«

»

Näin käytät SkyDrive -pilvipalvelua Nokia Belle -puhelimella

Nokia julkaisi eilein Belle -puhelimille päivityksen joka toi mukanaan uuden sovelluksen “Siirrä SkyDriveen”. Sovelluksen avulla pidät huolta valokuvistasi, sillä kaikki kuvasi siirtyvät helposti ns. “pilveen”, eli SkyDrive -pilvipalveluun. Käyttääksesi Windows Live SkyDrive -pilvipalvelua tarvitset Windows Live -tunnukset. Huolehdi ensimmäisenä, että sinulla on toimivat tunnukset palveluun. Oppaassa käydään läpi kuinka palvelu toimii ja miten sitä käytetään.

Kun sinulla on tunnukset voit avata SkyDrive -sovelluksen puhelimen valikosta.

1. Sovellus kysyy ensimmäisenä otetaanko valokuvien automaattinen siirto käyttöön, vastaa “Kyllä” (tätä voidaan muuttaa myöhemmin).
2. Seuraavaksi sinun tulee antaa omat Windows Live -tunnuksesi jonka jälkeen valitset “Kirjaudu sisään”.
3. Tämän jälkeen sovellus pyytää vielä lupaa valokuvillesi ja videoillesi, vastaa “Kyllä”.

SkyDrive Opas

SkyDrive Opas

Kun edellä mainitut toimenpiteet on suoritettu on sovellus käyttövalmis. Asetuksia ei juurikaan ole, mutta jotain kuitenkin.

4. Kuvien automaattinen siirto tarkoitta sitä, että kun otat kuvan se siirretään välittömästi “pilveen” tai sitten kun olet langattomassa verkossa (riippuen asetuksesta “Siirrä vain WLAN-verkossa”). Mikäli automaattinen siirto asetus on “Ei”, siirretään kuvat vasta sitten kun muutat asetukseen “Kyllä”. Kuvien kokoa voidaan myöskin muuttaa, mutta suosittelen asettamaan sen “Alkuperäinen koko” -asetukseen jolloin sinulla on aina alkuperäiset varmuuskopiot valokuvistasi.
5. Puhelimen alasvetovalikosta näet kätevästi siirron tilan.
6. Myös sovelluksesta löytyy tietoa siirrettävistä kuvista kohdasta “Siirron tila”.

SkyDrive Opas

SkyDrive Opas

Kun kuvat on siirretty “pilveen”, löydät ne kansiosta “SkyDrive camera roll”.

SkyDrive Opas, SkyDrive camera roll

SkyDrive Opas, SkyDrive camera roll

 

SkyDrive Opas, SkyDrive camera roll

SkyDrive Opas, SkyDrive camera roll

Important!

Lopuksi vielä hyödyllinen vinkki: Mikäli haluat hallita monipuolisemmin SkyDrive -pilvipalvelussa olevia tiedostoja omalla puhelimellasi, suosittelen ehdottomasti tutustumaan sovellukseen nimeltä SkyFiles.

Lisäys 26.7.2012
Pilvipalvelussa olevien tiedostojen synkronointi ja hallinta omalla tietokoneellasi on myöskin mahdollista tietokoneelle asennettavan oman SkyDrive -ohjeman kanssa. Näin esimerkiksi puhelimellasi otetut kuvat, siirtyvät välittömästi myöskin kotikoneellesi. Ohjelman saat ladattua täältä.

Tietokoneelle asennettavan ohjelman kuvaus:

“SkyDrive for Windows on helpoin tapa käyttää SkyDrivea tietokoneestasi. Kun asennat SkyDriven, tietokoneeseesi luodaan SkyDrive-kansio. Kaikki tähän kansioon laittamasi tiedostot pidetään automaattisesti synkronoituina tietokoneesi (PC tai Mac) ja SkyDrive.com-sivuston välillä, jotta pääset käyttämään uusimpia tiedostojasi lähes mistä tahansa. Kun lisäät, muutat tai poistat tiedostoja yhdessä sijainnissa, kaikki muut sijainnit päivitetään.

Jos olet unohtanut siirtää jotakin SkyDrive-kansioosi, voit edelleen muodostaa yhteyden SkyDrive.com-sivustosta takaisin tietokoneeseesi käyttääksesi kaikkia sen tiedostoja ja kansioita.”


 • erh4be

  onko tällä mahdollista uploadata galleriasta vanhat jo otetut kuvat pilveen?

 • jaska

  Jeps, en vain ole omassa n8:ssa nähnyt mitään skydriveen viittaavaa, myöskään nokia suiten kautta. Ehkäpä se tulee sitten joskus omallekkin kapulalle.

 • jaska

  Microsoft apps pitänee varmaan olla asennettuna että tämän saa ylipäätään käyttöönsä?

  • n8fin

   Jaa..a?? Mielestäni ei, mutta nyt en kyllä ole täysin varma. Omasta puhelimestani olen poistanut kaiken Microsoft Appsiin liittyvän ja tämä asentui ongelmitta, tosin ihan kaikkea (kuten widgetti) en saanut poistettua