«

»

Nokia Belle FP2 julkaistu! (113.010.1506)

Nokia on laittanut jakoon Nokia Belle FP2 -päivityksen Nokia 603, 700, 701 ja 808 -puhelimille. Päivitys tuo mukanaan muun muassa uuden näppäimistön, lukitusnäytön, uuden selaimen v8.3.2.21, uuden musiikkisoittimen v17.3.18, äänihaun kartoille, paremman gallerian, video editorin, sekä joitain uusia widgettejä (sähköposti).

Päivityksen tuomat muutokset saattavat vaihdella malleittan, sillä esimerkiksi Nokia 808 PureView saa päivityksen yhteydessä myöskin joitain muutoksia ja parannuksia kameraan.

Lisää Nokia Belle FP2 -päivityksestä voit lukea aiemmista artikkeleistamme.

Oletko saanut päivityksen? Kerro kokemuksia…

Nokia Belle FP2 (Kuva: The Dripple)

Nokia Belle FP2 (Kuva: The Dripple)

Lähde: The Dripple


 • hannu takala

  aivan paska uudistus 701:lle.

  Ennen operan selain kohdisti kirjoitettaessa kirjoitukseen, nyt se jää usein “näppäimistön” alle piiloon ja sitä pitää sieltä itse kohdistaa.

  valikkokehys muuttui ruman rusehtavaksi, vanha oli paljon paremman näköinen. ihme animaatioita on lisätty kuvaruudun pyörähdyksiin sun muihin. Tähänkö sitä korkeampaa kellotaajuutta tarvitaan?

  tosiaan, valokuvia otetaan taskusta nykyään.

  Ja puhelimen sähköpostiohjelma ei ole koskaan pystynyt lähettämään postia, vain vastaanottamaan. (google)

  Kun saisi vanhan järjestelmän takaisin niin vaihtaisin heti.

 • Stumppi

  Päivityksen jälkeen puhelimeen (701) tuli sellainen “ominaisuus”, että lukitus poistuu kameran suljinnäppäintä painettaessa. Nyt olen ottanut jo monta valokuvaa farkkujeni taskusta…

 • Tiina

  Latasin uusimman 113.010.1506 päivityksen Nokia 700 puhelimeeni. Muutoin toimii ihan hyvin, mutta facebook ei enää toimi normaalissa nettiselaimessa. Enkä halua kayttää facebookin erillisiä sovelluksia.
  En pääse selailemaan vanhoja päivityksiä, en tykkäämään, kommentoimaan tms. Onko samanlaisia ongelmia muilla? Entä onko ratkaisuja?

  • n8fin

   Lataa Nokia kaupasta toinen selain, vaikka Opera mini.

 • InsaneTimetraveller

  Muuten tosi hyvä päivitys, paitsi ettei kameran etukuvaus mahdollisuus ole enää käytössä kuin videopuheluissa! ;( Kyseinen ominaisuus oli tärkeä ostopäätökseen vaikuttava tekijä.. Kurjaa, toivottavasti tulee takaisin! Peilejä ei nimittäin löydy ikinä kun niitä tarvitsee, ja olishan se ihan kiva omistaa ku oli ostohetkelläki.. Sitte viel galleriaan kansiot back, kiitos (:

 • Juhani Lehtonen

  Annoin päivittää NOKIA 701 .Josta hävisi SUOMI kieli ei ollut edes valinta madhollisuuta.

 • Nokia 701

  Flas tuntuu sekoilevan uuden nettiselaimen myötä, esim Soneran nopeustestissä Flas -ruutu pompsahtelee aivan väärään kohtaan, eikä nopeuden mittaus luonnistu mitenkään

 • 701:n onnellinen omistaja :)

  Tämä FP2 on paljon parempi päivitys, kuin osasinkaan odottaa!

  Uusi lukitusnäyttö on todella komea, musiikkisoitin on uudistunut mukavasti visuaalisesti ja äänenvoimakkuus palkki näkyy nyt hienosti ylhäällä. Muistikirjaan on vihdoinkin tullut toivomani peruuta-nappi, ja uudistuneen näppäimistön pisteen alta paljastuva merkki repertuaari on kirjoittamista nopeuttava.

  Ja mikä parasta, kamerasovellus on uudistunut aivan älyttömän hyvin, ja se avautuu nykyään uskomattoman nopeasti lukitusnäytöstäkin, kun painaa kamera-painiketta. Isot plussat annan myös helpotetuille ja parannetuille kuvan- ja videonmuokkausohjelmille gallerian yhteydessä!

  Selaimeenkin on tullut toimivuus parannuksia, ja muutamia välilehtien välillä hypittäessä ilmaantuneita bugeja ei ole enään tullut! Lisäksi toinen huomaamani uudistus selaimeen on valintavalikon esityksen muutos, esim. kun avaa linkkiä uuteen välilehteen. Samallainen valikko on ilmaantunut myös aloitusnäyttöön esim. widgettiä lisätessä.

  Mutta ei ruusuja ilman risuja. Galleriasta on nimittäin kadonnut kansiointi mahdollisuus, jota pidin hyödyllisenä. Lukitusnäytössäkään ei näy enään tulevat hälytykset. Ja nettisivujen nopeaa scrollaamista alaspäin (ja ylöspäin) on hitautettu.

  Mutta täytyy lopuksi todeta, että tässä päivityksessä on moninkertaisesti enemmän hyvää, kuin huonoa, joten taas on belle nostettu aivan uudelle tasolle! Kiitos Nokia!

 • Ale

  Asennus meni ongelmitta 808:iin, enkä ole huomannut mitään vikoja toiminnassa, tosin tuota ongelmalliseksi epäiltyä wlan-yhteyttä on tullut käytettyä aika vähän.

  Uuden toiminnallisuudet ja widgetit parantavat laitetta entisestään. Text clock on kyllä helmi ja voisi olla hauska myös suomenkielisenä :)

  Toivottavasti saavat mahdolliset viat pian korjattua.

 • n8fin

  Päivitys vedetty pois toistaiseksi johtuen päivityksen aiheuttamista ongelmista. Tulee takaisin kun Nokia on korjannut ongelmat.

 • j-p

  jamava mulla on sama ongelma, se kyllä käsittelee sen mutta sen jälkee ei enää tapahdu mitään… ja niin oon oottanu fp2:sta :(

  • hämillään

   samaa teki mulla ja enää ei näy edes olevan saatavissa

  • jamava

   Samaa tekee vieläkin, eli käsitellään ja sitten ei mitään.
   Harmittaa kun nuin tyrkylle tuodaan päivitys ja sitten vedetään pois.

 • neko

  Pitihän se laittaa, vaikken enää 701:tä käytäkään. Eipä juuri mitään erikoista huomaa, muuta kuin että näppäimistön kanssa on jotain bugia (välillä peittää sen minne kirjoitetaan, ettei näe kirjoittamaansa tekstiä). Samon pystynäppis, jota aina käytän, tuntuu hurjan ahtaalta. Olikohan se ennen tuollainen?

 • Mika

  Eilen aamulla kello 10 asensin päivityksen. Meni ongelmitta paikoilleen 808:aan. Microsoft App sovellusta asensi pitkään, mutta kun antoi vain olla, niin menee sekin häiriöttä. Kaikki sovellukset toimivat edelleen, paitsi SwipeUnlock, jonka poistin testatakseni päivityksen mukana tulevaa pyyhkäisyavausta. SwipeUnlock on monipuolisempi, mutta en saa sitä enää asentumaan. Pitää odotella siihen päivitystä.
  Kaikki toiminnot puhelimessa nopeutuvat ja vaikka Symbian on helppokäyttöinen, niin silti muuttuu entistä helpommaksi. Uusi näppäimistö saa plussaa. Huomattavasti parempi kuin edellinen. Samaa voi sanoa soittimesta. Selaimessa en huomannut mitään muutosta, mutta ymmärtääkseni html5:ä on parannettu. Automode on kätevä ja tulee varmaan käytettyä paljon. Gallerian käyttö helpottui ja valokuvaharrastajille tuli hyvää informaatiota kuvista. Sosiaalisen median sovellukset päivittyivät, mutta niitä en ole vielä ehtinyt kokeilla.
  Kaiken kaikkiaan hyvä päivitys, joka antaa boostia puhelimiin.

  • Mika

   SwipeUnlock asentui mukisematta sen jälkeen kun tein softresetin, eli pidin virtanappia pohjassa kymmenkunta sekunttia.

   Ilmeisesti poisvedon syynä on ollut ongelmat wlan-verkkoon kytkeytymisessä. Itsellä en ole sitä huomannut. Kotiverkkoon pääsin ongelmitta, jossa IP-osoite haetaan automaattisesti. Samoin työpaikan verkkoon, jossa on kiinteät IP-osoitteet.

 • jamava

  Ohjelmistopäivityksissä näkyy. 1/1 (15Mt) Uusi ohjelmistoversio. Versionumero: 113.010.1507
  Ei vaan vielä lähde lataamaan pakettia luuriin.

 • Nokialainen

  Hei,

  itse päivtin 2 tuntia sitten Nokia 701:lle tuon uuden FP2:en. Hyvin toimii. Kamera-sovellus muuttui aikalailla, säätöjä kameralle tuli paljon enemmän.

  Musiikkisoitin muuttunut ainakin visuaalisesti… Muuta en ole siitä vielä huomannut, ominaisuudet samat. Äänenlaatu 701:ssä ollut aina tosi hyvä (minun mielestä), niin on nytkin.

  Täytyy yrittää perehtyä näihin…

 • Meikäläinen

  Ei ainakaan minun 701 ole vielä saatavilla…