«

»

Nokia Lumia 920:n tukee myös Rich Recording -teknologiaa?

Nokia Rich Recording -teknologia jäi hieman vähälle huomiolle kun Nokia julkaisi helmikuussa 2012 huippukameralla varustetun Nokia 808 -puhelimen. Myöhemmin toki teknogiaan kiinnitettiin enemmän huomiota ja se saikin monet haukkomaan henkeään. Teknologian ansiosta kuvatuissa videoissa äänenlaatu on poikkeuksellisen hyvä ja sen onkin osoittanut monet nettiin ladatut testivideot.

Nokia Lumia 920:n julkaistiin muutama päivä sitten, eikä sen äänen tallennusteknologiasta mainittu juurikaan mitään. Ainoa mitä on tiedossa on se, että tuoteselosteessa on mainittu äänen tallennusominaisuus, “Mono with high volume capture”.

Nyt tekniikkaan keskittynyt nettisivusto Slashgear on kirjoittanut mielenkiintoisen artikkelin jonka mukaan sivusto on saanut tarkempaa tietoa Lumia 920:n äänen tallennuksesta. Sivuston mukaan Lumia 920:ssa on kolme erillistä niin sanottua “HAAC” (High Amplitude Audio Capture) äänitysmikrofonia joiden ansiosta on mahdollista tallentaa laajempaa taajuusaluetta kuin tavallisilla mikrofoneilla. HAAC mikrofonit voivat tallentaa jopa 140 dB:n ääniä ilman säröä, eli samoin kuin 808 -puhelimen mikrofonit.

Onkin hyvin mahdollista, että Lumia 920:ssä on valmius Rich Recording -teknologialle, mutta se otetaan käyttöön puhelimessa vasta päivityksen kautta? Tosin on myös mahdollista, että Nokia kertoo tästä itse myöhemmin julkisesti ja teknologia olisi käytössä jo kun puhelimet saapuvat kauppojen hyllylle?

Mikäli tiedot pitävät paikkaansa, miksi Nokia ei maininnut sanallakaan asiasta julkistustilaisuudessa!

Nokia Lumia 920 (Kuva: Nokia)

Nokia Lumia 920 (Kuva: Nokia)

Lähde: SlashGear


  • Kari

    Parasta olisi, kun siihen saisi videokuvauksen aikana liitettyä ulkoisen mikrofonin. Vaan ei todennäköisesti tule saamaan, ei ainakaan Flagship Storen myyjien mukaan. Kuten ei saanut N8:kaan.

  • Mika

    Lumia 920 ei ole niin hyvää äänitystä kuin 808:ssa. Vaikka 920:ssä on kolme mikrofonia, niin se äänittää vain yhdellä, eli monona. 808 äänittää stereona.