«

»

Nokia Belle julkaistu!

Nokia Belle ilmestyi hetki sitten saataville Navifirmiin ja nyt useat käyttäjät ovat raportoineet saaneensa Nokia Bellen jo puhelimiinsa Nokia Suiten kautta. Asennustiedoston koko näyttäisi olevan Nokia N8 -puhelimille noin 270 – 290 Mt.

Saatavuuden ajankohta saattaa vaihdella maittain. Nokian Belle -päivitys on asennettavissa seuraaville puhelinmalleille Nokia N8, C7, X7, E7, E6, C6-01, Nokia Oro ja Nokia 500.

Important!

Navifirmiin on alkanut ilmestyä myöskin suomiversioita Bellestä ja jotkut käyttäjät esim. matkapuhelinfoorumilla ovat jo saaneet päivityksen, joten ei muuta kuin puhelimia päivittämään!

Nokia Belle N8 (kuva: Nokia N8 apps for free)

Nokia Belle N8 (kuva: Nokia N8 apps for free)

 

Belle Nokia N8

Belle Nokia N8

Lähteet: Nokia N8 apps for free, Dailymobile ja SymbianTweet

Important!

MIKÄLI TARVITSET APUA, VINKKEJÄ, OHJEITA TMS. VOIT KYSYÄ NIITÄ TÄÄLLÄ.


 • APH

  Tällasen bongasin Nokian FB-sivulta: http://aijaa.com/005559540683
  Eli uusista widgeteistä on turha enää uneksia…?

 • Anttis

  Soitin äsken tekniseen tukeen ja selvisi että tällä hetkellä päivitys ei todellakaan ole ladattavissa suitessa kaikille N8-malleille (puhumattakaan muista tuetuista malleista). Riippuu kuulemma puhelimen tuotekoodista ja operaattorista?!!

  Vähän sylettää tällänen kun missään ei ilmoiteta että tämän hetkinen jakelu ei koske kaikkia tuettuja yksilöitä. Itse lähestulkoon purin puhelimen fyysisesti ja hard-resetoin, jotta saisin päivityksen, mutta ei.

  Itsellä N8-00 tuotekoodi (saat näppäilemällä *#0000#) ja liittymäntarjoaja (saunalahti) ovat kuulemma syy siihen että päivityksen ilmestymiseen suitessa voi mennä vielä parikin päivää.

  Ja tätä infoa ei sitten nokia viitsi missään ilmoittaa, tai ainkaan en ite löytänyt.

  Eli ei näin.

 • Anttis

  Ei löydy suitesta v.3.3.86

  Kaikki edellämainitut kikat kokeiltu, päivämääränsiirto puhelimessa, suite buuttaus, suite uudelleenasennus….

 • n8fin

  Nokia Belleä varten perustettu oma sivu jossa voitte kysellä apua ja antaa vinkkejä.
  http://www.n8fin.com/nokia-belle-paivitys-ohjeet-ongelmat-vinkit-bugit/

 • Nokkis89

  Nyt on vihdoin viimein saatu se belle ulos :D olen tätä hetkeä odotelut joulukuusta lähtien sormi keskellä suuta :D. Olen jo puhelimeen asentanut HTC teeman kun saan bellen asennettua puhelimeeni siitä tulee hienon näköinen. En millään voi pitää näppejä erossa nytten :D Nyt varmuus kopioin puhelimeni siltä varalta jos päivitys menee pieleen.

 • Juha Liuski

  Eli kun asensin belle päivityksen puhelimeen ovi suiten kautta, niin puhelimesta hävisi suomenkieli. Aikoinaan ostettuani puhelimen briteistä, huolto vaihtoi kielen suomeen englannin tilalle. Nyt asennuksen jälkeen suomenkieltä ei ole valittavana ollenkaan. Mitä pitäisi tehdä,että saisin suomenkielisen virallisen version bellestä puhelimeen?

 • Sliputin

  Miksi kyselee suojauskoodia, kun käynnistän puhelimen? Ensin PIN-koodi, joka menee luonnollisesti oikein ja sitten suojakoodi, jota en ole tainnut koskaan edes asettaa. 1234 tai 0000 eivät toimineet.

  • n8fin

   Oletus suojakoodi taitaa olla 12345.

  • EPe

   Minulla suiten sivulla luki, että älä koske puhelimeen, älä syötä suojakoodia, jos sitä kysellään. Ainoastaan PIN koodi syötetään, jos sitä kysytään. Miksi te ei lue ohjeita näytöltä ??

   • EPe

    Menitkö asennuksen aikana sitä syötteleen, vaikka se erikseen kiellettiin ?

    • Sliputin

     Kyllä, luin ohjeita, mutta mistään en aiemmin ollut lukenut suojakoodista tai vastaavasta. Mitä asennuksen aikana olisi pitänyt sitten tehdä, jos kyseli? “Peruuta” painiketta ei ainakaan voinut painaa, eikä puhelin kysy sitä kuin käynnistyksen yhteydessä. Eikä siinäkään ole väliä, mitä siihen naputat. Suitesta saan toki uudelleenasennettua Bellen, joten voin sen ajaa, jos vain koet, että tilanne vaatii.

 • jj

  Belle-päivitys ok, mutta gmailin asetukset eivät pelaa. Onko kokemuksia?

 • Sliphie

  Osaisiko joku sanoa, mitkä sovellukset eivät Belleen päivitettäessä toimi? Olisi muutama sovellus, jotka tahtoisin pitää, kuten eBuddy, Skype, HS.fi, JoikuSpot, Sports Tracker, Mobbler, Angry Birdsit, Fruit Ninja, Worms, Real Golf 2011 ja Galaxy on Fire. Yllä listattu siis sovelluksia, jotka pitäisin mielelläni myös Bellessä.

  • n8fin

   eBuddy = Toimii
   Skype = Toimii
   HS.fi = Toimii
   JoikuSpot = Toimii
   Sports Tracker = Toimii
   Mobbler = Ei toimi
   Angry Birdsit = Toimii
   Fruit Ninja = Toimii
   Worms = Toimii
   Real Golf 2011 = Toimii
   Galaxy on Fire = Ei toimi

   • MaxWalker

    Galaxy on Fire toimii kyllä ainakin minun N8:ssa.

 • JR

  Belle ei näytä N8:ssa akun varaustila % niinku näytti Annassa???

 • Jiiäs

  Mitä ihmettä! Bellen asennus meni OK, mutta Annaan asennetuista ohjelmista ehkä noin puolet hävisi!! Osa oli ihan ostettujakin, on kellään vastaavaa kokemusta? Pystyykö Nokia huolto palauttamaan ohjelmat, jos vien sinne ennen asennusta tekemäni varmuuskopion?

  • Ärrär

   Ohjelmien osakato oli kohtalona täälläkin. Mitäs suosittelette tietävämmät?

  • Teppo

   Itseltäni katosi puhelimesta kaikki asennetut ohjelmat. Nokian kaupasta ne kyllä löytyy omasta profiilista ja voi asentaa uudestaan. Itselläni tosin se ongelma, ettei sieltäkään kaikkia löydy. Ei edes maksettuja. Toki en ole toistaiseksi niitä hakenut ihan yleisellä haulla, että asentuisko jo maksetutkin ihan sinällään niistäkin, jotka ei profiiliin listaannu.

  • MaxWalker

   Ne saa storesta ladattua uudelleen. Sain jopa Angry Birdsin joululahjan asennettua sieltä uudelleen. Omat -> Kaikki ladatut -> valitse minkä haluat asentaa ja johan toimii.

  • Valdos

   Jos olet sovelluksesi ovi kaupasta ostanut/ladannut niin pystyt ne sieltä lataamaan tunnuksillasi uudelleen ilman maksua. Käsitykseni mukaan Nokian varmuuskopiointityökalu ei varmuuskopioi sovelluksia, joten huollossa sovellusten palauttaminen ei valitettavasti ole mahdollista.

  • vilu

   Sama juttu mullakin. Peleistä vain Angry Birds oli tallella päivityksen jälkeen, kun aiemmin oli kaikki mahdolliset yli 50 Mt:n pelit.. Ostetut pelit ja ohjelmat voi ladata Nokia Kaupasta uudestaan, meet sinne Omiin tietoihin siellä ja lataushistoria tms ja sieltä vain klikkailet järjestyksessä jokaisen minkä haluat asentaa takaisin.
   Eniten harmittaa tässä se, että pelien tallennukset ja ohjelmien asetukset menivät.

   • n8fin

    Ja niitä mitä ei sieltä löydy, eivät tue Belleä.

  • abro

   Kaikki pelit meni. Suurin osa oli maksullisia (ilmaiseksi Nokian kesälahjana ladattuja), kuten Fruit Ninja, Worms, Monopoly jne. jne.

   • Olli

    Kesällä kans olin lataillu noita kesälahjoja ja syksymmällä tuli tilanne joutua asentamaan ne uudestaan mutta tarjos vaan ostamista niille. No pienen noksun sivujen tutkiskelun jälkeen sielä luki FAQis että ne olis ladattavis myös kampanjan jälkeen jos oot ne kampanjan aikana ostanu.
    Ei muutaku noksulle palautetta ja parin vääntöviestin jälkeen ne suostu maksamaan mulle rahat niistä jos mä ostan ne ja niinhän mä tein ja sain rahatki. Sen jälkeen ovat pysyneet mun ostetuis.

 • http://www.jessejarvi.com Jesse Järvi

  Latailen just tyytyväisenä 609 ku aiemmin oli 607 :)

 • aapo 85

  Muuten mennyt hyvin mutta palautus jymähti viestien kohdassa ja ollut siinä jo 35min.
  Oisiko kellään mitään hyvää ehdotusta?

 • Mikael Rajala

  Kysyisin onko kenelläkään samaa ongelmaa kuin minulla, eli kartat ei toimi. Itseasiassa ne eivät ole toimineet pitkään aikaan, eli Anna päivityksen jälkeen toimi kyllä, mutta myöhemmin tuli oma päivitys Kartoille, jonka jälkeen toimi välillä hyvin ja välillä huonosti, mutta nyt viimeiset pari kuukautta koko sovellus ei ole enää lähtenyt käyntiin. Sovellus käynnistyy, lataa hetken, sitten latausympyrä tökkää ja laite palaa aloitusruutuun. Odotin että asia olisi korjaantunut Belle -päivityksen jälkeen, mutta ei. Kyseessä siis C6-01, itse Belle asentui hienosti ja kaikki muu toimii kyllä. Neuvoja?

 • Samii

  Kiva kun mulla ei suostu varmuuskopioimaan viestejä.. lukee vaan viestit: ei OK
  sit ei onnistu ja siis n8 ..

  • vilu

   Mulla kävi sama juttu. Kokeileppa niin että irrotat puhelimen USB piuhasta ja käytät puhelimen kiinni. Sitten puhelin takaisin päälle ja älä tee mitään muuta kuin laita PIN-koodi (ja suojakoodi jos kysyy). Älä aukaise mitään ohjelmia, tarkista vielä painamalla sitä valikko-painiketta ettei ohjelmia ole auki ja jos on niin sulje ne kaikki. Sitten USB piuha takaisin kiinni ja päivitys käyntiin. Jos tulee uudestaan sama juttu (eli se ei OK-teksti) odota niin Nokia suite yrittää kohta uudestaan sitä.

 • vilu

  No on kumma juttu. NaviFirm näyttää että Belle ois saatavilla mun N8:lle (tuotenumeron mukaan), mutta Nokia Suite ei löydä uutta ohjelmistoa vaan ehdottaa että jos on jokin ongelma niin voi asentaa uudelleen ton aiemman.
  Onko kenelläkään vastaavaa ongelmaa?

  • vilu

   Hieman googlattuani löysinki ongelmaan syyn. Elikkäs itsekin hieman kärsimättömänä olen tarkistanut uusia päivityksiä no joo…melkeinpä päivittäin tuota Belleä odotellessa. Nokia Suite tarkistaa uudet päivitykset serveriltä vain KERRAN päivässä, jos päivitykset on jo tarkistettu kyseisenä päivämääränä, Nokia Suite hakee viimeisimmät päivitystulokset puhelimen muistilta.
   Ratkaisu ongelmaan oli hyvin yksinkertainen, siirretään päivämäärä yhtä päivää myöhemmäksi (tänään on 7.2.2012 eli asetin puhelimen asetuksista päivämääräksi 8.2.2012) ja tadaa, Nokia Suite löysikin uuden ohjelmistopäivityksen.
   Nyt vaan järjestelemään ohjelmat takaisin järjestykseen =)

   • n8fin

    Joillakin löytynyt päivitys myös niin, että sulkee Nokia Suiten kokonaan, eli myös sieltä Windowsin alapalkista ja sen jälkeen käynnistää Suiten uudelleen niin päivitys löytyy.

   • Olli

    Hei kiitos, odottanut tuota päivitystä kans ja tarkistellu päivityksiä tihiään niin tolla kalenteritempulla sain kans vielä tälle iltaa löytymään.

 • Sämpy

  Miksiköhän tätä versiota piti pantata niin kauan kun on kuitenkin ollut aika päiviä netissä… olis luullut tulevan vielä uudempaa versiota?

 • ollicas

  Mites, voiko tämän asentaa muisikortille vai mitä? Täytyykö poistaa tietoja puhelimen massamuistista kun ei muuten tila riitä. C6-01:sen 350 MB massamuisti ja 197 MB vapaa tila taida riittää. Ensimmäistä kertaa olen päivittämässä puhelinta toiseen käyttikseen.

  • APH

   Käyttöjärjestelmä on puhelimessa omalla, käyttäjälle näkymättömälle muistille. Vain sen mukana tulevat ohjelmat asentuvat puhelimen muistille tai massamuistille.

   • ollicas

    Eli voin rauhassa asentaa Bellen eikä tarvitse poistaa mitään?

    • APH

     Bellen asentaminen kuitenkin ilmeisesti poistaa osan tai kaikki sovellukset joten varmuskopiointi on kannattavaa. Itellä on 701 ja sekin huollossa niin en tiedä miten tämä itse päivitys vaikuttaa sovelluksiin.
     Mutta tosiaan ei se puhelimen muistia vie vaan omaa, näkymätöntä.

    • n8fin

     Ei tarvi poistaa mitään, muista ottaa tärkeet tiedot talteen, kuten kuvat ja yhteystiedot.

 • APH

  Eikö tässä todellakaan tule niitä uusia widgettejä, mitä tämä on!?

  • n8fin

   Näköjään ei, mutta kait ne tulee jossain toisessa päivityksessä…

   • APH

    Ihme touhua, tuliko edes Microsoftin toimisto-ohjelmia mukana tai erillisenä päivityksenä Bellen jälkeen?

 • Juha Liuski

  Päivittelin oman puhelimen justiinsa ja kappas vaan, puhelin onkin taas englannin kielinen (ostettu briteistä). Mitenköhän tuohon saa nyt laitettua sen suomikielipaketin? Lataanko Navifirmillä jostain suomalaisesta versiosta sen kielipaketin ja fläshään sen puhelimeen kuten tuolla aikaisemmalla belle-päivityksen kanssa tehtiin?

  • n8fin

   Puuttuuko asetuksista kokonaan suomenkieli? Eli ei voi vaihtaa suoraan sieltä?

   • jiikoo

    Multa hävis myös suomenkieli Annasta Belleen päivityksen myötä. Eli asetuksista sitä ei enää löydy. Puhelin on ostettu viime keväänä EmporioLive.com nettikaupasta. Mistä sen suomen saisi? Kiitos!

 • N8:iin Belle viime yönä

  Ihan loppuun asti en malttanut odottaa… sillä viime yönä tuli asennettua omaan N8:iin Delight Belle v3.9 (111.030.0609)

  Phoenixilla meni sisään mukisematta ja suomenkielenkin onnistui vaihtamaan (kaksi tiedostoa piti vain vaihtaa)

  Mutta mitäs nyt kun puhelin toimii täydellisesti, asennuksessa tuli paljon widgettejä ja vielä kaiken kukkuraksi tosi siistit efektit.

  Joten kysymys, eli nyt jos menen klikkaamaan Nokia Suitessa “asenna uudelleen” -linkkiä, niin sittenkö katoaa kaikki hienot efektit ja widgetit.. joten ei viissiin kannata päivittääkään?

  • n8fin

   Kyllähän ne kaikki hienot widgetit ja efektit häviää.

  • begu

   Saisko apuja, mitkä kaksi tiedostoa piti vaihtaa, jotta sai Delightin suomenkieliseksi?
   Monta filettä siellä, ettei mene sekaisn. AIemmin täältä löytyneillä .0607 belle meni suoemnkielisenä hyvin ja kikkailin sitten widgetit erikseen haksausohjeilla.

   Kiinnostaisi kuitenkin tuo versio, kun ei tarvi hakkia, mutta haluaisin suomenkielen.
   Kiitos etukäteen, jos viitisit (tai joku muu) jelpata tässä!

 • Make73

  Jee!! Toimii ja on todella upee!!

 • M

  Sieltähän tuo pätkähti, mutta widgetti lista on hieman lyhyt verrattuna tuohon aikasempaan (joku modattu versio) 111.030.609 belleen…

  Puuttuu esim. sää widgetit ja iso analoginen kello…

 • EPe

  Asennus onnistui 111.030.0607 version päälle, mutta sinne häipyi kaikki hienot widgetit sun muut efektit. No eikun haksaamaan ja asentamaan uudestaan :-)

 • ::jake::

  Pitänee lähteä aikaisemmin himaan niin pääsee kokeilemaan :)
  Skulaako hyvin?

 • dropin

  Mitenkäs tämä päivitys änkasiin, jossa on jo fläshätty belle?

  • n8fin

   Katsotaan löytääkö, pitäis löytää ihan normaalisti, mutta en ole yhtään varma.

   • rampe

    Kyllä minulla ainakin löytyi ja asennus on menossa itse laitetun bellen päälle.

   • n8fin

    Nyt ilmestyi oma versionikin ja asennus onnistuu, kun klikkaa Nokia Suitessa “asentaa uudelleen” -linkkiä siinä jossa se ilmoittaa, että ohjelmistosi on ajantasalla. Tämä siis silloin jos nykyinen flashattu Belle on versio 111.030.0609.

 • http://www.jessejarvi.com Jesse Järvi

  Jee! (Nännännää, ei ollut yhden sanan viesti!)