«

»

Nokia Belle päivitys, ohjeet, ongelmat, vinkit, bugit

Nokia Belle on nyt virallisesti jaossa seuraaville puhelimille, Nokia N8, Nokia E7, Nokia X7, Nokia C7, Nokia C6-01, Nokia E6, Nokia Oro ja Nokia 500. Mikäli omistat Nokia 500 -puhelimen saat päivityksen lähiviikkojen kuluessa. Koska Nokia Belle on niin suuri muutos Nokian puhelimiin päätimme avata tällaisen epävirallisen “tukisivun” mihin keräämme vinkkejä, ohjeita, bugeja, ongelmia ja muita vastaavia mitä Belle tuo tullesaan. Kommentteihin voi kuka tahansa jättää mielipiteitä, antaa vinkkejä ja kysyä apua ongelmiin jotka koskevat Nokia Belle -käyttöjärjestelmää.

Nokia Bellen päivitys

Warning!

VAROITUS!

Ennen kuin aloitat päivitystä ota huomioon seuraavat asiat:

 • Lataa puhelimesi akku täyteen.
 • Ota kuvat, videot, kalenterimerkinnät, yhteystiedot yms. talteen, saattavat kadota päivityksessä.
 • Asennusvaiheessa otetaan automaattisesti varmuuskopiot, mutta ne eivät sisällä esim. pelejä.
 • Ota varmuuskopio myös manuaalisesti ennen päivitystä. (Nokia Suite, Työkalut –> Varmuuskopioi)
 • Jotkut ohjelmat eivät välltämättä toimi enään päivityksen jälkeen tai joudut lataamaan ne uudelleen.

Notice

HUOM! Mikäli tietokoneellasi on jo asennettuna Nokia Suite -ohjelmisto, tarkista ennen päivityksen aloittamista, että Nokia Suite on varmasti uusin versio joka tällä hetkellä on 3.3.86. Päivitys ei muuten välttämättä onnistu tai saat virheilmoituksia, kuten “Jokin meni vikaan”.  Nokia Suiten version näet ohjelman yläpalkista.

Nokia Bellen päivitys tapahtuu Nokia Suite -ohjelmiston avulla tietokoneella. Päivitystä ei voi siis tehdä suoraan puhelimella. Nokia Suiten voi ladata täältä. Puhelin kytketään tietokoneeseen USB-liitännän kautta jonka jälkeen päivitys voidaan suorittaa Nokia Suite -ohjelmiston kautta. Nokia Belle -päivityksen löydät Nokia Suite -ohjelmiston ylävalikosta kohdasta “Ohjelmistopäivitykset”. Mikäli päivitystä ei löydy voit kokeilla muutamaa juttua, sulje Nokia Suite kokonaan, myös Windowsin tilapalkista (hiiren oikeaa nappia, sulje). Käynnistä Nokia Suite uudelleen ja tarkista päivitykset. Mikäli päivitystä ei löydy vieläkään, sulje Nokia Suite uudelleen samanlailla, muuta puhelimen päivämäärää päivällä eteenpäin, käynnistä Nokia Suite ja tarkista löytyykö päivitystä.

Nokia on perustanut erillisen sivuston josta voi tarksitaa onko omaan puhelimeen vielä saatavilla päivitystä, sivusto löytyy täältä. Klikkaa sivustolla kartalta Suomea, Eurooppaa ja sen jälkeen valitse alhaalta Finland. Nyt näet mille puhelinmalleille ja tuotekoodeille Nokia Belle on tällä hetkellä saatavilla. Oman puhelimesi tuotekoodin löydät näppäilemällä *#0000#.

Sivustolla voi tarkastaa onko omaan puhelimeen saatavilla Nokia Belle.

Sivustolla voi tarkastaa onko omaan puhelimeen saatavilla Nokia Belle.

Kun päivitys löytyy etenet vain ohjeiden mukaan. Jotkut käyttäjät ovat saaneet seuraavanlaisen virheilmoituksen päivityksen aikana “Jokin meni vikaan“. Tästä ei kannata huolestua, ainut mitä otat huomioon on, että älä koske puhelimeen kuin silloin jos se kysyy PIN-koodia, muuten annat vain olla ja odotat kunnes päivitys valmistuu, puhelin käynnistyy päivityksen aikana uudelleen ja jatkaa päivitystä.

Jotkut käyttäjät ovat saaneet tämän virhekoodin kun heillä ei ole ollut uusin versio Nokia Suitesta, eli se kannattaa tarkistaa, että käyttää varmasti uusinta Nokia Suitea.

Nokia Suite, Jokin meni vikaan

Nokia Suite, Jokin meni vikaan

Alla Nokian päivitysohje englanniksi

 

Usein kysyttyjä kysymyksiä

K: Peli tai ohjelma katosi eikä sitä löydy enään Nokia Kaupasta?
V: Tämä on aika yleinen ongelma johtuen siitä, että kyseessä oleva peli tai ohjelma ei ole tuettu Bellen kanssa, toisin sanoen, pelin tai ohjelman tekijä ei ole vielä päivittänyt sovellustaan Belle -käyttöjärjestelmälle sopivaksi, löydät ehkä sovelluksen myöhemmin Nokia Kaupasta.

K: Jouduin ostamaan uudelleen jo aiemmin ostamani pelin tai ohjelman?
V: Mikäli näin käy, että olet aiemmin jo ostanut kyseessä olevan pelin tai ohjelman ja Nokia Kauppa kehottaa ostamaan sinua sen uudelleen, voit kyllä ostaa sen ja lähettää tämän jälkeen Nokialle viestin tietokoneen Nokia Suite -ohjelmistolla ongelmastasi, näin saat rahasi takaisin. Muista laittaa ko. pelin / ohjelman -tiedot viestiin mukaan jotka löydät Nokia Suite -ohjelmiston Ostoshistoriasta (löytyy yläpalkista kohdasta Tuki).

K: Päivitys ei onnistu, saan virheilmoituksen “Laitteessa ei ole SIM-korttia”?
V: Mikäli saat tällaisen virheilmoituksen älä tee mitään muuta kuin irroita USB-kaapeli puhelimesta ja laita se takaisin, päivityksen pitäisi tämän jälkeen jatkua. Täältä löydät oppaan jonka avulla voit päivittää ilman SIM-korttia.

K: Peli (esim. Angry Birds) jonka olen asentanut ei lähde päälle?
V: Monilla on ollut ongelmia muutamien pelien kanssa, eli ne eivät käynnisty. Mikäli puhelimessasi on Slide Answer tai quickLang -sovellus poista toinen tai molemmat. Myös jotkun muut pelit (esim. Spiderman) eivät ole toimineet mikäli  jompi kumpi näistä sovelluksita on asennettuna.

K: Miksi uusi selain hidastelee, tökkii ja on epämiellyttävä käyttää”?
V: Bellen mukana tuli uusi selain joka on kömpelö silloin kun Java on päällä. Tämän voit ottaa pois päältä selaimen asetuksista, löytyy kohdasta Yleiset –> Java/ECMA-komentosarja. Tällöin kaikki nettisivut, eivät kuitenkaan toimi täysin oikein. Kannattaa kokeilla myöskin ladata Nokia Kaupasta vaihtoehtoinen selain Opera Mobile. Voit myös nopeuttaa selainta laittamalla selaimen asetuksista Flashin pois päältä, eli Yleiset –> Hae sisältö –> Kuvat (ei Flash). Lue myös tämä.

K: Mielestäni puhelin hidastui Bellen jälkeen, etenkin valikoissa liikkuminen?
V: Tämän hidastumisen etenkin aiheuttaa vakioteeman tehosteet, jotka eivät ole onnistuneet kovinkaan hyvin. Saat ne pois päältä menemällä valikkoon Asetukset –> Teemat –> Yleiset teemat ja valitsemalla oikeasta alanurkasta kuvakkeen takaa Teeman tehosteet –> Ei.

K: Olen kuullut, että Belle toisi mukanaan sääwidgetin + muita hienoja widgettejä, näitä ei kuitenkaan näy missään?
V: Tässä päivityksessä ei tullut kaikkia widgettejä joita moni odotti, todennäköisesti nämä tulevat erillisenä päivityksenä hyvin pian.

K: Mistä saan uudet suuremmat ja monipuolisemmat Yhteisöt widgetit? (Facebook / Twitter)
V: Jostain syystä näitäkään ei tullut päivityksen mukana, mutta saat asennettua uusimman Nokia Yhteisöt -sovelluksen seuraavalla tavalla: (HUOM! Tämän jälkeen kuvien jakaminen ei onnistu suoraan galleriasta vaan tulee ilmoitus “Laite ei tue toimintoa”, kuvien jakaminen toimii kuitenkin suoraan sovelluksista (Facebook ja Twitter). Mene puhelimen valikkoon Asetukset –> Asennukset –> Asennetut. Poista sieltä kaikki minkä edessä lukee “Social” tai “Yhteisöt”. Seuraavaksi avaa puhelimelsta Nokia Kauppa, etsi “Social Networking Client” ja asenna. Nyt sinulla pitäisi olla uudet widgetit ja uusi Nokia Yhteisöt -sovellus.

K: Nokia Kauppa ei toimi puhelimessa, mitä teen?
V: Voit kokeilla asentaa uudelleen Nokia Kaupan tietokoneen avulla tästä.

K: En halua, että puhelimeni käyttää nettiä, mitä teen?
V: Bellessä saat netin helposti pois päältä vetämällä näytön yläosasta alasvetovalikon ja ottamalla “Mobiilidatan” pois päältä, jos et halua myöskään käyttää langatonta nettiä ota “WLAN” pois päältä sillä se kuluttaa turhaan akkua.

K: Mistä löydän Bluetoothin?
V: Bluetoothin saa päälle nopeasti alasvetovalikosta (katso ylempi kysymys) jolloin ilmoitukset alueelle ilmestyy “Bluetooth”. Jos painat ilmoitusta voit muuttaa Bluetoothin asetuksia.

K: Kuinka saan virransäästön käyttöön?
V: Virransäästön saat helpoiten käyttöön painamalla puhelimen virtanappia kerran ja valitsemalla “Ota virransäästö käyttöön”, samaisesta valikosta saat virransäästön pois käytöstä.

K: Mistä näen akun varaustilan prosentteina?
V: Tätä et näe mistään Bellessä, ainakaan nykyisessä versiossa, toivottavasti tähän tulee korjaus. Näet ainoastaan akun tilan palkeilla, jotka nekin ovat todella epätarkat. Yksi vaihtoehto on ladata Nokia Kaupasta widgetti joka näyttää prosentit ja muuta tietoa, widgetti on nimeltään Battery Info ja löytyy täältä.

K: Puhelin pyytää antamaan suojakoodin, mutta toimii vaikka antaa minkä tahansa suojakoodin?
V: Voit yrittää seuraavaa konstia, kun puhelin on normaali tilassa, paina virtapainikettaja valitse Lukitse puhelin. Puhelin pyytää uutta suojakoodia, anna 1234. Puhelin lukkiintuu. Avaa nyt näppäinlukko ja anna suojakoodi 1234. Tämän jälkeen suojakoodin kysely ei enään pitäisi häiritä. Kannattaa myös yrittää poistaa ja hakea uudelleen se langaton yhteysosoite jota käytät, eli pidä sormea sen yhteysosoitteen päällä jota käytät ja valitse Poista WLAN-yhteysosoite. Tämän jälkeen haetaan WLAN-verkot uudelleen alaosasta löytyvällä Päivitä kuvakkeella ja yhdistetään uudelleen ko. verkkoon. Sivustomme kommenteista löytyy myös yksi keino jota voit kokeilla, löytyy tästä. Massamuistin formatointi ja tämän jälkeen tehty ns. Hard Reset *#7370# (hävittää myös kaikki asetukset) on myös auttanut joillakin käyttäjillä, mutta silloin saatat menettää kaikki pelit,ohjelmat,valokuvat jne, eli kaikki mitkä on asennettu massamuistiin. Jotkut käyttäjät ovat raportoineet ongelman poistuneen kun ovat postaneet F-Secure -sovelluksen puhelimesta.

K: WLAN verkko ei toimi?
V: Joillain käyttäjillä WLAN -verkon kautta ei pääse nettiin, eli langaton netti ei toimi. Tähän on olemassa muutamia keinoja joita kannattaa kokeilla. Mene Asetukset –> Yhteydet –> Langaton lähiverkko, oikeasta alakulmasta valitaan Asetukset ja otetaan virransäästö pois käytöstä, tämä on joillaki auttanut ongelmaan.

K: Google Maps (kartat) ei toimi tai sovellus sammuu?
V: Saat toimimaan Google Maps -sovelluksen kun laitat Bellen alasvetovalikosta WLAN-yhteyden päälle ennen kuin käynnistät Google Mapsin. WALN-yhteyden voi sammuttaa kun Google Maps on jo käynnissä, tämän jälkeen sovellus toimii moitteetta.

K: Akku tyhjenee nopemmin kuin ennen?
V: Moni on ilmoittanut, että akku menee tyhjäksi alle päivässä tai ainakin paljon nopeammin kuin ennen, tähän ei ole löytynyt vielä täysin järkevää syytä, mutta jotain vinkkiä kuitenkin. Tarkista ensimmäisenä, että WLAN-yhteys ja Bluetooth on pois päältä jos et niitä tarvitse, löytyy alasvetovalikosta. Jotkut ovat kertoneet, että akun kesto paranee kun poistaa valikosta löytyvän Communicator -sovelluksen, tämä sovellus on tarkoitettu lähinnä yrityksille. Joillakin akun kesto on korjaantunut kun on ottanut Kartat -sovelluksesta karttojen parannuksen pois päältä, löytyy kun avaa Kartat –> Asetukset –> Ajo –> Karttojen parannus –> Pois.

Notice

Mikäli Bellen päivitys ei onnistu, jää jumiin tai puhelin ei toimi kunnolla päivityksen jälkeen yksi keino on kokeilla tyhjentää vielä koko puhelin kaikkineen asetuksineen, valokuvineen, yhteystietoineen, ohjelmineen ja peleineen. Tätä ennen sinun on täytynyt ottaa kaikki tarvittava talteen, vähintäänkin siis valokuvat ja yhteystiedot!

Toimi seuraavalla tavalla:

 • Varmista, että tietokoneellasi on uusin Nokia Suite 3.3.86.
 • Sammuta puhelin, odota pari minuuttia ja kytke USB-kaapeli puhelimesta tietokoneeseen.
 • Odota, että avautuu erillinen ikkuna (massamuisti / muistikortti) ja puhelin alkaa lataantua.
 • Mene tietokoneella “Oma tietokone” -näkymään.
 • Näet siellä uuden levykeaseman (massamuisti L:) tai kaksi jos on muistikortti (M:).
 • Klikkaa molempien päällä erikseen hiiren oikeaa nappia ja valitse “Alusta”.
 • Avautuvasta ikkunasta klikkaa “Käynnistä”, jolloin asema alustetaan ja kaikki tieto hävitetään.
 • Kun olet nämä alustanut, käynnistä puhelin.
 • Näppäile puhelimeen *#7370# (Hard Reset) ja vastaa “Kyllä”.
 • Odota noin 5-10 minuuttia kun homma on valmis ja puhelin käynnistyy.
 • Päivitä nyt puhelin uudelleen Nokia Suite -ohjelmistolla.
 • Mikäli päivitys ei onnistu vieläkään lue tämä opas.

Important!

ARTIKKELIA PYRITÄÄN PÄIVITTÄMÄÄN JATKUVASTI!


 • Schan-erik Lindholm

  kehveli uusi 520wp ryppyilee het. suitit ei tunnista kytkentää herjaa rm914/NOKIA520
  Tahtoo levykettä ei zune kaan tunnista laitetta SORRY ei ole netistä viel löyttynyt apuja
  läppäris wista eikaise kupastus kiitos etkäteen jos joilain olis osviittaa oiktopinkiin taimuuta auttavaa TIETOA KIITOS!!

 • Ei enää Nokiaa

  Päivityksen jälkeen C7 lähettää viestit ihan kenelle sattuu. Joskus viestiin tulee mukaan myös pätkiä vanhoista viesteistä. Kokeilin palauttaa tehdasasetukset, mutta suojakoodiksi ei kelpaa 12345 vaikka takuulla en ole sitä miksikään muuttanut. Nokian liikkeessä veloittavat kuulemma 45 euroa, jos en tiedä suojakoodia. Aika törkeää, kun itse ovat ensin puhelimen pistäneet jumiin päivityksensä kanssa.

 • marko

  miksi n8 puhelimesta en saa jaettua kuvia suoraan galleriasta esim facebookkiin?? näyttöön tulee teksti “laite ei tue toimintoa” !!??

 • Timo

  Kona, voin auttaa mutta tässä se on vähä vaikeeta.

 • Timo

  ex-nokia, flashaat sen uusiksi Phoenix ohjelmalla. Lataat vaan Navifirmillä tiedostot ja flash phoenixillä niin puhelin toimii taas.. Voin auttaa jos tuntuu ettei onnistu. :)

 • ex-nokia?

  Vaimon kanssa päivitettiin uusi Belle-päivitys N8 puhelimeen ja minun kännykkä toimii mutta…
  Vaimon kännykkään tuli seuraava ongelma:
  -Teksiviestejä EI voi enää lähetttää. Tulee virheilmoitus “ei tue viestin muokkausta”. Vaikka ihan normaali viestin yrittää lähettää.
  -Välillä kun viesti lähtee, niin se voi mennä ihan random ihmisella ja viestin loppuun tulee vanhoja viestinpätkiä.
  -Tai viesti menee oikealle ihmisella mutta se näkyy kännykässä, että olisi mennyt väärälle.
  -Akku tyhjenee normaalia nopeammin

  Sim-kortti on irroitettu, virtoja katkaistu, asennettu uudestaan ym.. mutta mikään ei auta. Eli N8 on nyt tarpeeton kun ei voi enää edes viestejä lähettää.

  Hienoa Nokia!!! Oli sitten viimeinen kerta, kun Nokia tulee tähän taloon.

 • MCE

  Bellen päivityksen jälkeen viestit ei enää toimi, eli viestejä ei voi lähettää. Ilmoittaa ” ei tue MCE” myös viesti-ikonissa sanan viestit tilalla lukee mce. Eli tuli E6:seen Belle päivityksen jälkeen. Koitettu uudelleen käynnistykset jne, viestikeskuksen numerot oikein… Onko kokemuksia miten fiksata/ saako ton Bellen jotenkin poistettua ja palautettua entisen version…. Suitessa versio 3.6.36

  • MCE

   Tämä ongelma tuli ratkaistuksi sillä, että näppäilä tuon puhelimen alustuskoodin *#7370# , toki tätä ennen pitää muistaa ottaa varmuuskopiot jne.

 • Timo

  Siis lataat oikeat firmware tiedostot Navifirmillä ja laitat ne oikeaan kansioon. Sit Phoenix ohjelmalla ajat ne sisään luuriin. Tulee siihen kuntoon kun ostit kaupasta. Googlettamalla selviää paljon. Voit tietty kysyä vaikka multa ohjeita jos tarvii.

  • Kona

   no jos vaan viittit antaa ihan yksityiskohtaset ohjeet mitä pitää tehdä ja missä.. koko vklopun taas sai säätää ton puhelimen kanssa kun tekstiviestit lähtee ihan miten sattuu ja kenelle sattuu, hermo menee!

 • Riikka

  Synkronoin Google-kalenterini Exchange ActiveSyncin kautta N8-puhelimeni kalenteriin. Jostain kumman syystä puhelin synkronoi vain kahden seuraavan viikon Google-kalenterimerkinnät, vaikka olen tehnyt Google-kalenteriini merkintöjä jo ensi vuoden puolelle asti. Onko mitään tietoa, mistä tämä bugi johtuu ja miten voisi korjata? En tiedä, onko lataamallani uudella kalenteripäivityksellä osuutta asiaan. Olen testannut jo Exchange ActiveSyncin poistamista ja asentamista uudelleen, mutta ei auta.

 • Timo

  No ainakin se korjaantuu kun flashaat sen phoenixilla.Siskolla oli sama ongelma viestien kans ja kaikkea kokeiltiin mutta vain flash auttoi.

  • Kona

   Mitä toi flashaaminen phoenixilla tarkottaa? siis mitä pitää tehdä? mulla kans lähettelee viestejä ihan oudosti frendeille plus lisäilee tekstiviesteihin ihan omia tekstejä kokoajan.. oon ottanu akun irti ja sim-kortin, mut ei oo auttanu!

 • Nolo Belle

  Onko kukaan löytänyt ratkaisua tekstiviesti ongelmaan, jossa puhelin lähettelee random ihmisille random viestejä? Ja lisäilee jotain ikivanhoja viestejä mukaan.
  En oo lähetellyt viestejä pariin viikkoon ongelmasta johtuen. Oon resetoinut, asentanut uudelleen Bellen, ja Nokia suiten, mut ei.
  Lisäksi Nokia Kauppa ei toimi, yritin uudelleen asentaa sen, mutta puhelin ilmoittaa asennuksen loppuvaiheessa, että asennus ei onnistu. Ja tietokone ilmoittaa, että jotain meni vikaan.
  Voi hitsi, vähän jo harmittaa koko Belle

  • Emmi Ahonen

   Juu itelläkin kävi samoin kun puhelin lähetti random viestejä. sitten otin sim-kortin, akun ja muistikortin irti ja laitoin ne vähän ajan kuluttua uudelleen paikoilleen. se toimi :)

 • nökkö

  Onpa todella vakuuttavaa kun näitä lukee …. eiköhän ole parasta luopua koko kalikasta.

 • Jarkko

  Nokia 500 osoitekirja lakkasi toimimasta Belle-päivityksessä.
  Otin uuden Nokia500:sen paketista ja päivitin sen saman tien Belleksi. Päivitys meni läpi ok ja puhelin tuntuu muuten toimivan, mutta osoitekirja lakkasi toimimasta!

  Puhelin herjaa aina että osoitekirjan tietoja ei voi näyttää. Saman herja tulee, jos yrittää lisätä uuden osoitteen. Jossain kohtaa tuli herja että osoitekirjatiedosto korruptoitunut.

  Ideoita? Pitääkö Belle asentaa uusiksi…

 • vesku

  Mulle tuli myös Bellen päivityksen jälkeen tuo, että satunnaisesti alkaa antaa herjaa: “Ei sallittu” kun yrittää soittaa puhelua. Vaivaan ei tunnu muu auttavan kuin käynnistää puhelin uudelleen.

  Pelle: ei sallittu

 • n8fin

  Snadu:
  Päivitin C7:ni uuteen järjestelmään ja asensin uudelleen Yhteisöt-palvelun artikkelissa mainitulla tavalla. Siltikin, kun avaan Facebookin ja yritän avata Ilmoitukset, tulee teksti “Ilmoituksia ei voi hakea”. Lisäksi esimerkiksi Facebookin ryhmiä ei pysty katsomaan tai kommentoimaan. Sama on tapahtumilla, käyttö on todella rajallinen. Onko tähän olemassa jotain kikkakolmosta?

  Tarkista puhelimen Päivitykset -sovelluksen avulla, ettei siitä ole saatavilla uudempaa versiota. Itse saan myös silloin tällöin samanlaisia ilmoituksia. Jos sinulla on uusin versio suosittelen luopumaan Yhteisötpalvelun mukana tulevaa Facebook -sovellusta ja asentamaan suosiolla fMobin.
  http://www.n8fin.com/facebook-sovellus-fmobi-v3-0-0/

 • Snadu

  Päivitin C7:ni uuteen järjestelmään ja asensin uudelleen Yhteisöt-palvelun artikkelissa mainitulla tavalla. Siltikin, kun avaan Facebookin ja yritän avata Ilmoitukset, tulee teksti “Ilmoituksia ei voi hakea”. Lisäksi esimerkiksi Facebookin ryhmiä ei pysty katsomaan tai kommentoimaan. Sama on tapahtumilla, käyttö on todella rajallinen. Onko tähän olemassa jotain kikkakolmosta?

 • n8fin

  lauri:
  Tarkoittaako tuo google maps (kartat) samaa kuin nokian kartat + navigaattori? Minulla nimittäin navigaattori sammuu satunnaisesti 30 min-90 min välein. Tosi ärsyttävää.

  Ei vaan Google Maps on ihan oma sovelluksensa jonka voi ladata puhelimella osoitteesta m.google.com

 • lauri

  Tarkoittaako tuo google maps (kartat) samaa kuin nokian kartat + navigaattori? Minulla nimittäin navigaattori sammuu satunnaisesti 30 min-90 min välein. Tosi ärsyttävää.

 • harri

  Harri Jokinen:
  Huomasin tuossa ettei belle päivityksen jälkeen tämäkään roskalöydä enään omaa wlan verkkoa naapurin kyllä, vähä kaikkia ohjeita on tullu kokeiltua mutta eipä oo apua ollu.

  Samat on asetukset N8:ssa kuin tukiasemassa mutta ei, mikä mättää.
  en ole edes huomannut koska tämä vika on alkanut. Heittäkää nyt jotain ohjetta, ehdotuksia.

 • Harri Jokinen

  Huomasin tuossa ettei belle päivityksen jälkeen tämäkään roska löydä enään omaa wlan verkkoa naapurin kyllä, vähä kaikkia ohjeita on tullu kokeiltua mutta eipä oo apua ollu.

 • Timo

  Kuutti:
  Hei, päivitin eilen N8-puhelimen Annasta Belleen, sillä minulla on mac ja piti kaverin pc:lle mennä päivittämään.
  Seuraavanlainen todella nolo ongelma ilmeni:
  puhelin on nyt jo muutamia kertoja joko kieltäytynyt lähettämästä viestiä, jonka jälkeen viesti on tallentunut luonnokset-kansioon ja siihen on ilmestynyt myös muita vastaanottajua.
  Muutaman kerran taas puhelin on lähettänyt viestin väärälle henkilölle! Vaikka olin keskustelunäkymässä ja painoin vastaa-painiketta. Viesti meni siis tarkoitetun henkilön lisäksi ihan satunnaiselle toiselle tyypille. Kaiken lisäksi viestin loppuun oli kopioitunut jonkun aivan random-viestin tekstiä. Tämä oli todella noloa selitellä ihmisille. Miten uskaltaa lähetellä viestejä…

  <sun täytyy vetää uudestaan se päivitys joko nsu:lla tai nokia suitella. Jos sekään ei auta niin sitte voit flashata ite koko firmiksen luuriin. Se on sit hieman vaikeampi juttu mutta auttaa varmasti. Tämä sitte tyhjentää koko puhelimen että kannattaa ottaa kuvat sun muut tärkeät jutut talteen.

 • Flower2006

  MrSandman: Voit kokeilla tuota:
  http://www.n8fin.com/puhelin-jumissa-flashaus-epaonnistui/

  En saanut lupaa yrittää tuota, firman puhelin. Puhelin lähti huoltoon uudelleenasennettevaksi. Saa nähdä missä kunnossa saan sen takaisin.

 • Kuutti

  Hei, päivitin eilen N8-puhelimen Annasta Belleen, sillä minulla on mac ja piti kaverin pc:lle mennä päivittämään.
  Seuraavanlainen todella nolo ongelma ilmeni:
  puhelin on nyt jo muutamia kertoja joko kieltäytynyt lähettämästä viestiä, jonka jälkeen viesti on tallentunut luonnokset-kansioon ja siihen on ilmestynyt myös muita vastaanottajua.
  Muutaman kerran taas puhelin on lähettänyt viestin väärälle henkilölle! Vaikka olin keskustelunäkymässä ja painoin vastaa-painiketta. Viesti meni siis tarkoitetun henkilön lisäksi ihan satunnaiselle toiselle tyypille. Kaiken lisäksi viestin loppuun oli kopioitunut jonkun aivan random-viestin tekstiä. Tämä oli todella noloa selitellä ihmisille. Miten uskaltaa lähetellä viestejä…

  • n8fin

   Ootko löytänyt tähän ongelmaan ratkaisua?

 • MrSandman

  Flower2006:
  Ei auttanut uudelleenasennus. Miten palautan vanhan version?

  Voit kokeilla tuota:
  http://www.n8fin.com/puhelin-jumissa-flashaus-epaonnistui/

 • Flower2006

  Ei auttanut uudelleenasennus. Miten palautan vanhan version?

  n8fin: Voisit kokeilla asentaa Bellen uudelleen Nokia Suiten avulla.

 • Flower2006

  n8fin: Voisit kokeilla asentaa Bellen uudelleen Nokia Suiten avulla.

  Ei auttanut uudelleenasennus. Miten palautan vanhan version?

 • n8fin

  Flower2006:
  Lähettää tekstiviestin randomina jollekin osoitekirjan henkilölle. Lähetetyt kansiossa näkyy sen henkilön nimi, jolle alunperin viestiä olen yrittänyt lähettää. Keskustelussa näkyy jonkun muun nimi, jonka on valinnut satunnaisesti osoitekirjasta. Itse viesti menee satunnaisesti sille oikealle tai sille toiselle väärälle. Lisäksi lisää joskus tekstiviestin loppuun ylimääräistä tekstiä. Joskus jonkun muun tekstiviestin sisällön, joskus taas jonkun henkilön nimen ja puhelinnumeron osoitekirjasta.
  Saako tätä Belle -päivitystä pois, koska nyt joudun ottamaan takaisin vanhan puhelimen, koska en enää uskalla lähettää tekstiviestejä kenellekään?

  Voisit kokeilla asentaa Bellen uudelleen Nokia Suiten avulla.

 • Flower2006

  Lähettää tekstiviestin randomina jollekin osoitekirjan henkilölle. Lähetetyt kansiossa näkyy sen henkilön nimi, jolle alunperin viestiä olen yrittänyt lähettää. Keskustelussa näkyy jonkun muun nimi, jonka on valinnut satunnaisesti osoitekirjasta. Itse viesti menee satunnaisesti sille oikealle tai sille toiselle väärälle. Lisäksi lisää joskus tekstiviestin loppuun ylimääräistä tekstiä. Joskus jonkun muun tekstiviestin sisällön, joskus taas jonkun henkilön nimen ja puhelinnumeron osoitekirjasta.
  Saako tätä Belle -päivitystä pois, koska nyt joudun ottamaan takaisin vanhan puhelimen, koska en enää uskalla lähettää tekstiviestejä kenellekään?

 • http://- N8 omistaja

  Latasin N8:ni Bellen, ja se toimi aluksi hyvin. Mutta se alkoi kysymään suojakoodia, vaikka en sitä asettanut. Kuitenkin päästi sisään, vaikka näppäilin mitä halusin. Luin jo tuolta sen vinkin, miten sen saisi pois, mutta ne eivät auta. Vaikka lukitsisin puhelimeni ja näppäilisisin siihen sen 1234, se ei toimi. Jos yritän palauttaa alkuperäisiä asetuksia, se kysyy taas sen suojakoodin, joten en pysty tekemään sitäkään. Nyt puhelimeni on alkanut myös lisäilemään tekstiviestieni perään toisia viestejä ! Jos esim lähetän “OK” ystävälleni, viestin perään lisääntyy toinen viesti, ja se saattaa näyttää tältä “OKollaan tulos just sinne,” joka on ärsyttävää, ja jonka takia en voi tekstata kenellekkään ! Puhelin myös ‘jäätyy’ kokoajan ja akku kuluu nopeasti pois. Mitä voin tehdä ?

 • Joonas

  Mulla sama, puhelimena E7.

  Mail for exchangen ku asens toimimaan niin tää ilmeisesti synkronoi palvelimen kanssa osoitekirjan, ja palvelimella oleva oli tyhjä. Teki saman myös ekalla kerralla ku asens mail for exchangen Annalle jo, sit uudelleen ku Belle. Onneks on varmuuskopiot tietokoneella.

  s******n tunarit.

  Nyt mystisesti lakannu yhdistämästä nimitietoja numerotietoihin + ei pysty hakee numerovalinnassa kirjoittamalla esim kirjoittamalla 568 pitäis tulla kolme jounia vaihtoehdoiks, mutta ei tuu. Pitää klikkaa osoitekirjan kautta nimet esiin. Voi v***u! Tekstarit ku tulee niin pelkkä numero näkyy nimen paikalla.

  Ja jostain aktivoituu ylimääräisiä aloitusnäyttöjä. En tasan pistäny tätä nytkään päälle, eilen just poistin mustan tyhjän näytön ja taas se on tässä!! Kenelle voin valittaa? v***u ku menin päivittää annasta belleen. ei oo muuta ku v*******u sen jälkee.

  Joonas: Ensi kerralla siistimpää kielenkäyttöä, kiitos!
  Terveisin Ylläpito.

  Teme:
  Siis, tosiaan.. Missään ei ollut mitään osotteita tallella. Koko osotteisto oli aivan tyhjä ja tämä reilu vuorokausi Bellen asennuksen jälkeen ja siinä välissä olin kyllä käynnistänyt puhelimen about 5 kertaa. Back upin kun palautin niin kaikki lähti skulaa normaalisti, paitsi että ryhmien soittoäänet oli edelleen kateissa, kuten myös henk koht soittoäänet, mutta ne nyt oli helppo laittaa paikoilleen..

 • Teemu H

  wolf: täynnä

  Täälläkin samaa vikaaa :(

 • Pertsa

  n8fin: Pitääpä yrittää hakea ongelmaan ratkaisua tarkemmin kun olen koneen äärellä. Nopeasti katsottuna et ole ainut jolla samoja ongelmia…

  http://www.google.com/m?client=ms-nokia&cof=nsp&channel=s60&q=nokia+belle+memory+card+lock

  En näköjään :) On yritetty kaikki mahdollinen salasana mitä mieleen tulee mutta ei aukea ei……!! ilmoittele tänne jos ratkaisu löytyis…. Saahan sen auki tietysti alustamalla kortin mut sinne meni sitten kaikki tiedot….

 • Juhiz

  N8 belle päivityksen jälkeen ei toimi Sää, Oppaat, Yhteisöt-palvelu, Facebook, Kauppa. Olen poistanut ne asennetuista ja asentanut suitella uudelleen. Ei toimi.
  Angry Birds joka jo aiemmin asennettu, toimii edelleen. Puhelut, tekstarit toimii ja nettiin pääsee.

 • n8fin

  Pertsa:
  Belle Päivitys sujui suht ongelmitta mutta muistikortti meni lukkoon ja kysyy salasanaa jota en ole koskaan sinne asettanut… wtf……..!!

  Pitääpä yrittää hakea ongelmaan ratkaisua tarkemmin kun olen koneen äärellä. Nopeasti katsottuna et ole ainut jolla samoja ongelmia…

  http://www.google.com/m?client=ms-nokia&cof=nsp&channel=s60&q=nokia+belle+memory+card+lock

 • Pertsa

  Belle Päivitys sujui suht ongelmitta mutta muistikortti meni lukkoon ja kysyy salasanaa jota en ole koskaan sinne asettanut… wtf……..!!

 • T.P.

  K: P.P.

  Homma ratkesi vasta kun vein puhelimeni huoltoliikkeeseen joka teki belle tehdasasennuksen (jota itse en pystynyt tekemään kun mikään suojakoodi ei auttanut).

  Erikoinen softapäivitys kaiken kaikkiaan, pienessä työporukassa 4 puhelinta, joista 1 meni täysin ongelmitta, 2 pieniä ongelmia, ja mulla puhelin ihan tilttiin… Kaikki tekivät tämän sivun ohjeiden mukaan. Liekö olleet sitten asetukset, sovellukset, päivitykset tms. riittävän erilaiset.

  Ei kovin vahva suoritus, jos tarvii olla kuin itse kehittäjä konsanaan vain päivittääkseen puhelimen.

 • Ärsyyntynyt

  N8 ei suostu enää käynnistymään päivityksen jälkeen kun on akku tyhjentynyt yön aikana, voiko puhelimen jotenkin pakottaa päälle esim usb.n kautta?

 • RH

  Miksi E6:n ei siirry virransäästötilassa 3 G:hen.Onko vika asetuksissa?

 • jaana

  Onkohan mitään tietoa tuleeko tuo päivitys joskus myös mac-käyttäjille? Ymmärrän, että se tulee hieman myöhemmin, mutta ettei mitään tietoa…

  • dropin

   Siis jos tietokoneesi on mac, niin sehän on tullut samaan aikaan kun muillekkin. Pitää olla se software uptader for mac tai joku sinnepäin niminen ohjelma millä päivitetään.

 • Jaakko Kausti

  Pitäis saada koneelta kaikki pois. Eli asetukset –> puh. asetukset –> poista ja palauta. mutta miten saan tämän jälkeen vielä hard resetin? eli sen kolmen napin painalluksen. mikä numerokoodi siihen toimii?

  • n8fin

   Hard Reset = *#7370#

   • Jaakko Kausti

    Kiitos vastauksesta, mutta eikö tuo tee juuri saman kuin asetuksista suoritettu poista ja palauta? Ainakin kysyy juuri samaa varoitusinfoa ennen tekemistä. Eikä tuolta asennetuista poistu joitain asennettuja sovelluksia..

    • n8fin

     *#7370# tekee perusteellisemman resetoinnin, eli se tyhjentää käsittääkseni myös puhelimen syövereistä jotain tiedostoja mitä alkuperäisten asetusten palautus ei tee.

 • dropin

  Nyt on tuli ainakin mulle tuon yhteisö-sovellukseen päivitys.

  • sämpy

   Milläs konstilla se sinne tupsahti… suite,…

 • Ride

  Minulla päivittyi E7 todella hyvin ja nopeasti. Ei ongelmia sähköpostin, tai WLANin kanssa. Nokia kaupasta hain vanhat sovellukset,kaikki toimivat!
  Tosi tyytyväinen olen päivityksen uudistuksiin!

 • Toni

  Törmäsin todella ärsyttävään ongelmaan nyt kun päivitin Belleen. En nimittäin löydä kuvia mistään! Kaikki kuvat on kyllä tallella, ennen päivitystä otetut kuvat näkyvät “Kuvat->Kamera”-Kansiossa, mutta päivityksen JÄLKEEN otettuja kuvia en löydä mistään vaikka kävin mielestäni kaikki mahdolliset kansiot läpi.
  Kokeilin Ovi Suitellakin, eikä sekään löydä näitä kuvia.
  Menin sitten puhelimella johonkin päivityksen jälkeen otettuun kuvaan ja katsoin tiedot: siellä lukee vain että kuva olisi kansiossa/paikassa “Kuvatut”, jota en löytänyt kyllä MISTÄÄN. Apuja?! Pitäisi myyntikuvia saada eteenpäin…

  • n8fin

   Pitäis löytyä kansiosta DCIM/100NOKIA.

 • dropin

  Pystynkö päivittämään n8:ni nokia suitella ihan tavallisesti, kun nyt on asenettu tuo The One juttu. Haluaisin takaisin siihen viralliseen koska tuossa the onessa on muutama inhottava ongelma ja englanti.

  • n8fin

   Pystyt, itse tein juuri näin.

 • n8fin

  Sivustolle lisätty opas jossa ei tarvita Nokia Suitea.
  http://www.n8fin.com/nokia-bellen-asennus-ilman-nokia-suitea-navifirm/

 • n8fin

  Koska nyt näyttää siltä, että monella on ongelmia saada päivitettyä Belleä Nokia Suitella niin sivustolle on tulossa opas missä neuvotaan Bellen päivitys ilman Nokia Suitea. Opas yritetään saada valmiiksi huomenna.

 • Samppa

  E7 yrtin synkta puhelimeen sähköpostia. Puhelin kaatu eikä enään käynnisty. JES.

  • Samppa

   Korjaantuu kun lyö puhelinta pöytään perä edellä pari kertaa ja kokeilee uudelleen käyntiin. Ilman kolausta ei käynnisty.

 • Harri

  Eipä näytä onnistuvan bellen asennus, eikä edes ovi suite löydä koko päivitystä vaan heti etsinnän tulee ilmoitus “jokin meni vikaan” suite on viimeisin ja puhelin 059D2S8. En keksi enään mitä vois tehdä, kaikkea on kokeiltu.

 • AP

  Olisko vinkkejä kun N8 jossa flashattu 0607 versio, ei suostu päivittään uutta belleä. Suite ei lähde edes lataamaan tiedostoja netistä. Tulee teksti “Palvelu ei käytettävissä. Nokia Suiten päivityspalvelu ei ole käytettävissä nyt. Yritä myöhemmin uudelleen.” Yritin useana päivänä ja asensin suiten uudelleen, poistin sähköpostitilin jne. Mikä avuksi?

 • Niko

  En enään tiedä mitä pitäisi tehdä. Olen tässä kahden päivän aikana yrittänyt ladata belleä Noki 500:n, mutta aina jokin menee siinä “3.Asenna” vaiheessa mönkään. Kaikkia keinoja olen yrittänyt mitä tälläkin sivulla on käsketty tekemään. Jämpättyään 3. vaiheessa tulee teksti: “Palvelu ei ole käytettävissä” ja “Nokia Suiten päivityspalvelu ei ole käytettävissä nyt. Yritä myöhemmin uudelleen” Mikä neuvoksi?

  • pelle peloton

   1.Make sure you have Nokia Suite version 3.3 on your computer. To get the latest version, click the Software updates icon in the top navigation bar of Nokia Suite, or download Nokia Suite here.
   2.Open Nokia Suite.
   3.Connect your phone to your computer with a USB cable
   4.To start updating your phone to Nokia Belle, click the Software updates icon in the top navigation bar of Nokia Suite.
   Please note that you need to have your SIM card inserted in your device before starting the download. For more information check the Nokia support pages (www.nokia.com/support or http://www.nokia.com/softwareupdate) or http://europe.nokia.com/nokia-belle-update

   Note: If you don’t own a computer running Windows, please check with your local Nokia Care Point.

   • http://eiole Niko

    Kiitos pelle, mutta ei toimi. Laitteessa sim-kortti? Tarkoitat siis puhelimessa? Siellä on. Edelleen se keskeytyy asennus vaiheessa.

   • http://eiole Niko

    Voisiko johtua siitä, että puhelimessa ei ole muistia tarpeeksi?
    Puhelimen muisti: 126,0mt
    Massamuisti: 981,1mt
    Muistikortti: 14,4gt

    Ja koneeni on Acer Windows Vista

    • n8fin

     Ei voi.

     • Niko

      Eikö sim-kortin pidä olla puhelimessa päivityksen aikana?
      Ei onnistu vaikka on Nokia suiten uusin versio ja kaapeli kiinni puhelimessa ja koneessa silti tyssää..
      Missä nokian sivuilla tästä voisi valittaa?

    • n8fin

     Niko, Sim-kortti pitää olla puhelimessa muuten ei voi päivittää. Ootko kokeillut toista usb-liitäntää tietokoneessa?

     • Niko

      Oon kahta eri kaapelia kokeillu. Tänään kokelen varmaan veljen läppärillä ko ei ainaka tällä pöytäkoneella toimi.

 • Late

  Itsellä kävi niin mystisesti, että bellen asennettuani huomasin, että puhelimen kuuloke rätisee, eikä toisen osapuolen puheesta saa selvää… Onkohan kuuloke mahdollisesti hajonnut sattumalta, koska ei kai päivitys voi siihen vaikuttaa?

 • olli2001

  Päivitin äsken 500 seen ja parin tunnin jälkeen olen todella tyytyväinen!
  Lisää tälläisiä päivityksiä Nokia!

 • n8fin

  Artikkeliin lisätty akun kestoa parantavia vinkkejä.

 • Miikka Tee

  Bellen päivitys sujui mainiosti ja kertakaikkisen hyvä se onkin, mutta sama ongelma kuin Arskalla ja Wolffilla. Vanhentunut kalenteri ilmoitutus ilmoitusaluueella ei poistu. Herjaa..ei voi poistaa. Muisti täynnä. Kollegalla on ihan sama ongelma. E7 belle exchange active sync kalenteri. Onko tuohon löytynyt ratkaisua tai hyviä eng. Hakutermiä?

  • Tuomas

   Poistui kun annoin toisenkin kalenterihälytyksen vanhentua ja poistin sen.

 • Olli

  Nyt tuntuu että tuli uus “ominaisuus”, jo toista kertaa (ei peräkkäin) kun tuli uusi viesti ja sen luki niin hävinnyt nimet viestien lähettäjistä, näkyy vaan numerot niinkun ei numeroa olisi muistis.
  Osotekirjas kaikki kuitenkin on ja pelkkä puhelimen muisti käytös ettei pitäs sekasi sen takiakaa olla. Ei tietenkää oo mitään mitä bootti ei korjaisi..

 • Jarmo

  Asensin Belle päivityksen E7:aan.
  Asennus sujui hyvin ja melkein kaikki toimii ok ( kaksi kertaa puheklin hyytynyt, kummallakin kerralla latautuessa ). Mutta eniten ihmetyttää kun tekee kalenteriin merkintää puhelimella niin teksti on näkymätöntä ( siis väritön ) – mutta kun tapahtuman tallentaa, näkyy se oikein. On vaan aika hankalaa kun ei näe mitä kirjoittaa… Onko korjausehdotuksia ?

  • Jarmo

   Selvisi jo: vika oli tuossa teemassa Symbian Phone… kun vaihtoi takaisin vakioteemaan niin vika hävisi.

 • Reima

  Belle-päivitys onnistui hienosti Nokia N8:n. Ainoa ongelma on Exchange ActiveSyncíssä. Hotmail, Gmail ja OviMail toimivat hyvin. Exchangessa kalenteripäivitykset molempiin suuntiin ja lähtevä posti toimivat hyvin. Saapuvan postin päivitys ei toimi. Missähän on vikaa?

  • Marty

   Sama täällä, tosin E7 kyseessä, eli pelkästään saapuva posti ei päivity Exchange ActiveSyncissä. Onko kukaan vielä ratkaissut?

   • Reima

    MS Outlookissa oli sekä Saapuneet- että Inbox-kansio. Vaihtamalla Inbox-kansion nimi (inbox.old) saapuva posti alkoi toimia.

 • Jouko Niiranen

  Mikähän mättää Nokia Suite 3.3.86 päivityksessä 64 bittiseen Windows 7:aan. Se näyttää menevän melkein läpi mutta jumiutuu kun vihreä palkki on melkein oikeassa laidassa. Mainoskuvat pyörivät kyllä mutta mitään ei tapahdu. Painoin peruuta, ja ohjelma alkoi peruuttaaa, mutta nytkään ei mitään tunnu tapahtuvan. Aika heikko esitys Nokialta.
  Töissä meni XP koneessa Belle päivitys onneksi OK Suite päivityksineen.

  • n8fin

   Kannattaa yrittää poistaa koko Nokia Suite koneelta ja ladata ihan kokonaan uusiksi.

 • ongelma

  Olis sellainen ongelma, että kun päivitän N8:sia niin varmuuskopiontivaiheen jälkeen tulee virheilmoitus, että jokin meni vikaan. kun se teki kopiot niin viestien kohdalla oli ”ei ok”. mistähän on kysymys?

  • n8fin

   - Varmista, että käytössä on uusin Nokia Suite v3.3.86.
   - Jotkut ovat saaneet toimiin kun ovat poistaneet sähköpostitilit kokonaan puhelimesta jos sellaisia on ollut.

   • ongelma

    rupesi toimimaan kun vaihdoin usb-porttia :D

 • Näytönsäästäjä sippas

  C 7:ni tuli päivityksen jälkeen ongelma näytönsäästäjän kanssa. Vaikka laittaisin aikaviiveen minimiin ja kokeilisi eri näytönsäästäjiä, niin tämä ei suostu toimimaan. Kun kokeilee n-säästäjän esikatselua niin ei tapahdu mitään. Huomasin jonkun muunkin ilmoittaneen samasta ongelmasta jollakin toisella foorumilla ja vastausta siihen ei ollu saatu.

  • unnah

   Miksi nokia suite ei enään tunnista puhelinta belle päivityksen jälkeen?Mitä on tehtävissä?

   • CeeSeiska

    Mikä yhteystapa? Bluetooth vai johto? Itsellä ainakin puhelimen bluetooth oli siirtynyt “piilossa”-moodiin päivityksen jälkeen.

  • CeeSeiska

   Olethan käynnistänyt puhelimen uudestaan päivityksen jälkeen? Itsellä oli samanlainen ongelma ja pari muuta pientä, jotka hävisivät uudelleen käynnistyksellä…

   • Näytönsäästäjä toimii taas

    Kiitos CeeSeiskalle!

    Käynnistin puhelimen uudelleen ja näytönsäästäjä toimii taas.

    Käyinnistin silloin heti asennuksen jälkenn uudelleen, niin ei ollut silloin vaikutusta. Nyt jostain syystä rupes toimimaan. Hyvä niin…

 • http://www.datanetworks.fi arska

  huomasin yhden homman tuossa ,että jos kalenterimerkintä menee vanhaksi niin puhelin huutaa kun poistaa/katsoo merkintää että kalenteri: muisti täynnä sammuta sovelluksia ja yritä uudelleen… rammia jäljellä kummiskin 141mb????

  oisko jollakin ratkaisua tuohon ? itse kalenterimerkintäkin on poissa jo.

  • wolf

   mulla on sama vika, jos ratkaisu löytyy mielelläni myös sen kuulen

 • zeidii

  Ei löydy koko päivitystä N8:lle!!!!

  • JonezKi

   Olisitteko osannut neuvon vaihde vaiheelta miten tuo varmuuskopion palautus tapahtuu? Koska minulla on Anna ajalta varmuuskopio niin olis ihan hienoo jos sen sais palautettua Tiedän mistä se varmuuskopio koneelta löytyy, mutta miten sen palautus tarkalleen tapahtuu, apuja? =)

   • n8fin

    Uusimmassa Nokia Suitessa näin:

    - Työkalut –> Palauta.
    - Klikataan Seuraava.
    - Valitaan Palauta sisältö kohteesta alimmainen, eli Muut varmuuskopiot.

    Sieltä haet sen varmuuskopiotiedoston.

    • JoneZki

     Kiitos N8fin! :) Olisitko vielä osannut kertoa, jos olen varmuuskopioinut koko puhelimen sisällön niin löytyykö tuolta kopiosta myös pelejä ja sovelluksia?

     • n8fin

      Käsittääkesin se on tuo “Laitteen asetukset ja sovellukset”.

      Näiden sovellusten ja pelien palautus voi olla aika epävarmaa.

     • Jonezki

      Täytyy joka tapauksessa yrittää. Niinhän se sanontata kuuluu, että yrittänyttä ei laiteta.

     • Jombba123

      Itellä sama tilanne, mutta siellä anna ajan varmuuskopiossa ei ole sovelluksia ja asetuksia valittavissa, tilalle tulee äänet ja videot tjsp.

      Eli suite ilmeisesti estää sillä että annaa ei saa sotkettua belleen…Kellää varmempaa tietoa?

 • Pelle

  Noniin. Reilu vuorokausi tämän surullisen Bellen asentamisen jälkeen puhelin (E7) ei anna enää edes soittaa. Tämä uusi ongelma ilmeni yhtäkkiä ihan tyhjistä.

  Kun yrittää soittaa, puhelin ilmoittaa että “puhelu ei sallittu”. Osaisko joku aavistella, mistä tämä johtuu ja saako korjattua jotain asetusta muuttamalla?

  Lisäksi en ole onnistunut asentamaan mitään appseja SportsTrackerin lisäksi, vaan asennus jumittaa aina “valmistellaan asennusta” -tilaan, jonka jälkeen ei vaan tapahdu mitään.

 • Eeppos

  E7:n Belle päivitys ei osannut palauttaa puhelulokia eli soitetut/vastatut/ei vastatut puhelut katosivat. Miten pystyy varmuuskopiosta palauttamaan puhelulokin eli aiemmat puhelut?

 • superhiiri

  Tuolta Nokia kaupasta löytyy ilmainen sovellus/widgetti nimeltään Nokia Battery Monitor 2.2. Vaikuttaa itseasiassa erittäinkin asialliselta. Aloitusnäytöllä näkyy perustiedot kuten akun varaustila prosentteina, akun kesto peruskäytössä jne. Tämän lisäksi widegettiä klikkaamalla näkee tarkempia tietoja akun käytöstä, tilastotetoja ja sokerina pohjalla sieltä löytyy vielä virransäästövalikko.

  http://store.ovi.com/content/132519

  Kannattaa tutustua tähän!

 • Sliputin

  Olen siis se sama Sliputin suojakoodiongelman kanssa, kokeilin tuota, eikä mitään tapahtunut. Lukkiutu vain kokonaan, ja sain pois käynnistämällä uudelleen. Käynnistyksen yhteydessä ruinaa edelleen suojakoodia, mutta ei muulloin. Mikä vain koodi käy, “väärä koodi” -ilmoituksesta huolimatta.

  Heitän tähän päälle, että tämä Nokia Tunen remix löytyy virallisesta soittoäänikansiosta, Asetukset -> Profiilit -> Yleinen -> Muokkaa -> Soittoääni -> Äänet -> hae nimellä “nokia tune”. Eli enää ei tarvitse ladata kappaletta jos sen tahtoo, sen saa muutenkin.

  • n8fin

   Jotkut käyttäjät ovat raportoineet suojakoodin ongelman poistuneen kun ovat postaneet F-Secure -sovelluksen puhelimesta.

 • vilu

  Tässä olisi mahdollinen ratkaisu ongelmaan, jossa WLAN tai Mobiilidata yhteyttä ei voi muodostaa. Syy ongelmaan voi olla SPB Wireless Monitor tai muu data yhteyttä nuuskiva ohjelma. Mikäli yhteytesi toimii tämän jälkeen, voit asentaa ohjelman takaisin puhelimellesi.

  1, Sulje Nokia Suite (Windowsin oikeasta reunasta paina Nokia Suite-kuvaketta hiiren oikean puoleisella painikkeella ja valitse Lopeta)
  2. Kytke puhelin USB-piuhalla koneeseen kiinni massamuistina (Valikko -> Asetukset -> Yhteydet -> USB -> Massamuisti ja sitten USB piuha kiinni koneeseen)
  3. Avaa tietokoneeltasi Oma Tietokone (Windows 7:ssa Tietokone) ja avaa ijuuri ilmestynyt levyasema (joka siis on puhelimesi massamuisti) ja mene siellä PRIVATE kansioon
  4. Vaihda seuraavien kansioiden nimeä tai poista ne kokonaan: 20042D1D ja 101f7989
  5. Sulje resurssienhallinta-ikkuna (Se minkä koneella aukaisit), irroita USB-piuha
  6. Käynnistä puhelin uudestaan
  7. Yritä nyt yhdistää puhelin nettiin Wlanin tai mobiilidatan kautta

  • vilu

   Niin korostan vielä sitä, että tämä ohje koskee ensisijaisesti niitä jotka ovat asentaneet SPB Wireless Monitor-ohjelman ennen Belle-päivitystä.

   Jos olet asentanut jonkin toisen ohjelman, joka tarkkailee mobiilidatan/wlanin käyttöä, kerrotko ohjelman nimen niin voin yrittää selvittää mikä kansio pitää poistaa, jotta yhteys alkaisi toimimaan.

   • Federale

    Bellen ja muutaman sovelluksen asennuksen jälkeen sekä mobiilidata että WLAN toimii ihan milloin sattuu, ja yleensä ei (eli netti kaput). SPB monitoria ei ollut ennen asennusta eikä sen jälkeen, mutta DataMonitor Free oli kyllä. En ole Bellen jälkeen sitä asentanut. Useita muita sovelluksia on myös jo epäilty mutta ei vielä löytynyt, auttaako jonkun poistaminen.

    • Federale

     Update: ongelma ratkennut. Kun N8 sai yhteyden WLAN-tukiasemaan, mutta nettiyhteys tukiasemasta eteenpäin oli poikki, ei mobiilidata (joka oli toissijaisena Internet yhteytenä) tullutkaan käyttöön. Ongelma ratkesi kun vaihdettiin toimivaan WLANiin, ja poissa WLAN kuuluvuusalueelta mobiilidatakin näyttää toimivan. Lähinnä parannettavaa olisi ettei jäisi jumiin tuohon WLAN-yhteyteen, jos sitä kautta ei pääsekään “perille asti”.

 • Bonbon

  Belle toimii kuten edellinenkin (0607), lukuunottamatta sitä, ettei sähköpostiwidget enää päivity automaattisesti vaan s-postisovellus pitää käynnistää joka kerta kun haluaa tarkistaa postin. Onko mitään vinkkiä miten sen saisi korjattua? Olen kokeillut eri vaihtoehtoja synkronointiajoille, mutta ei tunnu auttavan.

  • vilu

   Kyllä mulla ainakin päivittyy automaattisesti, jos siis meinaat sitä että kun sähköposti tulee niin se ilmestyy siihen widgettiin.

  • Milo

   Samoin mulla sähköpostit päiovittyvät miten sattuu vaikka on koko päivä vartin välein laitettu päälle. Mulla tosin jo edellinen versio teki samaa. Jotenkin ei kuitenkaan jaksa uskoa, että olisi hardis vika kun muuten pelittää. Mitähän asetusta pitäisi ruuvata?

 • ollicas

  Mites, mitkä kaikki ohjelmat sisältävät widgetin Belle-kaupassa? Ei varmaan moni…

  • n8fin

   Vaikee kysymys kun Nokia Kaupassa on yli 100 000 sovellusta :)

 • NOKIA ERNO7

  Mulla onnistu päivitys loistavasti. Mitään ei oikeen kadonnut ja ja peleissä oli uuden latauksenkin jälkeen tulokset tallessa. Numerot on tallessa ja pysyy. Widgettejä toivoisin kansa lisää.
  Käyttis parani mun mielestä aika paljon. Selkeämpi,helpompi ja tehokkaampi.

  • Jombba123

   Oliko sulla n8 kyseessä? Ja palautitko niitä pelejä vai pysykö ne itestää siellä?

 • http://es.com Raipe Euroshopper

  mulla windows vista nokia 5230i:ssä ja hyvin pyörii.

 • kim

  e7 ilmoittaa ettei verkkoa ahvenanmerellä(saunalahden liittymä)…samalla ipad2 toimii loistavasti saunalahden simkortilla.Oisko e7 säädöissä vikaa? mielestäni aikaisemmin Anna versiolla ei sama huono kenttä,nyt Belle

 • Kädetön

  Heips

  Belle päivityksen jälkeen en saa N8-00 puhelimeen RSS syötettä widgetteihin ?

  Annassa toiminto onnistui olisko vinkkejä missä mättää

  • n8fin

   Ehkä tulossa.

 • Noksuliini

  Nokia kauppa ei vain suostu toimimaan E7ssa Belle päivityksen jälkeen. Yllä oleva apukeino tuo näyttöön Nokia Ovikaupan vihersinisen aloitussivun ja ilmoituksen “Ladataan”. Sitä sitten jatkuu ja jatkuu.

  Poistin Ovi installerin puhelimesta ja latasin yläosan linkistä uudelleen – ei toimi.

  Koska työnantajan mobiilidata pitää asentaa erikseen, en viitsi heti päivittää Belleä erikseen. Enkä uskalla resetoida puhelinta.

  Ovi piti sulkea, silti tossa kaupan päivityksessä näkyy sana Ovi. Sekavaa. Sama koskee Nokia Suitea, PC Suitea ja mitä niitä onkaan.

 • Irppa

  Niin onkos joku löytänyt ratkaisua tuohon Socialin poistamiseen/uudemman asentamiseen vai täytyykö vetää kapula tyhjäks ja aloittaa puhtaalta pöydältä?

  • Nkasina

   Mulla asentui hienosti kun poistin näytöltä vanhan fb widgetin, samutin puhelimen ja laitoin Socialin widgetin.. Ei tarvinnut poistella mitään sovelluksia sun muita….

 • Amatöörit!

  Aivan susi koko päivitys, ei olis pitänyt tehdä. Ohjelmat hävisivät. Seuraava ei ole nokia.

 • ollicas

  Itse rupesin lataamaan Bellen myötä kadonnutta TvGuide-sovellusta ja se on sitä asentanut jo 15 minuuttia. Missäköhän syy, ystävän N8:siin asentui loistavasti, täällä se kuuluisa vähämuistinen C6-01=D. Ja netti maksimissa.

 • Zembo

  Joikuspot light versio ei toimi kunnolla omassa E7:ssani (bellen kanssa). Sovellus kyllä suostuu käynnistymään, mutta kun yrittää jakaa internet yhteyden muiden laitteiden kanssa, niin yläpalkki ilmestyy ruutuun, jossa lukee “ei yhteyttä”, jonka jälkeen tulee huomautus “ei voida käynnistää”. Annassa siis tämä sovellus toimi vielä täydellisesti.

  Onko muilla ilmennyt samoja ongelmia?

  • n8fin

   Olethan laittanut WLAN-yhteyden päälle ennen kuin käynnistät Joikuspotin?

   • Zembo

    Noniin….heti rupesi toimimaan :D. Kiitos vinkistä.

    Outoa, että se pitää laittaa manuaalisesti päälle, koska Annassa se tapahtui kuitenkin automaattisesti.

 • NikoDeemus

  Pöh, ei suostu Belle asentumaan C7, ei sitten millään, jumittaa vain kohtaan valmistellaan asennusta tai mitä siinä nyt sitte lukeekaa… Tietoa mistä vois johtua?

  • n8fin

   Olet kokeillut myös artikkelissa viimeisenä olevaa vaihtoehtoa?

   • NikoDeemus

    Kokeiltu on pariinkin otteeseen mutta ei vain suostu toi asennus toimimaan, herjaa alkuun muutaman kerran et usb kaapeli on nyt yhdistetty, voit nyt jatkaa asennusta mutta siihen se sit jumittaa…?

  • Heissan

   Mulla jumittaa C7:n kanssa synkronointikohdassa. Ilmoittaa, että tietokoneen (Windows) F-asemalla ei ole tilaa, vaikka koneessa ei ole koko F-asemaa. Ilmeisesti virheen pitäisi olla mysteerisesti tietokoneen päässä. Päivitin Ovi Suiten ja synkronoin C7:n erikseen, mutta päivitys jumitti taas.

   • Tuomas

    Päivitys sekoilee tietokoneen verkkolevyjen kanssa. Minulla toimi kun kirjauduin koneelle paikallisena käyttäjänä.

 • Jombba123

  Morjesta.

  Pitkään mietin kehtaako tätä ees kysyä ku muilla on isompia probleemia, mutta pakko kait se o :D

  Elikkä, tietenkin päivitin jo bellen n8:aa. Otin varmuuskopsun ennen päivitystä myös. Ja nyt mietin onko mahollista palauttaa tiettyjä sovelluksia kopsusta, ja mistä tuo kopio läytyy yleensäkkää koska koitin sitä jo pc:ltä ehtiä mutta ei tuottanu tulosta…
  Tai jos teen palautuksen suoraan suitella, mitä tapahtuu ? Palautuuko tiedostot ainoastaan vai heittääkö Annan takasi?

  JA vielä yks mahollisuus että jos latailen pelit yms. storesta, onko saavutukset,tulokset yms tallessa?

  Kiitoksia Avusta!

  Semmonen vinkki muutes että jos meinaatte käyttää puhelimen nettiä ton päivityksen lataukseen/asennukseen, ni puhelin on liitettävä koneeseen piuhalla ja suitella käytettävä sitä modeemina että onnistuu, ite koitin joikuspotilla ni ei onnistu koska sammuttelee välillä.

  • vilu

   Käsittääkseni ei ole mahdollista palauttaa juuri tiettyjä sovelluksia varmuuskopiosta, vaan se palauttaa ne kaikki. Jos sovellukset ovat yhteensopivia Bellen kanssa, periaatteessa niiden pitäisi toimia ja myöskin pelien tallennukset/ohjelmien asetusten olla tallella palautuksen jälkeen.

   Omasta kokemuksesta voin sanoa, että jos lataat pelin/sovelluksen Nokia Kaupasta uudestaan, ei pelin tallennukset/ohjelman asetukset säily vaan joudut tekemään ne alusta asti uudelleen.

   Nokia tutkii tuota ongelmaa, sillä vaikka pelit ja sovellukset ovat kadonneet Bellen jälkeen puhelimesta, ne ovat kuitenkin siellä tallessa muttei puhelin löydä niitä C-asemalta puuttuvien rekisteritietojen takia. Toisinsanoen, massamuisti ei tyhjene Belle-päivityksen aikana, vaan se tila jonka ohjelmat/pelit veivät puhelimessasi kun siinä oli Anna, on menetetty niin kauan että asennat jokaisen niistä uudestaan ja poistat kertaalleen, tai formatoit koko massamuistin. Sama koskee myös muistikortille asennettuja pelejä ja ohjelmia.

   Varmuuskopio palauttaa vain ohjelmat ja pelit jotka oli asennettu C:lle, massamuistille tai muistikortille, se ei käsitä käyttöjärjestelmälle varatun piilotetun(muistaakseni Z:) aseman tiedostojen kopiointia. Eli varmuuskopio ei palauta aiempaa käyttöjärjestelmää.

   Aina voi kokeilla, ja pitääkin kokeilla jos jokin asia mietityttää. Jos itselläni olisi varmuuskopio Anna-ajalta olevista ohjelmista/peleistä niin yrittäisin kyllä palauttaa sen varmuuskopion.

   • Jombba123

    Asia pihvi, ei siis muutakuin palauttamaan ja katotaas kui käy, postailen vaikka tänne jos jotai maata muulistavaa tapahtuu :D

    • vilu

     Joo kerro ihmeessä jos tuo auttaa siihen kun ne pelien tallennukset ja ohjelmien asetukset katoavat päivityksen jälkeen. Ärsyttää alkaa hakkaamaan koko Angry Birds taas läpi ;)

     • Jombba123

      samaa itekkin ajan takaa mutta uskaltanu äänee sanoo… kuitenkaa ei puutu ku muutama kymmene tähtee XD

     • superhiiri

      Itse päivittelin tuon Bellen ihan normaalisti. Päivityksen jälkeen kaikki Angry Birdsit olivat kadonneet sovellusten joukosta. Olin takuuvarma, että nyt katos taas kaikki ennätykset ja tähdet. Latasin kuitenkin pelit uudestaan koneelle Nokia Kaupasta ja suureksi iloksi kaikki saavutukset oli tallessa.

   • Jonezki

    Olisitteko osannut neuvon vaihde vaiheelta miten tuo varmuuskopion palautus tapahtuu? Koska minulla on Anna ajalta varmuuskopio niin olis ihan hienoo jos sen sais palautettua :D Tiedän mistä se varmuuskopio koneelta löytyy, mutta miten sen palautus tarkalleen tapahtuu, apuja? =)

 • Niko

  Onkos kellään ilmennyt N8 ssa tällästä vikaa että kamera ei käynnisty kameranäppäimestä mutta valikon kuvakkeesta käynnistyy? Ja kuvan kyllä suostuu ottamaan näppäimellä

  • Niko

   Ongelma korjaantui itsestään kun käynnisti puhelimen uudelleen

 • O-P

  Saako tuohon pienemmän email widgetin ja joka olisi mustan värinen kun toi valkoinen on liian kirkas aina kun avaa näppäinlukon.

  • n8fin

   Tällä hetkellä ei, on tulossa ainakin pelkkä dynaaminen email -kuvake joka ilmoittaa jos on saapuneita posteja.

   Laita taustavaloa himmeämmälle.

 • Nkasina

  “Hienosti” on kaikki toiminut, latasin bellen änkasiini tiistaina heti aamusta. Kaikki widgetitkin, myös “Social Networking Client” asentui hienosti ilman mitään poistoja kun sammutteli luuria aina välillä..

 • n8fin

  Voisko joku vilkaista kameran asetuksista kohdasta Kuvan laatu, mitä vaihtoehtoja teillä siellä on?

  • SR

   12M – 4:3
   9M – 16:9
   3M – 4:3
   1,3 – 4:3
   0,3 – 4:3

   • superhiiri

    Täällä löytyy samat vaihtoehdot kuin SR:llä. Onkos noissa ollut jotain eroja?

    • n8fin

     Minä kiitän, samat on mulla, ajattelin vain, että jäikö omaan puhelimeeni osa nuista vaihtoehdoista siitä kun kikkalin nuiden kustomoitujen päivitysten kanssa.

     Muistaako joku oliko Annassa samat vaihtoehdot vai onko nuo lisääntynyt Bellen myötä?

     • MrSandman

      Annassa oli samat

 • n8fin

  Loppuun lisätty vielä yksi keino mikäli Bellen asennus ei onnistu tai on muuten liikaa ongelmia Bellen kanssa.

 • SR

  Google Maps sovellus ei käynnisty, jos wlan ei ole päällä. Sovellus kuitenkin toimii, jos wlanin sammuttaa käytön aikana.

  • n8fin

   Kiitti vinkistä, nyt toimii :)

 • Mikko2

  Tietääkö kukaan miten Bellen myötä kadonnut “soittajantiedot” saa palautettua N8? Eli Annassa toimi, Bellessä enää ei tule soittajan nimeä eikä siihen liitettyä kuvaa! Kaikki numerot ovat siis “tuntemattomia! Kuinka saa palautettua? Kiitti etukäteen…

  • n8fin

   Nii… eikö sulla näy henkilön nimeä vaikka se olisi tallennettuna?

   • Mikko2

    Ei näy, eikä “kaksoisnumeroita” ole. Annassa wörkki moitteitta. Apua please!

    • superhiiri

     Onko sulla Osoitekirjan Asetuksista valittuina oikeat “täpät” kohdassa Näytettävät nimet? Sieltä löytyy vaihtoehdot:
     - Puhelimen muisti
     - SIM-kortin muisti
     - Palvelunumerot

 • Tuomas

  Mikä mahtaa olla vialla? Kun yritän päivittää belleä Nokia N8 niin varmuuskopiointi onnistuu ja seuraavaan vaiheeseen kohtaan 3 jumittuu. Asennus kohdassa ilmoittaa että USB-yhteys käytössä ja siitä kun jatkaa niin jää jumiin. Lukee vaan ilmoitus “Valmistellaan ohjelmistopäivityksenasentamista…”.

 • Teme

  Jooh.. Belleen päivitin sitten kaks päivää sitten ja viime yön aikana kadonnut koko osoitekirja. Ei puh nroita ei mitään puhelimessa. Vois sanoa että alkaa v******a. Tietty back upin otin himassa ennen päivitystä, mutta se nyt ei paljoa auta täällä kun on töissä. Ja almost kaikki sovellukset sai asentaa uusiks. Nii siis puhelimena on N8. Muutenkin näin pari päivää käyttäneenä tää ei vielä oo mitenkää sykähdyttäny, Anna toimis jotenkin vaan jouhevammin.

  • n8fin

   Varmista, että puhelinluettelon asetuksissa on valittuna kohdassa “Näytettävät nimet” oikea paikka mistä numerot haetaan, eli siis joko Puhelimen muisti tai SIM-kortin numerot.

   • Mikko2

    Kiitos n8fin, tämä selvä… mutta mistä tiedän missä numeroni ovat, sim-kortilla vai laitteen muistissa? Kuinka tarkistan asian?

    • vilu

     Jos valitset sinne Näytettävät nimet kohtaan Puhelimen muisti, niin silloin osoitekirjasi näyttää vain puhelimen muistissa olevat nimet – vastaavasti Sim-kortin muisti valinta näyttää kun avaat osoitekirjasi vain Sim-kortilla olevat numerot.

     Jos valitset kummatkin, ja selaat osoitekirjaa niin Sim-kortilla olevien yhteystietojen kohdalla näkyy nimen perässä pieni Sim-kortin kuva

  • Teme

   Siis, tosiaan.. Missään ei ollut mitään osotteita tallella. Koko osotteisto oli aivan tyhjä ja tämä reilu vuorokausi Bellen asennuksen jälkeen ja siinä välissä olin kyllä käynnistänyt puhelimen about 5 kertaa. Back upin kun palautin niin kaikki lähti skulaa normaalisti, paitsi että ryhmien soittoäänet oli edelleen kateissa, kuten myös henk koht soittoäänet, mutta ne nyt oli helppo laittaa paikoilleen..

 • plaani

  Minulla kysyy kanssa N8 tuota suojakoodia mutta tosiaan heittää siihen minkä tahansa niin puhelin ei lukitu vaikka varoitusteksti (viisi yritystä jäljellä) ilmestyy. Koitin tuota ohjeiden lopussa olevaa “lukitse puhelin->1234…”-ohjetta mutta puhelin ei lukitu missään vaiheessa ja herjaa 1234 olevan väärä koodi.

  • n8fin

   Jotkut käyttäjät ovat saaneet suojakoodi ongelman poistettua sillä, että ovat postaneet F-Secure -sovelluksen puhelimesta.

 • mk

  Päivityksen jälkeen en pääse lainkaan muokkaamaan profiileja. Uusia profiileja voi periaatteessas tehdä, mutta eipä niitäkään pääse mitenkään muokkaamaan. Muilla tällaista ongelmaa? Niin siis laite oli C7.

  Kertaalleen jo asensin koko käyttiksen uudelleen, eikä mitään muutosta tähän asiaan.

  • n8fin

   Jos painat profiileissa vaikka “Yleinen”, niin eikö tule mitään valikkoa puhelimen keskelle? Pitäis avautua valikko jossa voi valita joko “Ota käyttöön” tai “Muokkaa”.

 • Niko

  yritin eilen päivittää bellen n8 iin useita kertoja mutta aina sama ongelma asennuksen kohdalla “yhteys laitteeseen katkennut” varmuuskopiointi ja lataus onnistui kuitenkin moitteettomasti puhelin toimii mutta ei bellellä mikä neuvoksi?

  • n8fin

   Uusin Suite käytössä?

   • Niko

    oli uusin suite versio käytössä tänään koitin uudestaan ja taas tökkäsi samaan paikkaan painoin vaan että jatka niin vihdoin onnistui.Netti vaan katkes varmuuskopioitten palautuksessa ja kaikki tiedot katos mutta puhelin toimii. Johtui aiempikin katkeilu varmaan hitaasta ja pätkivästä nettitikusta.

 • Harri

  Puuttuukos tästä Bellestä Widget, joka näyttää saapuneita viestejä?

  • n8fin

   Jos tarkoitat sitä ilmoitukset widgettiä missä näkyi saapuneet viestit ja puhelut, niin ei löydy tästä belle -versiosta.

   • AJ

    Mutta eikös se “operaattoripalvelut” widgetti aja saman asian?

   • Hans

    Onko tohon tulos edes widgettiä jolla näkis saapuneet viestit ja puhelut??

  • EPe

   Asenna Nokia kaupasta Sleeping screen. Se näyttää kellon lisäksi tulleet viestit ja puhelut, ilman että näpelöi luuria. http://store.ovi.com/content/212990?clickSource=search&pos=2

   • Hans

    Kiitoksia pitää ladata.

 • emmi

  Outoa kun joillakin tullut ongelmia. :s Itse taisin ensimmäisten joukossa päästä asentamaan niin ei ollut ruuhkaa. Ainut ongelma mikä on ilmennyt on se, että skype ei toimi, vaikka päivitys oli Symbian belle yhteensopiva. Pieni ongelma verrattuna siihen että päivitys epäonnistuu ja puhelin menee. :s

 • Rovi

  Nykyiseen Belleenkö saa vain kalenterin joka näyttää seuraavan tapahtuman/merkinnän/kokouksen vaikka vuorokautta kohden olisi useampi merkintä. Annassahan näkyi 1-3 merkintää. Harmittaa, että jos päivää kohden useampi merkintä ja näyttää yhden josta näkyy vielä vähemmänkin, kuin Annassa. :D

  Onko muuta huomanneet “ominaisuutta”, kun kirjoittaa E7:n näppäimistöllä ei näy viestin merkit xxx (x), ei ei tiedä montako merkkiä mahtuu viestiin. :D

  Ja onko tämäkin vain E7:ssa, kun selaa viestejä keskustelunäkymässä ja vaakatasossa niin oikeaan reunaan jää ammottava rako jonne puhekuplat eivät levene, vaikka tilaa olisi…

  • Markku

   Juurikin samat huomiot omassa E7:ssa. Kalenteri näyttää vain yhden merkinnän päivältä, jäljellä olevien merkkien määrää ei näy viestiä kirjoitetettaessa ja keskustelunäkymä vaakatasossa katsottaessa oikealle puolelle jää tyhjää tilaa.

   Lisäksi oli ongelmia Yle Areena sovelluksen asennuksessa, joka oli hävinnyt päivityksen yhteydessä. Latasin sen uudestaan Nokian kaupasta, mutta asennuksen jälkeen sovellus ei käynnistynyt. Näytössä luki vain että ladataan. Sovelluksen poisto ja uudelleen asennus auttoi.

 • kosmik

  E7. Luurin mukana tulleiden kuulokenappien yhdistäminen tuo ruutuun “Puhelin ei tue tätä lisälaitetta”. Wtf

 • ap

  Mitenkäs kun minulla meni koko bellen asennus ihan v******i? kone tilttasi asennettaessa ja nyt ei n8 lähde enään käyntiin. maksaako se jotakin jos käyn huollossa asennuttamassa bellen?

  • vilu

   Jos puhelimessa on takuuta jäljellä, ja yritit tehdä päivityksen “virallista tietä” eli käyttämällä Nokia Suitea niin takuun _pitäisi_ korvata ohjelmiston uudelleenasennus liikkeessä.
   Takuu jos ei ole enään voimassa tai haluat yrittää korjata itse tuon ongelman niin suosittelen lukemaan näiltä sivulta kuinka asennat Bellen Phoenixiä käyttämällä. Nyt ei tarvi enään edes kikkailla kielipakettejen kanssa vaan Navifirmillä haet suoraan omalle tuotekoodille tehdyn variantin.

   • ap

    Kiitoksia. nyt on belle asenneltu phoenixillä ja hyvin pelittää :)

 • marko

  Päivitys on ollut puolituntia jumissa kohdassa 4.palautus ja “odota hetki laite käynnistetään uudelleen”

  Siinä on junnannut kauan, uskaltaako jotain tehdä?

  • n8fin

   Pakkohan se on jotain tehdä jos ei etene. USB-piuha puhelimesta irti ja takaisin, jatkuuko päivitys. Jos ei niin puhelimen uudelleen käynnistys ja kato päivittikö Bellen.

   Varmuuskopion palautus ei kuitenkaan todennäköisesti onnistu täydellisesti.

 • Antti

  Hei. Minulla on ongelma N8:n päivityksessä Belleen. Nokia Suite (Versio 3.3.86) ilmoittaa onnistuneen varmuuskopioinnin jälkeen “Jotain meni vikaan”. Olen yrittänyt puhelimen reboottita,tietokoneen reboottia,uudelleen asentanut Nokia Suiten ja ottanut USB kaapelin pois hetkeksi. Mitä tehdä,kun mikään ei tunnu auttavan?

  • n8fin

   Päivittikö se siitä huolimatta Bellen?

   • jp

    Kokeile poistaa sahkopostitilit puhelimelta, mulla se auttoi.

   • TK

    Minulla on täsmälleen sama vaiva. Samoja konsteja olen yrittänyt. Myös kaikkien sähköpostilaatikoitteni (3 kpl) poistamista. Tempuista huolimatta päivitys ei edes ala, vaan homma pysähtyy varmuuskopioinnin jälkeen virheilmoitukseen. Muita hyviä vinkkejä?

    • vilu

     Jos sinullakin tulee se “ei OK” teksti varmuuskopioinnin aikana siihen Viestit kohdalle, niin kokeile sellaista että otat ensin manuaalisesti varmuuskopiot kaikista viesteistäsi (siis tekstiviestit/MMS) ja sen jälkeen poistat kaikki tekstiviestit ja multimediaviestit puhelimelta ja kokeile päivittää. Jos päivitys onnistuu tai vaikkei onnistuisikaan, voit palauttaa kaikki ne tärkeät viestit manuaalisesti varmuuskopiosta.
     Kokeile myös sellaista, että otat muistikortin pois puhelimesta päivityksen ajaksi, jos sellainen on paikoillaan.

     • TK

      Nonni. Nyt pelittää. Itsellä homma ratkesi sillä, että poistin kaikki 3 sähköpostitiliä, sammutin virran, poistin muistikortin, virrat päälle ja annoin käynnistyä rauhassa. Sitten piuha kiinni ja jo alkoi kukkua. Kiitokset vinkeistä!

 • santtu

  Onnistu virheettä ja hyvältä vaikuttaa. Kuin olis saanu uuden luurin! Taas tulee mieleen että kun olis edes Annalla(tai tosiaan tällaisena) saatu alunperin symppari 3 pihalle ja jätetty ne palavalautta puheet vähemmälle olisi kaks hyvää kivijalkaa Noksulla maailmanvalloitukseen.

 • ari

  moo onko kellään tietoo c7 belle päivityksen jälkeen kysyy suojakoodia aina pin-koodin jälkeen.. en muista koko suojakoodii mut silti puhelin toimii vaikka ilmottaa tietty väärästä koodista ??

  • n8fin

   Lisäsin artikkelin loppuun ohjeet, kokeile toimiiko sinulla.

   • P.P.

    Sama ongelma kuin Arilla. ohjeen lopun konsti ei auttanut. Belle uudelleenasennus ei auttanut.

    • Mx

     sama ongelma minullakin

     • Mx

      Auttoi kun muisti joskus kauan sitten asetetun suojakoodin, minkä kysely ei siis ollut käytössä

 • Pekka

  Moi! Onko ideoita, miten saa Google mailin toimimaan Active syncillä Bellessä? Tai jokin muu luotettava synkkaohjelma, joka synkkaa myös kontaktit, kalenterin ja tehtävät? Tuo Active sync tuntuu menneen lakkoon…

  • Olli

   Googasync on itellä käytös kalenterin päivitykses, ei kyllä tue googlen tehtäviä eikä kontaktia.
   Ja on toki hieman hintava, kokeiluversion saa pariks viikkoo ilmaseks.

 • Samo

  Eilen päivitin Bellen E7:kaan ja nyt on sellanen probleema et WLANi ei pelitä kotona, mut koulussa näytti pelittävän.
  Asetuksia ja kaikkia on tullu säädeltyä ja mikään ei auta.
  Hetken aikaa toi WLAN kyllä toimi mut lakkas taas toimimasta. (sain ladattua jopa yhden nettisivun, mutta toinen jäi haaveeksi)
  Eli puhelin kyllä löytää WLANin ja yhdistää siihen, mut ei löydä nettiyhteyttä…

  Yhtenä mahdollisena syynä epäilen et onko nuilla WLAN tyypeillä mitään merkitystä? ku on olemassa 802.11b, 802.11g ja 802.11n ja meillä on tuota n-tyyppiä ja koulussa muistaakseni g-tyyppiä, joka siis toimi moitteettomasti.

  niin ja aikaa ennen Belleä, kun oli vielä Anna, niin kyseinen kotona oleva WLAN toimi todella hyvin E7:ssa.
  Et keksiikö kukaan mitään keinoa jolla vois saada homman pelittämään???

  • n8fin

   Monilla samaa ongelmaa… ratkaisua etsitään….

   • Samo

    No hyvä etten oo ainut

    • Samo

     No niin nyt toimii ja vika oli niin tyhmästä päästä ku olla ja voi :D
     Eihän se WLAN toimi jos SALASANA on VÄÄRIN.

     Kumma vaan ettei puhelin ilmota mitään siitä et salasana on väärin?!

   • Mx

    itsellä auttoi wlan virransäästöominaisuuden poiskytkentä

  • pelle peloton

   After the update to Nokia Belle, my Wifi connection doesn’t work anymore. I get the error message: “Connection failed. Access denied”. What should I do?

   After the update to Nokia Belle you have to re-enter Wifi settings (network, security type, password, etc) or define your network as a new access point

 • Jouni

  Automaattinen näppäinlukitus ei näytä toimivan päivityksen jälkeen.

 • kse

  Minulla asennus jäi jumittamaan bootin jälkeen “valmistellaan asennusta tilaan” – joka sitten päättyi nopeasti välähtävään virheilmoitukseen. Nokia kaupan päivitys myös epäonnistui täysin.

  Syynä tähän ongelmaan oli ilmeisesti se, että puhelimeeni oli jäänyt lojumaan n. tusinan verran vanhoja asennustiedostoja, joita päivitysohjelma yritti kait asentaa. Kun nuo tiedostot poisti, niin päivityksen asentaminen uudestaan meni ongelmitta.

 • Olli

  Hyvin toimii täälä C7:ssa eikä tähän mennes ongelmia.
  Pari ihmetystä kuitenkin:
  Näkeekö akun varaustilaa prosentteina enää mistää?. Ennen näki kun sieltä ylhäältä klikkas mut nyt sieltä tulee vain se alasvetovalikko.
  Ja kalenteri-widgetti, onko ilmeisesti normaalia ettei se näytä siinä kaikkia tulevia merkintöjä, pelkät kokoukset vaan?

  • n8fin

   Tosiaan akun varaustilaa ei näe enään niin kuin ennen prosentteina, ei hyvä. Yksi vaihtoehto on ladata maksullinen widgetti joka näyttää kaiken tarpeellisen.

   Battery Info http://store.ovi.com/content/218560

   Kyllä minulla ainakin näyttää kalenteri widgetti merkkipäivän tai tehtävän.

   • Timo

    On se kiva kun tuonkin ohjelman olin ladannut Annaan ilmaseks mutta poistu päivityksessä ja nyt on maksullinen. Ja poistupa monet muutkin miljoonat ohjelmat =D

    • dropin

     Itse ainakin menin kauppaa, ja sieltä omaan osioonja ka sieltä ladatut/ostetut en muista ja siel voipi ladata kaikki sovellukset/pelit mitä on.. Ainakin itse sieltä oon lataillu uudestaan ilman mtn ongelmaa!

     • Timo

      mut mites ne nykyään maksulliset sovellukset? eli siis jos oon ladannu sen ja se on ollu ilmanen ja nykyään maksaa nii saankohan ladattuu sitä ilmasiks?

  • superhiiri

   Tuolta Nokia kaupasta löytyy ilmainen sovellus/widgetti nimeltään Nokia Battery Monitor 2.2. Vaikuttaa itseasiassa erittäinkin asialliselta. Aloitusnäytöllä näkyy perustiedot kuten akun varaustila prosentteina, akun kesto peruskäytössä jne. Tämän lisäksi widegettiä klikkaamalla näkee tarkempia tietoja akun käytöstä, tilastotetoja ja sokerina pohjalla sieltä löytyy vielä virransäästövalikko.
   Kannattaa tutustua tähän!

 • P.P.

  Toimin täysin ohjeiden mukaan. Päivitys muuten ok, mutta nyt puhelin kysyy suojakoodia joka kerta kun avaan puhelimen. En ole suojakoodia aiemmin käyttänyt. Mikään suojakoodi ei puhelimelle kelpaa (0000, 1234, 00000, 12345)…mutta toisaalta puhelin ei mene lukkoon vaan toimii normaalisti vaikka väittää menevänsä lukkoon.

  • ari

   moi mulla ihan sama vika ??

   • n8fin

    Artikkelin loppuun lisätty ohjeet, kokeilkaa toimiiko.

    • P.P.

     Ei auttanut. Bellen uudelleenasennuskaan ei auta. Ei pysty asettamaan suojakoodia, kaikki koodit vääriä, mutta puhelin toimii normaalisti.

     • K

      Ihan sama ongelma. Olis hirveän hyvä, jos joku keksisi miten tää suojakoodin kyselyongelma poistuis. Tai miten angry birdsin saa toimimaan taas C7:ssa.

 • Sami

  N8 belle päivityksen jälkeen ei angry birdsit toimi jos slide answer pro on taustalla käynnissä

  • Jukka

   Miten sait Slide Answeri ProN toimimaan? Minulla se katosi eikä löydy enää?

   • Sami

    latasin sen vain uudestaan puhelimeen ovikaupan omat lataukset osiosta.

  • n8fin

   Kiitti vinkistä, haeskelin lisää tietoja ja joillain ollut sama ongelma mikäli puhelimessa ollut quickLang -sovellus.

 • rreetta

  Mikähän olisi vikana, kun Nokia suite sanoo “Palvelu ei ole käytettävissä. Nokia Suiten päivityspalvelu ei ole käytettävissä nyt. Yritä myöhemmin uudelleen.”? Eikä anna siis asentää kyseistä päivistystä E7:ni. Olen kokeillut kokopäivän ja monia kertoja!

  • Timo

   Mulla sama ongelma ja on N8. Meen tänää yrittää kaverille ku se oli saanu päivitettyy omansa. Toisaalta mulla on tosi hidas nettitikku käytössä et saattaa johtua siitäkin.

   • n8fin

    Tarkistakaa, että on varmasti uusin Nokia Suite 3.3.86. Ilmoittakaa jos saatte ongelman ratkaistua.

    • Timo

     mulla on 3.3.84 pitää ladata toi uuempi, jos vaikka sit toimis. Ei toi sovellus ainakaa oo mitää uuemmasta versiosta ilmottanut.

    • rreetta

     Kyllä, 3.3.86 on käytössä!

    • Timo

     Latasin ton uusimman version nokia suitesta ja ei toimi siltikään.. missäköhän ongelma? tosiaan käyn jossain vaiheessa kaverilla kattoo onnistuisko nii kertoilen sit myöhemmin =)

     • UglyPumpkin

      Ilmota jos saat sen toisella tietokoneella toimimaan, mä oon koko päivän yrittäny mut aina sama viesti.

    • Timo

     Nonnii, sain päivitettyy, mutten omalla koneella. Kävin kaverin luona ja päivitty nii nopeesti että huhhuh. Ja tosiaan Nokia Suite versio oli 3.3.84. Oisko se ongelma sitten netistä kiinni. Ja nyt muuten toimii puhelin ku junan vessa, ainoo ongelma on et yli puolet sovelluksista poistu, mut onneks ne ladatut sovellukset näkee sieltä kaupasta =)

 • RV

  Eilen yritin asentaa kaverin E7:aan Nokia Suiten löytämää ja tarjoamaan Belleä, mutta sitten asennus tyssäsi virheilmoitukseen “puhelimessa ei SIM-korttia” – onko muut törmänneet samaiseen ongelmaan.

  SIM-kortti on saunalahden pari kolme-neljä vuotta vanha normikokoinen SIM – pyysin kaveri käydä vaihtamassa hienman uudenpaan korttiin ja tänään jatketaan..

  • n8fin

   Jos saat tuon ilmoituksen, älä tee muuta kuin irrota USB-kaapeli puhelimesta ja laita se takaisin, pitäis jatkaa päivitystä.

 • Kymi

  Mulla on N8, tuotekoodi 0599766. Pävitin puhelimen Belleen. Ennen päivitystä puhelimessa oli skandinavian kielipaketti. Päivitys onistui ihan hyvin, mutta valitettavasti nyt ei enää ole skandinavian kielipakettia eikä niin ikään suomenkieltä. Suomenkieltä ei ole ollenkaan valittavissa puhelimen asetuksista, vaan sieltä löytyy Englanti, Saksa, Puola, Slovenia, Unkari, Tsekki.

  Mitenkäs saisi suomenkielen takaisin? Onko Nokian huolto ainut paikka?

  • n8fin

   Mistä puhelin on ostettu, ei taida olla Suomesta?

   • Kymi

    Ostin N8:n nettikaupasta ulkomailta Skandinavian kielipaketilla varustettuna. Ostettaessa ja ennen päivitystä oli Anna 025.007 ja kielipaketti 025.007.06.01. Nyt on Belle 111.030.0609 ja kielipaketti 111.030.0609.03.01.

    • n8fin

     Taitaa olla niin, että joudut käyttään huollossa asennuttamassa suomenkielisen Bellen.

 • M

  Onkohan kenelläkään tietoa, että miksei noi Sää widetit ja iso analoginen kello ole tässä mukana / saakohan niitä mistään?

 • Rock

  Päivityksessä Belleen (N8) havaitsin seuraavat ongelmat, jotka ehkä aiheutuivat lopussa esiintyneeestä virheestä : errorcode: 12048.
  - Sähköposti synkronoinnit katoavat (Gmail, Hotmail, Outlook)
  - Kontaktit katoavat puhelimesta, mutta Ovesta on helppo tuoda ne uudestaan. puhelimeen synronoimalla.
  - Profiilit joutuu asettamaan uudestaan.
  - Kaikki tekstiviestit katosivat, kuka niitä kaipaa :)

  Virheestä huolimatta asennus näyttäisi toimivan ja muita ongelmia en ole havainnut. Puhelin toimii loistavasti!

  • n8fin

   Voitko kattoa mikä Nokia Suite sulla on, näyttää siltä, että joilla on tullut tuo virhekoodi ei ole ollut käytössä uusin Nokia Suite.

   Uusin versio on tällä hetkellä 3.3.86

   • http://www.datanetworks.fi arska

    juu ja huomasin yhden homman tuossa ,että jos kalenterimerkintä menee vanhaksi niin puhelin huutaa kun poistaa/katsoo merkintää että kalenteri: muisti täynnä sammuta sovelluksia ja yritä uudelleen… rammia jäljellä kummiskin 141mb????

 • Simo

  Belle-päivityksen jälkeen N8 lakkasi tunnistamasta kuulokkeita. Radion kuuntelu ei onnistu ja musiikkia voi kuunnella ainoastaan kaiuttimen kautta. Onko kellään muulla käynyt samaa? Vinkkejä?

  • Pasi

   Sama vika tuli E7:ssa. Puhelin ei tunnista kuulokkeita ollenkaan, ei mitään virheilmoituksia tms. Muuten päivitys meni hyvin, ilman ongelmia.

   Onko tästä tullut mitään virallista kommenttia ?

 • jp

  Itsellä tökkäsi asennus varmuuskopiointivaiheeseen herjaten juurikin tuota “jokin meni vikaan” ja vaati uudelleenkäynnistystä. Yritin tätä parikin kertaa ja tajusin että jostain syystä Ovi suite ei onnistu viestien varmuuskopioinnissa. Poistin sähköpostitilit puhelimesta ja homma rupesi rokkaamaan.

 • jj

  Belle ei ota vastaan gmailin asetuksia. Mitä tehdä?

  • Rock

   Hyvin toimii Gmaili ainakin mulla. Salasana kannattaa tarkistaa vaikka kirjautumalla tietokoneella ensin sähköpostiin.

  • http://symbiansuomi.webs.com Symbian Suomi

   Mulla sama homma tuli kuntoon kun menin toiseen wlan-verkkoon

 • koge

  Mulla on N8:n product code 059B6D7 ja ei Belleä näy suitella. Nokia support forumilla kerrottiin, että toi on swap device ja pitäisi viedä huoltoon päivitykseen. Juu onhan se swap device varmaan kun alkuperäinen teki itsestään tiiliskiven yht’äkkiä ja sain tuon tilalle. Anna tuohon kuitnekin päivittyi samana päivänä kun se ilmestyi ja myöskin sen jälkeinen pienempi päivitys ja nämä siis OTAna. Onko n8finillä mitään neuvoa asiaan? Pitäisikö odottaa tyynenä vai viedä sinne huoltoon? Vai kenties flashata itse phoenixilla jos se nyt ylipäätään on mahdollista kun on swap device.

 • Harri

  Toimiiko Bellessä:
  Sports Tracker?
  Joikuspot?
  WhatsApp?
  HS.fi?
  Foreca Weather?

  • n8fin

   Voit kattoa menemällä Nokia Kauppaan http://store.ovi.com/ ja valitsemalla puhelimen, sekä käyttöjärjestelmäksi Bellen. Sitten haet sen sovelluksen minkä haluat tietää toimiiko Bellessä, jos saat ilmoituksen “Valitettavasti tätä tuotetta ei ole saatavilla laitteeseen Nokia XXX” niin silloin ei toimi Bellessä.

   • Harri

    No niinpä tietysti!
    Kiitti!

 • Irppa

  Eipä onnistu Socialin asennus. Herjaa että “tiedostoa ei voi poistaa”
  Vanhaa Socialia ei voi manuaalisestikaan poistaa vaan ilmoitaa heti että poistaminen peruutettu.

  • n8fin

   Saat asennettua uusimman Nokia Yhteisöt -sovelluksen seuraavalla tavalla: (HUOM! Tämän jälkeen kuvien jakaminen ei onnistu suoraan galleriasta vaan tulee ilmoitus “Laite ei tue toimintoa”, kuvien jakaminen toimii kuitenkin suoraan sovelluksista (Facebook ja Twitter). Mene puhelimen valikkoon Asetukset –> Asennukset –> Asennetut. Poista sieltä kaikki minkä edessä lukee “Social” tai “Yhteisöt”. Seuraavaksi avaa puhelimelsta Nokia Kauppa, etsi “Social Networking Client” ja asenna. Nyt sinulla pitäisi olla uudet widgetit ja uusi Nokia Yhteisöt -sovellus.

   • Juke

    Minulla tulee “Poistaminen peruutettu” kun yritän Socialia poistaa :|

   • http://symbiansuomi.webs.com Symbian Suomi

    Mulla ilmoittaa tässä vaiheessa että ei voi poistaa, poisto peruutettu.

   • Irppa

    Samaa minäkin tuossa jo sanoin eikä tosiaan onnistu asennetut valikosta eikä “perus”valiksota poistaminen.

 • Hans

  En oo vielä asentanut koska katon ensin mitä porukka laittaa siitä vihjeitä. Ainakin suurin osa ohjelmista häviää ? Miten noiden maksullisten ohjelmien kans sit joutuu ostaan uudestaan?

  • n8fin

   Ei joudu ostaan uudelleen, paitsi sellaiset voi joutua ostaan jotka olet saanut joskus esim. Nokia lahjana jostain kampanjasta.

   Jos joutuu maksaan jonkun sovelluksen uudelleen, rahat saa takaisin kun laittaa Nokialle viestiä ja mukaan ostotapahtumassa ilmoitusnumeron.

   Ostohistorianhan näkee myöskin sieltä Nokia Suitesta.

   • Hans

    Asia selvä pitää ottaa varmuuskopio ja asentaa belle. Oisko parempi ensin tehdas asetuksille ja sitten vasta Belleä asentaa??

    • n8fin

     Pitäis mennä ilman tehdas asetuksien palautustakin, mutta voit toki tehdä senkin. Itse tein ns. Hard Resetin ensin, eli näppäilee *#7370#.

     • Hans

      Okei. Kiitoksia ja ei muutaku yrittään.

     • Make

      Jos tekee tuon *#7370#. resetin niin poistuuko tällöin Anna-päivityskin?Poistuuko Ovi Store,Maps? Miettinyt että jos kokonaan tyhjentäisi kaikesta turhasta ennen Belle päivitystä.

   • Rokex

    ..”sellaiset voi joutua ostaan jotka olet saanut joskus esim. Nokia-lahjana jostain kampanjasta.” Onko tästä varmaa tietoa, joutuuko ostaan vai ei? Onhan se perseestä jos Nokia houkuttelee ihmisiä ostamaan kännyköitään ilmaisilla peleillä, ja puoli vuotta myöhemmin ne on mennyttä. Viittaan viime kesän kampanjaan.

    • n8fin

     Tämä voikin olla eri asia jos peli tarjotaan puhelimen oston yhteydessä kuin mitä jos se ladataan jonkun kampanjan aikana.