«

»

Nokia N8 kustomoitu Belle, The One v2.1.0 + Jin Hao efektit

Aina välillä YouTubeen ladataan videoita joissa on mitä upeampia efektejä ja siirtymiä, videoiden perusteella ne ovat näyttäneet toimivan paremmin kuin hyvin. En malttanut enään pitää näppejäni erossa näistä kustomoiduista päivityksistä

(custom firmware) vaan päätin kokeilla asentaa jonkun niistä puhelimeeni. Asensin kustomoidun firmwaren joka löytyy nimellä The One, versio on tällä hetkellä v2.1.0 ja se on ladattavissa Daily Mobilen foorumilla. Lisäksi halusin näitä hienoja efektejä puhelimmeni joten valitsin videoiden perusteella mielestäni kaikkein hienoimman Jin Hao Effects -paketin joka löytyy täältä.

Muistutetaan heti tähän alkuun, että tämän asennuksen jälkeen ei voida asentaa Nokian päivityksiä ilman, että asennetaan uudelleen Belle jota ei ole kustomoitu! Lisäksi jos joku haluaa tätä kokeilla teet sen omalla vastuullasi ja jos tarvitset apua kysy sitä mieluiten foorumilla!

Efektit

Efektit

Asennukseen olisi mennyt ehkä muutama tunti ilman, että halusin pakosta myös suomenkielen. Se meinasikin tuottaa enemmän päänvaivaa kuin alunperin olin ajatellut, sain puhelimestani sen kuuluisan “tiiliskiven” ainakin 5 kertaa. Välillä puhelin oli täysin mykkä, välillä sain sen käynnistymään käynnistysanimaatioon asti ja yhden kerran sain ns. jatkuvan käynnistymisen kun puhelin melkein lähti päälle, mutta aloitti käynnistymisen aina alusta, tätä se olisi varmaan tehnyt hamaan tappiin asti. Mutta kun muutaman päivän ja yön muokkasin firmwarea ja kielitiedostoja niin vihdoin ja viimein sain onnistumaan.

Efektit piti vielä lisätä jälestäpäin ja sen tein käyttäen ThemeFX -moodia. Tämän moodin mukana tulee efektipaketteja ja sen avulla voidaan myös itse asentaa haluamiaan efektipaketteja, näin tein Jin Hao Effects -paketin kanssa. Kun asennus oli suoritettu, teemoista vielä efektit päälle ja puhelimen uudelleen käynnistys. Kun puhelin käynnistyi olin haltioissani! Ensimmäinen reaktio oli, että WOW! Miksi Nokia ei edelleenkään paneudu näihin? Efektit ovat todella upeat ja toimivat erittäin sulavasti. Puhelin on tämän jälkeen kuin siihen olisi asentanut ehkä jonkun tulevan Nokian Carla tai Donna -päivityksen… ehkä..??

Itse firmware The One joka on siis täysin muokattu sisältää paljon erinlaisia muutoksia, kaikki muutokset on listattu Daily Mobilen -foorumilla. Puhelin toimii nopeammin ja C-asemalla on nyt paljon enemmän tilaa, tämä johtuu siitä, että firmwaressa on karsittu paljon ylimääräistä pois, esimerkiksi Office, Adobe PDF, Microsoft Communicator, Musiikki kauppa, Yhteisöt, F-Secure Mobile Security, Shazam, MyNokia ja Youtube loistavat nyt poissa olollaan, lisäksi on poistettu kaikki alkuperäiset soittoäänet ja taustakuvat. Nämä toki voidaan asentaa halutessaan jälestäpäin.

Muita mainitsemisen arvoisia juttuja joita päivityksessä tulee, eli kamerasta löytyy enemmän laatuvaihtoehtoja, videokameran laatu 720p 3ofps ja ääni 256kbps, puhelimen loki voidaan määrittää itse (ennen 30 päivää), aloitusnäyttöjen määrä on rajaton (ennen 6), musiikkisoittimesta löytyy säädettävä taajuskorjain, nettiselain näyttä sivut täydellisesti (erillisellä moodilla voidaan valita user-agent), parempi akunkesto, käynnistystä nopeutettu estämällä turhien sovellusten automaattinen käynnistyminen jne jne… Firmwaresta löytyy paljon muutakin ja muutamia niistä näytän alla olevalla videolla.

 

Nokia N8 Belle The One v2.1.0 + Custom Effects by jin hao


 • dropin

  Asensin, mutta ongelmana ilmeni, että nokia store on hävinnyt hevon he***tiin??? Mistähän se saisi asennettua uudellen? tai pystyyky tämän suoraan nokia suitella päivittämään takaisin viralliseksi belleksi?

 • wekkuli

  mites noi kustomoidut efektit vaikuttaa puhelimeen. lagaako ne? miten kustomoidut efektit toimii ton ihan perus bellen kanssa? käytätkö arjessa?

  • n8fin

   Pahoittelen myöhästynyttä vastausta :)

   Efektit toimii todella hyvin.

 • Saku

  Oisko kellään tietoa siitä käykö tämä kyseinen versio C7:n? Puhelimen speksit on kuitenki aikalailla samat ku n8:ssa niin löylyä pitäs ainaki löytyä ton pyörittämiseen.

  Tosta videosta on pakko sanoa sen verran et mulla ainaki loksahti suu auki. Eihän tota ollu uskoakkaan nokialaiseksi. Tai ainakaan symbiaksi! Vaikka tollaset näyttävät siirtymiset ym. efektit on loppujen lopuksi aika turhia niin kyllä ne keskivertokäyttäjälle antaa heti laadukkaamman kuvan puhelimesta.

 • kymysys

  Mites, jos haluaa tuon shazamin käyttöön, kun se on poistettu?

 • Daniyal

  from where can i download this firmware???????

 • iccb

  Tuo suomenkieli tuotti kyllä vaikeuksia ja lopulta en sen kanssa sitten jaksanut tapella. Asennus oli muuten kyllä äärimmäisen helppo.
  Toivottavasti päivitetty suomenkieli tulisi jakoon pian… :)

 • neko

  Olenko ainoa jonka mielestä aika turhalta vaikuttaa? :) Ainakaan itseäni ei kiinnostaisi niin paljon että jaksaisin tapella. Jos saisi helposti, niin voisin kokeilla. Siltikin luultavasti ottaisin nuo efektit aika nopeasti pois :)

  • n8fin

   Eihän siinä jos efektit ei miellytä niin mitäpä nuita käyttämään. Turhakkeitahan nämä efektit on, mutta jos haluaa hieman vaihtelua niin siinä tapauksessa nämä tuovat kyllä ihan uudenlaisen tuntuman puhelimeen.

   Makuasia :)

 • Markku Korhonen

  Moro,

  The_One:n CFW mielestäni paras n8:iin saatavilla oleva firmis. Olisiko mitenkään mahdollista saada tuota sinun valmista suomenkielistä pakettia?

  • n8fin

   Näiden Firmware -tiedosstojen jakoon laittaminen on sen verran kyseenalaista, että valitettavasti en voi laittaa jakoon tuota pakettia, mutta jos haluat sen suomenkieliseksi, niin tässä ketjussa on ohjeita http://forum.dailymobile.se/index.php?topic=52888.1290

   • Markku

    OK, i see.
    Ajattelin vaan, että ei tarvitsis itse alkaa väsään ja pääsisin helpommalla ja saada valmiin… ;)

 • http://molbal.co.cc molbal

  Thank you for preloading my widget RamInfo!

  • n8fin

   Thank you, I like it!

 • Antti

  Minuakin kiinnostaisi valmis paketti. Vähän hirvittää oman puhelimen tiiliskivittäminen, kun en noiden kanssa paljoakaan ole säätänyt.

 • iccb

  Mikäs widgetti tuossa on sähköposti widgetin yläpuolella on?
  Haluaisitkos laittaa paksun rautalankaohjeen tuon asentamisesta? :)

 • http://rahantakoja.fi LauriR

  Näyttää kyllä aika makialta. Melkeen tekis mieli päivittää. Onko ollu mitään ongelmia, puutteita tai bugeja? Tunnistuuko edelleen oikein Ovi suitella?

  Osaatko oman käytön perusteella arvioida, onko akkukestossa tapahtunut merkittävää parannusta?

  • n8fin

   Ei mitään suurempia bugeja ole löytynyt. Tunnistuu oikein. Akunkestosta ei vielä tarpeeksi kokemusta.

 • alaas

  selaimesta voisi laittaa vähän enemmän infoa. Paljon browser mark ja tai muita testejä? Näyttää kyllä aivan mahtavalta ja kuulostaa hyvältä että ylimääräisiä ohjelmia on poistettu.

  • n8fin

   Hieman parantu tulokset verrattuna tuohon Belleen mikä levisi nettiin jokin aika sitten.

   BrowserMark testi:
   Tulos: 24138 (ennen 22970)

   HTML5 Testi:
   Tulos: 186 + 7 Bonus points (ennen 152 + 7)

 • Tahvo

  Huoh…ei Belleä vieläkään ja 2012 Anry Birds seasoniin ei ole tullut joulu kalenteria -.-”

 • Jussi

  Tuo kuullostaa erittäin siistiltä ja käyttökelpoiselta! Mites löytyykö sitä valmista suomenkielistä asennuspakettia mistään? Ei sillä että olisi kiire saada belle mutta kun ärsyttää just nuo turhat sovellukset mitä ei koskaan tuu käytettyä…