Kun alussa sammutat puhelimen ja laitat usbn kiinni, niin odota että puhelin menee lataustilaan ja sitten teet sen 8sekunnin bootin.. Sen latausvalon pitäis sammua. Sit aloitat normaalisti tuon flashauksen niinku ohjeissa lukee ja kun tulee ilmoitus että irroita usb ja laita takaisin niin et tee sitä vaan painat kerran virtanappia.. et siis pidä pohjassa vaan painat vaan.. sitten se taas lähtee rullaamaan.. Eli näillä ohjeilla sitä usb-johtoa ei tarvi siinä alkuvaiheessa irroittaa..

 • tju

  Päivitys meni ihan ok, mutta kyselee lukko koodia käynnistyksen yhteydessä.

  • n8fin

   Siis mitä lukko koodia? PIN koodia?

   • tju

    Tuota lock codea kyseli… asia tulikin jo kuntoon. Unohdin että olin koodin vaihtanut, eli vakio koodi ei pelannut.

 • Pelle-peloton

  Päivitys jumahtaa puhelimen 3 x tärinä resetin jälkeiseen Phoenixin ilmoitukseen waiting for USB device ja jonkun ajan kuluttua tulee virheikkuna “The flashing failed”???

  • Timo

   Kokeileppa näin.. Kun sammutat puhelimen ja laitat usbn kiinni, niin odota että puhelin menee lataustilaan ja sitten teet sen 8sekunnin bootin.. Sen latausvalon pitäis sammua. Sit aloitat flashauksen ja kun tulee ilmoitus että irroita usb ja laita takaisin niin et tee sitä vaan painat kerran vaan virtanappia.. et siis pidä pohjassa vaan painat vaan.. sitten se taas lähtee rullaamaan.. Eli näillä ohjeilla sitä usb-johtoa ei tarvi siinä alkuvaiheessa irroittaa..

   • Pelle-peloton

    Ei auttanut yksi painalluskaan…

    Seuraava loki tulee phoenixista ja sit tuon viimeisen jälkeen tulee lisäikkuna mistä aiemmin puhuin. Luulen, että tämä liittyy jotenkin USB:hen.

    Flashing started
    Creating product data items list
    Product data items list created
    Backup not required
    KeepProductInFlashModeAfterFlash is supported only for FPS-X devices. Ignoring the flag
    Flashing phone
    Initializing
    Scanning image files…
    Waiting for USB device…
    ERROR: Failed to set phone to flashmode
    All operations completed
    Firmware updating failed.

    - en ole formatoinut E-asemaa
    - phoenix antaa virheilmoituksia: ennen käynnistymistä; “error loading component” ja RM-596 valinnan jälkeen myös saman”… onko noista haittaa.
    - Kun vaihdoin scandinaavisen .rofs2 -tiedoston, niin antaa “check sum” ei täsää tjsp.)

    • Timo

     Eli se ei löydä sitä puhelinta ollenkaan.. Pitäisköhän sun asentaa phoenix uudestaan. Eihän sulla ole mikään nokia suite tai nsu auki taustalla. Ootko kokeillut toisesta usb-portista.?

    • Timo

     Mikä phoenix-versio sulla on?

    • Timo

     Tuolla meni ainakin mukisematta Belle puhelimeen.

     http://www.mediafire.com/?mg339mwg7lbk9mh

    • Timo

     Tai no toimii mulla tuo 2011.38.003.46817 minkä latauslinkki on tällä sivulla.. Ainakin sen asennus meni ilman virheitä sisään ja löytää puhelimenkin heti..

  • Jari

   Itselläni teki samaa kun koitti asentaa belleä. Sitten kokeilin (kuulostaa naurettavalta) lisättävän muistikortin kanssa ja lähti toimimaan. Nyt on suomenkielinen belle puhelimessa ja toimii :)

 • mk

  Phoenix, jonka latasin sivun linkistä, asennusfilun mukana tulee “is-0O3DP.tmp “riskityypiltään Adware.Lop. Symantech huomasi sen asennuksen aikana.

 • Wanha mestari

  Oon tässä kahden vaiheilla, että päivitänkö belleen vai odottelenko… Onko muuten mitään väliä onko puhelin ovi- vai massamuistitilassa kun flashaa? Sehän ei ole päällä, eli ei väliä?
  Saisko tuon em. kielipaketin muutoksen lisättyä ohjeeseen, jos siitä on kerran hyötyä?

  • n8fin

   Ei ole väliä koska sammutettu.

   En oo kokeillut, mutta korvaa tiedosto “RM-596_111.030.0607_03.01_Euro_3_79u_prd.rofs2.fpsx”

   Tiedostolla…
   “RM-596_111.030.0607_06.01_Scandinavia_79u_prd.rofs2″

   Onnistuu Phoenixissa (päivitetyssä oppaassa tehdään näin)

   “Kommenttia muokattu jälkeenpäin, oli virheellistä opastusta :)”

   • Wanha mestari

    Kiitos neuvosta, luulisi toimivan ainakin edellisten kommentien perusteella.

    Tuli ongelma asennettaessa phoenixia:
    A newer version of Microsoft Visual C++ 2010 Redistributable has been detected on the machine.

    Tämmönen ilmotus ilmestyi kesken asennuksen. Asennus kuitenkin meni loppuun ja testasin käynnistää phoenixin ja sehän käynnistyi.
    Kannattaakohan tuosta ilmoituksesta välittää mitään?

    • Timo

     Ilmeisesti sulla on koneessa vaan ollut uudempi versio siitä visualista.

  • Timo

   Lueppa tuo mun kommentti pelle-pelottomalle.. :)

 • bd

  Ihmettelin kun akun kesto melkein puolittui Annaan verrattuna, mutta se taitaa johtua tuosta wlan hausta…..

  Eikö tuota wlan hakua saa pois päältä muuten kuin kytkemällä wlan kokonaan pois? Eli jos haluan säästää akkua, pitää wlan joka kerta erikseen kytkeä päälle ja pois kun käytän nettiä??

  Jos näin toimii, niin on aika iso harppaus taaksepäin. Annassa wlan yhteys muodostettiin aina tarvittaessa automaattisesti, mutta ei silti pakokettu käyttämään wlan hakua.

 • emmi

  Entäs kun tän lataa puhelimeen, niin saako siihen enää sitä virallista versiota, kun se ilmestyy? :o Oon saanu suostuteltua siippani asentamaan tähän tämän version, ottakoot sitten vastuun siitä. :)

  • n8fin

   Pitäsi asentua virallinen ihan ongelmitta, mutta tietysti siitä ei voi olla 100% varma pitääkö jotain kenties kikkailla…

  • bobi

   sain asennettua kiitos! Yksi kysymys vain.
   miten mä saan mail for exchangen toimii, en saannut sitä ainakaan Exchange activesync:lla pelaa.

   • dropin

    Mulla kyllä tomii mail for echange moitteitta.. hotmaililla

  • Timo

   No jos jotai ongelmia tulee niin kannattaa palata takaisin Annaan ja sit vaan päivittää Belleen Nokia Suitella. Tosin ensinhän pitää palata 011.005 Scandinavia DG ohjelmistoon ja sitten Annaan.. Kerran tosin pääsin suoraan Annnaankin mutta en toista kertaa ole onnistunut.. Helpointa tietty on sit vaan vetää Phoenixilla Belle Bellen päälle. :) Kun se siis tulee esim. Navifirmiin ladattavaksi tai Phoenixiin.

 • Defex

  Kiitoksia hyvistä ohjeista…kerrasta meni Belle noksuun ja kaikki toimii..jopa Garmin XT:kin vaikka asennettu ennen :)

 • Mac Sucks

  Hyvin pelittää Belle!
  Tosin viestinlukijasta on suomenkieli kadoksissa, mistä mahtais löytyä?

  • Timo

   Eli kun jo tuonne alemmas kommentoin niin helpommalla pääsee ku lataa tuolta scandinavia rofs2 tiedoston ja vaihtaa phoenixissa sen euro_3_ rofs2 tilalle ja flashaa sitte bellen. Ja sitte ainaki löytyy suomen kieli lukijastakin..

   http://www.mediafire.com/?qw1nb9i009fm4

   • Mac Sucks

    Kiitos vinkistä, täytyy nyt vaan laittaa homma uusiks, heh!

    • Mac Sucks

     No niih… nyt toimii kaikki,kylläpä naurattaa!

 • Matti

  Itse itselleni; pitää olla aktivoituna sekä mobiili-data että wlan ennen Joikun käynnistämistä.

 • Matti

  Latasin JoikuSpotin uudestaan mutta se ei löydä verkkoa eli ei toimi.
  Onko kukaan törmännyt vastaavaan ongelmaan vai olisiko kyseessä Saunalahden yhteys/asetus-ongelma?

 • Savo

  Kiitokset tuosta suomennus osuudesta, tähän saakka oli navifirmin t-mobilen versio jossa c-asemalla tosi vähän tilaa eikä jaksanut alkaa sitä tuunaamaan.

  Mut samaan hengenvetoon; toimiiko päivittäneillä FM-lähetin ok?? Omassa näyttäis että lähettää muttei mitään kuulu radiosta vaikka antennin viereen veis luurin. Voi siinä tietty muutakin olla vialla mutta jos joku viittis testata niin ei lähtis turhan päiten purkamaan ja tarkastamaan lähettimen antennin kontakteja.

  • n8fin

   Toimii

  • Tahvo

   Fm-lähetin toimii minullakin

   • dropin

    Toimii.

    • Savo

     Kiitokset vastanneille, piti purkaa ja vika löytyi (kontakti pätki kameran “kehykseen”, joka FM-lähettimen antennina toimii).

     Nyt voi nauttia Bellestä täysin pussein.

 • Tahvo

  Kiitos ohjeista. Belle toimii mahtavasti nytten :D
  Muuta app hävisi mutta ne voi ladata uudelleen.

 • emmi

  Miekkii halluun! En vaan uskalla.. :(

  • hcaape1

   helppoa kun noudattaa ohjetta.
   tai sitten odotat virallista päivitystä ;)

   • emmi

    En jaksa oottaa enää! :D

  • Timo

   Helpommalla pääsee kun vaihtaa phoenixissa sen euro_3_ rofs2 tilalle scandinavia rofs2.. Ei tarvi kikkailla noiden copy/paste juttujen kanssa eikä muidenkaan.. Se pitää tietenkin ladata netistä mutta google auttaa..

   • EPe

    Eli nimesitkö sen scandinavia version tuon tilalle ?

    • Timo

     Ei vaan phoenixissa ennen flashausta menet options ja sieltä editoit sitä euro_3_ rofs2. eli kun olet ladannut tuolta linkistä minkä laitoin tuonne aiemmin sen scandinavia rofs2 niin vaihdat sen siihen tilalle..

  • Timo

   Jaa, eipä google autakkaa nyt kun ei pääse kyseiselle sivustolle.. Onkohan se laitettu jäihin kun sieltä sai sen t-mobile version mikä oli navifirmissa vähän aikaa esillä.

  • Timo

   No nyt toimii taas.. eli tuolla —> http://www.mediafire.com/?qw1nb9i009fm4

   Sieltä se scandinavia rofs2

 • Joel

  missä vika kun phoenix menee siihen asti et sammutetaan kännykkä ja sit usb takasin tulee koko ajan ERROR failed to set phone to flashmode

  • dropin

   Mullekin tuli joskus tommosia, pitää vaan yrittää uudellen ja uudelleen.

   • Joel

    ok

    • n8fin

     Kannattaa kokeilla myös eri USB-porttia.

  • Fani

   Kuulostaa siltä ettei ole pidetty virtanappia 8sek -> 3 värähdystä

 • Matti

  Kiitos loistavasta opastuksesta!
  Belle pyörii hienosti ja Suiten mukaan takuukin olisi päivityksen jälkeen voimassa.

 • Larppa

  EURO 3 N8 RC Belle linkistä (daily mobile se) mulle alkaa virustorjunta tarjoilemaan troijalaista??? onko muilla samaa ongelmaa?

  • n8fin

   Ota virustorjnta siksi aikaa pois päältä.

  • Mr. Palma

   Siis tämähän näissä epävirallisissa on aina epäilyttävää. Jos troijalaista on tarjolla, niin kuka tietää, mitä firmikseen on upotettu…

   • dropin

    Ei mulla ainakaan ollu. oon jo 2 ladannu sen.

 • Mr. Palma

  Morjens
  Kiitoksia hienoista ohjeista.
  Kuka osaisi sanoa, mikä on mennyt vinoon kun euro3_dg:tä koitan valita niin Phoenix herjaa seuraavaa: “Neither DP1.0 nor DP2.0 was found for the product, or the product cannot be identified.”
  Ei pysty flashaamaan.
  :(

  • Fani

   Sulla ei ole kaikki tarvittavat tiedostot RM-596 kansiossa tai ko. kansio ei ole oikeassa paikassa.

  • Matti

   Loithan RM-596 kansion jonne laitoit tiedostot? Itselläni unohtui ensin kansion luominen ja sain saman herjan.

   • Mr. Palma

    Morjens ja kiitoksia vastauksista
    Kyllä tiedostot ova oikeassa paikassa, nimittäin täällä:
    C:\Program Files (x86)\Nokia\Phoenix\Products\RM-596
    Käyttiksenä win7 64bit. Eli vika ei ole siinä.

    Herjuu poistui kun kävin lataamassa “Data Packagen” tuotekoodilla 0599766 tänne: C:\ProgramData\Nokia\Packages\
    Tätä ei tässä ohjeessa pyydetä tekemään.

    Mielenkiintoista olisi tietää, mistä nuo Data Packaget tohon Phoenixiin tulevat, tietääkö joku? Samastako paikasta mistä NaviFirm tavaran löytää vai mistä?

    Olisi yksi kysymys, onko kukaan erikseen joutunut lataamaan tuota Data Packagea tuonne Package hakemistoon? Entä onko teillä siellä ylipäätään mitään?

    Kiitoksia vastauksista etukäteen.

    • Markku

     Mielestäni tuossa ohjeessa pitäisikin olla, että pitää käydä katsomassa Data Package Downloadista tuo RM-XXX kansion sijoitus kohde.
     Itsellä on XP:ssä ja Vistassa eri osoite tuolle kansiolle.

     Ei ole tarvinnut tuota käyttää ohjelmiston lataamiseen, Navifirmillä on kaikki tarvittava tullut ladattua.

     • Mr. Palma

      Moi

      Oletko siis Navifirmillä ladannut ton datapackagen ja laitanut sen Phoenixin kurkkimaan hakemistoon?

      Entä kuka osaisi selittää mikä ero tolla tavaralla Product ja Package hakemistoissa on? tiedostot näyttävät suhteellisen samanlaisilta?

      Olisi ihan kiva tietää mitä puhelimeensa flashaa…

  • n8fin

   Tarkistappa, että kaikkien tiedostojen nimet alkavat näin “RM-596…” tai näin “RM596…” Lukuun ottamatta .xml ja .pcx -tiedostoja.

 • iccb

  Oikein paljon kiitoksia ohjeista! Nyt rullaa suomenkielinen belle koneessa! :)
  Onko jollain ongelmia tuon osoitekirja, suosikit widgetin kanssa?
  Mulla ei tule lainkaan yhteystietoja siihen vaikka valitsee ja painaa oikein merkistä…

  • aarne

   Joo sama juttu tuon osoitekirjan suosikit-widgetin kanssa. Muuten toimii kyllä tosi hyvin. Kiitos! :D

  • murikka

   moro, mene puhelinluetteloon ja sieltä valitset suosikit, ni ne näkyy siinä widgetissä sit…tulee semmonen tähti ja siirtyy luettelon keulille ohessa…

 • iccb

  Sen kansion voi itse luoda sinne.

 • pelle

  Eilen päivitin sen puolan t-mobile version mutta tänään löysin tän sun ohjeen ja päivitin niiden mukaan. Nyt on Belle N8:ssa eikä tarvi pureskella kynsiä ja odotella milloin virallinen julkaisu tulee. Hyvältähän tämä Belle vaikuttaa.

  Kiitoksia! N8FIN FTW!

 • Jussi

  Mitäs tekisin kun minulta ei löydy tuolta Phoenix/Products kansiosta tuota RM-596 kansiota lainkaan??

  • n8fin

   Siirrä se koko kansio RM-596 sinne Phoenix/Products -kansioon.

   Tässä voi olla ohjeessa virhe… en nyt muista tuliko tuo kansio sinne Phoenixin asennusvaiheessa vai pitikö se nimenomaan siirtää tuo koko kansio sinne…

   Muistaako joku?

   • Markku

    Ei ole RM-kansioa valmiina. Eli pitää kopioida RM-XXX kansio Products kansioon.

    • Jussi

     Noinha se menee näköjään. Kiitos!!! Nyt on Belle päivitetty. :)

     • n8fin

      Hyvä ja kiitos Markku. Laitoin siitä pienen huomatuksen tuohon ohjeeseen.

 • Ville

  Uusi “Bellen hiplaaja” ;) kiittää

 • Alaas

  Asennettu ja toimii! Täydellisen idioottivarmat ohjeet! Ehkä 15min kului aikaa ja belle toimii paremmin kuin junanvessa.

 • lässääjä

  Phoenix alkoi herjaamaan ettei löydä tuota APE_ONLY_ENO tiedostoa. Ja eihän siellä rm-596 kansiossa sitä olekaan. Mistähän sen löytää?

  • n8fin

   Ei semmosta ole missään. Montako tiedostoa sulla on siellä c-aseman RM-596 hakemistossa? Pitäsi olla 9.

   • lässääjä

    Eipä hätiä. Ongelma korjaantui Phoenixin poistamisella ja uudestaan asentamisella. Erittäin suuret kiitokset kuitenkin ohjeiden postaamisesta! Nyt pyörii Belle :)

 • http://rahantakoja.fi/ LauriR

  Nää on kyllä täysin idioottivarmat ohjeet. ISO kiitos, aivan loistavaa. Itellä suju Bellen fläshäys ongelmitta ja nyt pari minuuttia luuria räplänneenä tuntuu kyllä kuin puhelin olisi saanut uudet sisukset.

  Näitä ohjeita voi vain suositella :)

 • Zembo

  Kun tuota N8- mallia hehkutetaan tuon vuodetun version kanssa niin paljon, niin jäin miettimään, että mahtaako samainen versio toimia myös Nokia E7- ja C7- mallien kanssa?

  • n8fin

   C7:lle on oma versio joka on vuotanut nettiin.

   http://forum.dailymobile.se/index.php?topic=57985.0

   • Zembo

    Kiitos linkistä, mutta itse omistan E7:n joten, voisitko laittaa linkkiä myös tälle mallille mahdollisimman pian, jos ja kun sellainen löytyy? :)

    • n8fin

     Ilmoitan kyllä jos sellainen löytyy jossain vaiheessa.

 • Antti

  Sellainen kysymys, että toimiiko tuo Phoenix 64-bittisessä Windows 7:ssa?

  • dropin

   joo

 • Nipsu

  Usb 3.0:n kautta en saanut flashattua, mutta kun vaihdoin usb 2.0:seen niin heti alkoi onnistumaan. Nyt N8:ssa belle, kyllä kelepoo!

  Kiitos ohjeista! : )

  • n8fin

   Hieno homma!

 • lässääjä

  Missähän vika kun liitän tiedostot Nokia Cookerin Files-kansioon, niin ohjelma jää hieromaan jotakin pitkiksi ajoiksi? Ei se kaadu, mutta jää varatuksi. Lähes tunnin jo pyörittänyt jotakin. Onko tuo normaalia?

  • n8fin

   Ei siinä pitäis mennä kuin muutama minuutti korkeintaan. Yleensä 10 sekuntia.

 • Nipsu

  Vaikuttaako flashaukseen se jos puhelin on kiinni usb 3.0 portissa?

 • murikka

  hei missäs se on se r09 kun en löydä semmosta ollenkaan noista fileistä?

  • n8fin

   Tuoltahan se löytyy…
   http://forum.dailymobile.se/index.php?topic=55381.0

   Ultimate Finnish 09 files

   • dropin

    Itekkään en löytänyt tätä “browserng.r09” kansiota, koska kaikki pakatut kansiot oli vain nimeltä “browserng”, mutta kun katsoo ominaisuude -> tiedot, niin sieltä näkyy se loppu liite, eli siis se numero. Näin siis windows7.

  • murikka

   juu belle eilis illasta asti sisässä, tosiaan se r09 file pitää vähän kaivella mut ku sen hokaa ni avot toimii…hienolta näyttää, kiitoksia ohjeista ja linkeistä nyt jatkuu pellen räpläys…kaverikin tossa innostui ja haluaa itselle kans pellen :)

 • Mää

  Ite korvasin flash vaiheessa RM-596_111.030.0607_03.01_Euro_3_79u_prd.rofs2 -> RM-596_011.005_06.01_Scandinavia_79.92_prd.rofs2 nii tuli oikeat kielet valmiiksi joka paikkaan.

  • Mää

   siis RM-596_111.030.0607_06.01_Scandinavia_79u_prd.rofs2 :D

 • Yoaga

  Entäs sitten niiden effektien lisääminen? Pystyykö lisäämään tuon jälkeen vai pitääkö tehdä jotenkin muuten?

 • iccb

  Tällä siis saa mahdollisimman orginaalina bellen asennettua? :)

  • n8fin

   Niin siis tällä ohjeella saat Bellen, ei virallinen, vaan osittain keskeneräinen.

 • dropin

  Miks en tarvinnut tämmöstä Nokia cooker, kun asensin sitä englannin kielistä belleä?

  • Alaas

   Tuo vaihtaa sen kielen suomeksi.

   • dropin

    ookoo

    • dropin

     Ja siis minnekkäs tuo “Java.Fix.Belle.111.030.0607.sis” tiedosto täytyy laittaa??

     • n8fin

      Ei minnekkään, vaan asennat sen sitten ku koko homma on valmis. Voit asentaa sen vaikka Nokia Suiten avulla.

 • Tahvo

  Jaa-a se onkin riskimpi juttu….taidan unohtaa koko jutun

 • makke

  kun tuon tekee niin onnistuuko virallisen bellen asennus kun se julkaistaan

  • n8fin

   Pitäis onnistua…. Huom! Pitäis :)

   • kootee

    Onnistuuko virallisen bellen asennus siis ihan normaalisti OTAna tai suitella?

    • n8fin

     Onnistuu.

 • Alaas

  Kiitokset!!