«

»

Näppäimet auki kasvojen avulla, Facelock v1.0.0 beta

Viime vuonna Nokia World -messuilla esiteltiin mielenkiintoista Facelock -sovellusta jonka tarkoituksena on tunnistaa käyttäjän kasvot ja avata puhelimen näppäinlukko. Nyt sovellus on edenny jo beta -vaiheeseen ja siitä on julkaistu ensimmäinen versio Nokia Kauppaan. Sovelluksessa käytetään puhelimen etukameraa ensimmäisen kuvan luomiseen ja kasvojen tunnistukseen. Kun ensimmäisellä kerralla on saatu skannattua kasvot voidaan näppäimet lukita painamalla “Lock Device” ja kun näppäimet halutaan avata sovellus yrittää tunnistaa kasvot skannatun kuvan perusteella.

Sovellus on idealtaan mielenkiintoinen, mutta ainakin tässä vaiheessa käytännössä lähes käyttökelvoton. Tunnistus on hidasta ja todella vaikeaa, vaikka tunnistusvaiheessa näytetään alkuperäinenkin kuva himmennettynä. Kamera pitää olla juuri oikeassa asennossa ja oikealla etäisyydellä, jotta tunnistus toimii, onneksi sovelluksessa on myös vaihdettavissa oleva salasana jolla näppäimet saadaan auki. Sovellus ei myöskään toimi mikäli näppäimet lukitaan perinteiseen tapaan puhelimen sivussa olevasta liukukytkimestä, vaan lukitus pitää tapahtua sovelluksen kautta, ei hyvä. Muitakin on ongelmia löytyy, jumiutumisia ja sovelluksen kaatumisia.

Sovelluksen voi ladata ilmaiseksi Ovi Kaupasta.

Uudenmpi versio Facelock v1.0.1 toimii jo huomattavasi paremmin ja tunnistuskin on paljon nopeampaa kuin ensimmäisessä versiossa.

Skannaus

Skannaus

Tunnistus käynnissä

Tunnistus käynnissä

Salasana

Salasana