«

»

Nokia Amber -päivitys ladattavissa!

nokia_amber_scr04

Kirjoitin hetki sitten Lumia -puhelinten uudesta päivityksestä josta ei ollut oikein selvää onko kyseessä Amber -päivitys vai ei, nyt on, sillä kyseessä on todellakin Nokian Lumia -puhelimille kauan odotettu Amber -päivitys. Päivitys on saatavilla epävirallisesi Nokia Sofware Updater For Retail -ohjelmistolla, mutta todennäköisesti päivitys tulee saataville virallisesti OTA -päivityksenä hyvinkin pian.

Päivityksen tuomia muutoksia on käyty jo paljon läpi aiemmissa artikkeleissa, mutta tarkastellaan tässä nyt muutamia tärkimpiä ja mielenkiintoisimpia. Listaa päivitetään kunhan uusia ominaisuuksia löytyy.

Lumia väriprofiili, herätys napauttamalla ja vilkaisunäyttö
Väriprofiili asetuksella voidaan säätää näytön värejä kuten värikylläisyyttä, sekä värilämpötilaa. Puhelimesta löytyy nyt myöskin asetus “Herätä näyttö kaksoisnapauttamalla” jonka ansiosta näytön saa auki koskettamalla näyttöä nopeasti kaksi kertaa. Näytön asetuksiin on ilmestynyt myöskin tämä vilkaisunäyttö joka on mielestäni yksi päivityksen parhaista ominaisuuksista, tällä kun saat kellon näkymään aina näytöllä.

nokia_amber_scr01

Data Sense
Uusi asetus jonka avulla voidaan rajoittaa datan käyttöä, rajoituksen voi asettaa suoraan kiintiönä tai kuukausittain. Sovellusvalikosta löytyy myöskin sovellus Data Sense josta näkee erilaista tilastoa datan käytöstä.

nokia_amber_scr02

nokia_amber_scr03

Valitse halaumasi kamerasovellus oletukseksi
Kamerasovelluksen voi nyt vaihtaa mieleiseksi, eli kun painat pitkään kamerapainiketta puhelin avaa haluamasi kamerasovelluksen.

Käytä uusia sovelluksia
Amber -päivityksen myötä Lumia -puhelimeen on saatavilla myöskin uusia sovelluksia jotka eivät ilman päivitystä toimi. Esiasennettuna onkin heti Nokia Smart Cam -sovellus jonka avulla saadaan otettua entistäkin upeampia kuvia monilla eri tavoin.

Hiljennä puhelin kääntämällä
Puhelimen ääniasetuksista löytyy nyt myöskin asetus “Hiljennä puhelin kääntämällä” jonka avulla puhelimen saa nopeasti hiljaiseksi.

FM-Radio
Uusi Amber -päivitys toi mukanaan myöskin tuen FM-Radiolle joka on hyvin simppeli ja ajaa kyllä asiansa. Radio löytyy puhelimen valikosta kohdasta Musiikki + Videot –> Radio.

nokia_amber_scr05


 • Julle

  Eikö 720 malliin tullut ollenkaan ominaisuutta tuolle näytön herättämiselle tuplanapautuksella? Puhelimen softa päivitetty huollossa amberiin.

 • Kapa

  Mistä löytää sen asetuksen, että hiljennä puhelin kääntämällä. ei löydy ääniasetuksista?

 • superhiiri

  Nyt tuli ainakin meikäläisen puhelimeen päivitys ihan puhelimen kautta(OTA). Puhelin Lumia 920 ja operaattori Saunalahti.

  • Kettu-

   No kiva mulla sama puhelin ja operaattori eikä näy päivitystä :(

 • LiveTilec

  Parantaako Amber muuten ääninauhurin mikin ääntä/onko millään ohjelmalla mahdollista ottaa haac-mikeillä pelkkää ääntä? N8:ssa oli todella hyvä mikki pelkässä ääninauhurissa mutta 920:ssa ei ole kovin kummoinen. Ja toisena kysymyksenä; toimiiko fm-radio ilman kuulokkeita eli toisinsanoen löytyykö lumioista jokin sisäinen fm-antenni?

  • http://www.wpuhelin.com/ WPuhelin

   Mikki kysymykseen en osaa suoraan vastata. Ei taida löytyä vielä kunnollista sovellusta jolla saisi ääntä suoraan mikistä. FM-Radio ei toimi ilman kuulokkeita.

 • Saimon

  Juu, näyttää kadonneen koko Amber toistaiseksi..

 • derp

  Updaterilla löytyy vain 1232.5957.1308.0001, mikä onkin jo tuossa puhelimessa >_<

 • -mika-

  Eipä löydy Amber päivitystä.

 • Viude

  Ei löydy kyseistä päivitystä tuolla nokia software updaterilla. Näyttää tuon jo puhelimessa olevan ohjelmiston versiota. Olen koko ohjelman asennellu uusiksi. Onnittelut niille jotka ovat sen saaneet ladattua. Jospa se tulis OTA päivityksenäkin nopeasti.

  • Samir

   Sama juttu, löytää saman päivityksen joka jo on puhelimessa asennettuna. Ei löydä tuota Amber päivitystä lainkaan.

 • Lumia920amber

  Tuleeko amberin mukana data sense täällä suomessakin?

  • http://www.wpuhelin.com/ WPuhelin

   Kyllä

 • makarooni

  Jos varmuuskopioi kuvat ja videot, niin säilyykö kaikki varmasti päivityksen jälkeen? On meinaan tärkeitä kuvia ..

  • http://www.wpuhelin.com/ WPuhelin

   Jos siirrät kuvat Skydrive -pilvipalveluun ne kyllä säilyvät siellä, mutta suosittelen ottamaan varmuuskopion puhelimessa olevista kansioista jolloin sinulla on 100 prosenttisen varmasti kaikista kuvista ja videoista varmuuskopio. Eli kytke puhelin tietokoneeseen ja kopioi ennen päivitystä kaikki kansiot jonnekkin tietokoneelle. Eli kansiot ovat “Camera Roll”, “Sample Pictures”, “Saved Pictures” ja “Screenshots”.

 • Mr_NP

  @WPuhelin mahtaako päivityksessä olla jotain mitä ei ole jo aiemmin spekuloitu olevan? Eli onko esim. erillistä äänenvoimakkuutta medialle ja soittoäänelle? Onko mitään päivityksiä soittoääniin tai viestien ääniin?

  • http://www.wpuhelin.com/ WPuhelin

   Enpäs osaa sanoa muuta kuin, että soittoääniä on nyt 51kpl ja hälytysääniä viesteille ja muille 15kpl. Ei löydy erillisiä äänenvoimakkuus säätöjä medialle ja soittoäänelle.