«

»

Nokia Lumia 920, Nokian lippulaiva

Nokia julkaisi hetki sitten uudet puhelinmallinsa Lumia 920 ja Lumia 820. Molemmissa käyttöjärjestelmänä pyörii uusi Windows Phone 8. Lumia 920 on Windows Phone 8 -alustaan perustuva Nokian lippulaivatuote. Siitä löytyy esimerkiksi Nokian uusin paikkatietopalvelu, Nokia City Lens -sovellus, joka näyttää kameran välityksellä näytöllä tietoa rakennuksissa olevista ravintoloista, kaupoista, hotelleista ja muista palveluista.

Nokia Lumia 920 (Kuva: Nokia)

Nokia Lumia 920 (Kuva: Nokia)

Näyttö
Puhelimesta löytyy 4,5 tuuman Nokia PureMotion HD+ WXGA IPS LCD -näyttö jota voidaan käyttää hanskat kädessä Super Sensitive touch -kosketusnäytön ansiosta. Lisäksi uusi ClearBlack -näyttö näkyy entistäkin selkeämmin ja kirkkaampana auringonvalossa.

Akku
Puhelimen 2000 milliampeerin akku herättää kiinnostusta, sillä sen kerrotaan olevan kestävämpi kuin yhdessäkään aiemmassa Nokian -puhelimessa. Akun suorituskyky on yli 30 prosenttia enemmän kuin muissa vastaavissa malleissa. Lisäksi akkua voidaan ladata langattomasti asettamalla se latausalustalle.

Suoritin
Puhelista löytyy tehokas 1.5 GHz:n kaksiytiminen Snapdragon S4 -suoritin, joten tehot eivät lopu heti kesken.

Kamera
Tunnetusti Nokian puhelimista löytyy nykyään huippukamerat, niin tästäkin, siilä puhelimessa on 8,7 MP Nokia PureView -tekniikkaa hyödyntävä kamera. Kamerassa on myöskin optinen kuvanvakaaja, Carl Zeiss -optiikka ja Full HD 1080p videokuvaus 30 ruutua sekunnissa. Kameran kelluva linssiteknologia pystyy kaappaamaan valoa ilman salamaa peräti viisi kertaa enemmän kuin kilpailijansa. Kelluvan linssin ansiosta kuvien ottaminen hämärässä ja siätiloissa saa aikaan entistäkin parempia kuvia. Etukamera on 1,2 MP -kamera jossa myöskin HD tarkkuus (720p).

Muisti
Puhelimesta löytyy 1 GB:n RAM-muisti, sekä 32 GB:n massamuisti ja 7 GB ilmaista tallenustilaa SkyDrive-palvelussa.

Saatavuus
Puhelin tulee saataville myöhemmin tänä vuonna keltaisena, punaisena, harmaana, valkoisena ja mustana. Lisäksi puhelin tulee saataville sekä viiden taajuuden LTE-  että HSPA+ variantteina.

 


 • EPe

  Nokian kurssi sukelsi ? Mitähän ihmettä se porukka oikein odotti ???

  • n8fin

   Kurssi syöksyi, koska Nokia ilmoitti myyneensä vain seitsemän miljoonaa Windows -puhelinta tähän päivään mennessä. Kurssin syöksy ei siis johtunut siitä, että uudet puhelimet olisivat olleet pettymys. Tämä on tietysti ollut tiedossa, koska porukka on odottanut näitä WP8 -puhelimia, eikä monikaan ole sen vuoksi ostanut “vanhentuneita” Lumioita.

 • n8fin

  Onhan tuo aika “Cool!” :)

  Kiinnostavaa nähdä miten akku oikeasti kestää? Hienoa, että sitä on kuitenkin saatu parannettua, toivottavasti yllättää kaikki!

  PureMotion HD+ -näyttö on myös erittäin mielenkiintoinen ja positiivinen yllätys. Taitaa olla markkinoiden paras näkyvyys auringonpaisteessa heti Lumia 900:n jälkeen, joten Nokialta näyttää löytyvän osaamista. Ei mikään ole niin ärsyttävää kuin se, ettei näytöstä näe auringonpaisteessa yhtään mitään. Hyvä Nokia!

  Mukava yllätys oli myöskin tuo käyttö hanskat kädessä! Loistavaa! Ottaa myöskin kosketuksen kynsistä, eli varmasti ainakin naisille erittäin tervetullut uudistus!

  Langatonta latausta kritisoin tai oikeastaan kyseenalaistin sen käytännöllisyyttä aiemmassa artikkelissa, mutta täytyy myöntää sen verran, että onhan tuo aika tyylikästä designia!

  Seuraavaksi se Nokian oma tabletti markkinoille kiitos! :)

 • Kigeman

  Vaikuttaa erittain houkuttelevalta puhelimelta, jos tuo ei saa kuluttajia innostumaan niin mikas sitten? omppulogoko?

 • EPe

  Taitaa N8 vaihtua tuohon. Saas nähdä kerkiääkö jouluksi Suomeen,