«

»

Nokia Bellen asennus ilman Nokia Suitea (NaviFirm)

Monet käyttäjät ovat tuskailleet puhelimiensa kanssa, koska eivät ole saaneet päivitettyä uusinta Nokia Belle -päivitystä tietokoneen Nokia Suite -ohjelmiston kautta. Nokia Suite on antanut monilla virheilmoituksia, kuten “Palvelu ei ole käytettävissä”. Tässä oppaassa käydään läpi kuinka päivität puhelimesi ilman Nokia Suite -ohjelmistoa, oppaan avulla puhelimeen voidaan asentaa Nokia Belle vaikka puhelimessa ei olis edes SIM-korttia.

Important!

Ennen kuin käytät tätä opasta, yritä päivittää Nokia Suitella ja varmista, että kaikki alla olevat asiat ovat kunnossa.

 • Nokia Suite -ohjelmistosta on uusin versio käytössä, vähintään v3.3.
 • Olet yrittänyt vaihtaa USB-kaapelin toiseen USB-liitäntään tietokoneessa.
 • Olet yrittänyt ohjetta joka löytyy edellisen oppaamme lopusta.

Notice

Varoitus!

  • Ei suositella aloittelijoille, tietokoneen käyttö pitää olla hallussa!
  • Käytät tätä opasta täysin omalla vastuullasi!
  • Jos päivitys ei onnistu, saatat joutua viemään puhelimesi huoltoon!
  • Puhelimesta hävitetään kaikki, eli ota varmuuskopio ennen päivitystä!
  • Puhelimesi takuu ei välttämättä ole toimenpiteen jälkeen enään voimassa!
  • Tämä sivusto ei ole vastuussa mistään vahingoista mitä saat aikaan!

Toimenpiteet ennen päivityksen aloittamista. Ota puhelimen tuotekoodi johonkin ylös, löydät sen näppäilemällä *#0000#. Ohjelmat jotka pitää olla asennettuna tietokoneellesi ennen päivityksen aloittamista, eli Phoenix ja NaviFirm. Formatoi puhelimestasi massamuisti, eli E-asema, sekä muistikortti. Nyt voimme aloittaa.

Avaa NaviFirm ja valitse vasemmalta ylhäältä alasvetovalikosta “Production External”. Valitse vasemmalta oma puhelimesesi. Puhelimesi perässä on RM-koodi jonka laitat muistiiin (esim. Nokia 500 (RM-750). Nyt valitse päivityksen versionumero, nyyisen Bellen päivitysnumero on 111.30.609 jos omistat Nokia 500 puhelimen niin valitse versionumero 111.20.59. Nyt etsit listalta oman puhelimesi tuotekoodia vastaavan päivityksen, helpoiten löydät sen kun syötät tuotekoodisi alhaalla olevaan laatikkoon, jolloin muut tuotekoodilla olevat päivitykset suodatetaan pois.

Kun tuotekoodia vastaava päivitys löytyy, valitse se ja valitse sen jälkeen oikealta kohdasta “Browse” kansio minne päivitystiedostot ladataan. Tämän jälkeen klikkaa “Download” jolloin lataus alkaa.

NaviFirm, Bellen päivitys

NaviFirm, Bellen päivitys (esimerkissä Nokia 500)

Mene tietokoeensi (Windows 7) C-asemalle hakemistoon  C:\Program Files (x86)\Nokia\Phoenix\Products\ (Windows XP:ssä polku on C:/Program Files/Nokia/Phoenix/Products). Luo sinne kansio joka on puhelinta vastaava RM-koodisi, eli esim. RM-750 tai RM-596. Kopioi nyt kaikki äsken lataamasi tiedostot luomasi kansion sisälle.

Kansion sisällön pitäisi nyt näyttää jota kuinkin tältä (tiedostojen nimet voivat vaihdella puhelintyypistä riippuen).

Kansion sisältö

Kansion sisältö

Nyt sammuta puhelin ja kytke se tietokoneeseen USB-kaapelilla, avaa Phoenix -ohjelma ja valitse “File” –> “Open Product“, valitse RM-kansiosi ja klikkaa “OK“.

Valitse Open Product --> esim. RM-596

Valitse Open Product --> esim. RM-596

Seuraavaksi valitse ylhäältä “Flashing” –> “Firmware Update“.

Valitse, Flashing, Firmware Update

Valitse, Flashing, Firmware Update

Klikkaa nyt ohjelman oikeassa reunassa olevaa pientä kuvaketta ja valitse sieltä tuotekoodiasi vastaava tiedosto ja klikkaa “OK“.

Valitse "euro3_dg" ja klikkaa "OK"

Valitse "euro3_dg" ja klikkaa "OK"

Laita seuraavaksi ruksi kohtaan “Dead phone USB flashing” ja klikkaa alhaalta “Options“.

Ruksi kohtaan "Dead phone USB flashing" ja klikkaa alhaalta "Options".

Ruksi kohtaan "Dead phone USB flashing" ja klikkaa alhaalta "Options".

Avautuvassa ikkunassa näet firmware -tiedostot listattuna, poista kaikki mitkä ovat punaisella, eli valitse tiedosto ja klikkaa “Delete”. Laita ruksi kohtaan “Stay in Flash Mode” ja klikkaa “OK“.

Asetukset

Asetukset

Nyt ole tarkkana ja tee juuri niin kuin ohjeessa neuvotaan. Klikkaa ohjelmasta alhaalta “Refurbish“. Hetken päästä avautuu ikkuna jolloin otat puhelimen USB-kaapelin irti ja pidät puhelimen virtanappia niin kauan pohjassa, että puhelin tärähtää kolme kertaa. Kytke tämän jälkeen USB-kaapeli takaisin puhelimeen jonka jälkeen tekstit alkavat juosta ohjelmassa, klikkaa “OK“.

Mikäli omistat puhelimen jossa akun voi ottaaa irti, voit saada erinlaisen ikkunan, tällöin otat USB-kaapelin irti puhelimesta, poista akku, kytket USB:n takaisin, laitat sen jälkeen akun paikolleen ja painat puhelimen virtanappia. Päivitys on alkanut…

Refurbish

Refurbish

Refurbish, joissain puhelimissa avautuu tällainen ikkuna, kuten Nokia 500

Refurbish, joissain puhelimissa avautuu tällainen ikkuna, kuten Nokia 500

Muutaman minuutin jälkeen saat jälleen ikkunan eteesi. Irrota nyt USB-kaapeli puhelimesta, pidä sitä 5 sekuntia pois paikoltaan, liitä se takaisin puhelimeen ja klikkaa ikkunassa “OK“. Jos saat virheitä tämän jälkeen ja sama ikkuna tulee uudelleen esille, ota USB-kaapeli uudelleen irti ja kytke se takaisin, tee tätä useamman kerran mikäli saat aina vaan saman ikkunan eteesi. Jos tämäkään ei auta, ota USB-kaapeli irti ja yritä käynnistää puhelin (joskus voi olla, että flashaus onnistui, mutta ikkuna vaan tulee esiin). Jos puhelin ei tästäkään huolimatta käynnisty, sulje kaikki ohjelmat ja aloita koko homma alusta, yritä tehdä vieläkin tarkemmin jotta kaikki menee varmasti oikein. Muista myös keskustelufoorumi jossa autamme mielellämme.

Joskus päivitys saattaa mennä läpi ilman tätä viimeistä ikkunaa, eli saat suoraan eteesi ikkunan jossa kerrotaan päivityksen onnistuneen.

Recover -ikkuna

Recover -ikkuna

Päivitys onnistui, joskus voit saada tämän ikkunan suoraan

Päivitys onnistui, joskus voit saada tämän ikkunan suoraan

Jos puhelimeesi jää valkoinen ruutu jossa lukee “Test Mode”, eikä puhelin käynnisty vaikka odotat 15 minuuttia, jos mahdollista käytä akkua pois tai esim. Nokia N8, pidä virtanappia niin kauan pohjassa, että puhelin värähtää 3 kertaa, kokeile sitten käynnistää puhelin. Jos puhelin käynnistyy voit onnitella itseäsi, sillä nyt sinulla on asennettuna Nokia Belle :)

 

 

 


 • Markku Varjo

  Mitä teen väärin että moinen virhe tulee …

  Error loading component

  HRESULT 0×80004005 (-2147467259)
  This means:
  Määrittämätön virhe.

 • iccb

  Pystyyköhän tuon belle refreshin päivittämään tällä menetelmällä suoraan annan päälle, vai tarviikohan se pohjalle bellen??

  • n8fin

   Pystyy.

   • iccb

    Onnistui hienosti. Kiitokset jälleen kerran N8fin:ille! :)

 • Oraniyan

  Onko mahdollista tätä samaa menetelmää käyttäen tehdä puhelimesta suomenkielinen? Oma N8 on alun perin Italiasta. Viime syksynä asennutin siihen huollossa suomen kielipaketin. Bellen päivitys teki puhelimesta taas italiankielisen. Suomen kieltä ei ole valittavissa ollenkaan. Kallis kielipaketti katosi siis täydellisesti. Nokian tuen mukaan näin tuleekin tapahtua ja se on täysin normaalia ja heidän mielestään ok. Pitäisi kuulemma taas pulittaa viisikymppiä huoltoon, että saa suomen kielen käyttöön.

  Jos eivät ilmaiseksi palauta suomen kieltä, mieluummin teen itse. Onko tuotekoodi se tieto, joka ratkaisee, mikä kielipaketti puhelimeen tulee? Softaversio puhelimessani on päivityksen jälkeen 111.030.0609. Kyseessä on operaattorille räätälöity paketti – Custom version 111.030.0609.225.1. Language set 111.030.0609.01.01. Product code 059C5C2, type RM-596. Miten valitsen suomenkielisen Bellen?

  Ärsyttää, kun ei puhelimesta Anna-versiossakaan saanut edes kielipaketin asennuksen jälkeen poistettua kaikkia turhia Italian-kilkkeitä. Olisiko siihen konsteja?

  • n8fin

   En tiedä mitä tapahtuu jos asennat vaan jonkun “Finland” firmwaren. Voithan kokeilla ja jos ei toimi niin viet sitten sinne huoltoon. Jos jotain pitää veikata, niin veikkaan, että toimii.

 • Harri

  Kiitos jo rupes pelittämään. Mutta oli ongelmia phoenix ohjelman kans tässä windows 7 64bit, asentu koneelle mutta kun pikakuvaketta klikkas niin alkoi vain windows määrittämään ohjelmaa, 2 lataus palkkia vuorotellen näytöllä niin kauan kunnes tehtävienhallinnasta phoenixin sammutti. Roudasin vintiltä vanhan XP:n ja sillähän homma hoitui, taitaa olla varmaan sama juttu ovi suiten kans, niin että N8 Belle päivitys olis voinu XP:llä ja ovi suitella onnistua??.

  • n8fin

   Kumma homma, itselläni Windows 7 64bit eikä mitään ongelmia, kolme puhelinta nyt päivitetty.

   • Harri

    Niinpä, taitaa joku ohjelma häiritä phoenixin käynnistämistä?.

  • Lennu

   Ongelmitta win7 64bit itelläkin hommat toiminu.

 • Tunu

  Kiitos tästä! Pitää varmaan koittaa, mutta odotan vielä viikon verran jos nokian tuesta saisi uutta infoa minun E7:n ongelmasta.