«

»

Näin asennat puhelimeesi kustomoituja efektejä ja widgettejä, ThemeFX

Moni on varmasti nähnyt videoita ja lukenut artikkeleita joissa esitellään Symbian Belle -puhelimia omilla kustomoiduilla efekteillä ja widgeteillä. Hyviä esimerkkejä löytyy aiemmista kustomointiin liittyvistä artikkeleistamme. Oppassa käydään läpi kuinka nämä saadaan käyttöön sovelluksella nimeltä ThemeFX. Puhelimen pitää olla “haksattu” ennen kuin homma onnistuu.

Notice

Varoitus!
Käytät tätä opasta täysin omalla vastuullasi, sillä oppaassa käytetään sellaisia sovelluksia jotka saattavat tehdä puhelimesta käyttökelvottoman! Tämä sivusto ei ole vastuussa mistään vahingoista mitä saat aikaan!

Kustomoidut efektit
Efektit tarkoittavat lähinnä valikoissa liikkumista, eli millaisen efektin puhelin luo, kun valikoissa liikutaan. Efektit luovat yllättävän hienon kuvan puhelimesta, mielestäni ilman niitä puhelin tuntuu jopa vanhanaikaiselta, lisäksi efektit toimivat todella sulavasti ja nopeasti. Olen aina ihmetellyt sitä, miksi Nokia ei ole itse panostanut efekteihin? Nokian omassa teemassa (Nokia Evolve) on toki efektit, mutta ne toimivat käsittämättömän hitaasti, koko puhelimen käyttö kärsii mikäli nämä alkuperäiset efektit ovat käytössä, tämä kokemus siis Nokia N8:n efekteistä.

- Alla esimerkkivideo kustomoiduista efekteistä -

Kustomoidut widgetit
Widgetit ovat siis erilaisia aloitusnäytölle lisättäviä pienoisohjelmia, kuten Kello (digitaalinen, analoginen), Profiilit, Soitin, Kalenteri, WLAN, 3G/2G, Mobiilidata, Bluetooth jne. Kustomoidut widgetit antavat puhelimelle täysin uudenlaisen ulkoasun aloitusnätöillä. Kustomoidut widgetit ovat monesti paljon tyylikkäämpiä ja nykyaikaisempia mitä Nokian alkuperäiset widgetit, lisäksi ne ovat monesti läpinäkyviä joko kokonaan tai osittain jolloin aloitusnäytön taustakuva ei huku widgettien alle.

- Alla esimerkki kustomoiduista widgeteistä -

Esimerkki kustomoiduista widgeteistä

Esimerkki kustomoiduista widgeteistä

Asennetaan sovellukset
Jotta homma saataisiin toimimaan, pitää puhelimeen asentaa ensin seuraavat sovellukset ja alla olevassa järjestyksessä, paketit voit ladata Dailymobilen -foorumilta:

HUOM! Asenna kaikki puhelimen massamuistiin!

 1. PythonPack.sis
 2. UltraPowerModulePack_MOD-E.sis
 3. ThemeFX_v2.0.1_S^3_by_Shizzl.sis
Asennukset

Asennukset

Viimeistely ja käyttö
Kun kaikki asennukset on suoritettu voit käynnistää ThemeFX -sovelluksen puhelimen valikosta. Vaihdetaan aluksi efektit, eli valitaan “Theme Effects” –> “Effects Packs”. Tämän jälkeen valitaan haluttu paketti ja käynnistetään puhelin uudelleen, efektit ovat käytössä.

Efektien asennus

Efektien asennus

Widgettien vaihto tapahtuu samanlailla, mutta niitä on mahdollista esikatsella ennen valintaa, eli valitaan “Widget Skins” –> “Widget Packs” ja valitaan sopiva paketti. Sovellus kysyy “Install Widget Skin?”, eli asennetaanko widgetit? Mikäli haluat tarkastella muita paketteja, valitse “Peruuta”, mutta mikäli haluat paketin käyttöön, valitse “OK”. Kun sopiva paketti on valittu, puhelin pitää jälleen käynnistää uudelleen jotta uudet widgetit tulevat voimaan.

Widgettien asennus

Widgettien asennus

Lopuksi
Mikäli efektit eivät toimi, tarkista, että puhelimen teemojen asetuksissa on asetettu “teeman tehosteet” –> “Kyllä”. Yksittäisiä widgettejä tai efektejä on mahdollista asentaa sovelluksen valikosta valitsemalla “Single Effects” (efekti) tai “Single widgets” (widgetti). Eri efektipaketteja ja widgettejä löytyy parhaiten Dailymobilen -foorumilta.

Mikäli löysit netistä mielenkiintoisen efektipaketin tai widgettipaketin, voi asentaa sen siirtämällä pakattu paketti puhelimen massamuistiin, muista valita oikea kansio, esim. widgettipaketille kansio “E:/ThemeFX/Widget_Packs/” tai efektipaketille kansio “E:/ThemeFX/Effect_Packs/”.

 


 • emmilav

  Kaikki menee hyvin kunnes alkaa asentaa ThemeFX:ää, jolloin puhelin ilmoittaa: “Komponenttia ei voi asentaa. Se on jo puhelmessa.” Wuut? Nyt en ymmärrä. :D

 • ollicas

  Kokeilkaa yhtä teemaa: SymbianDevelopers 2. Aivan mahtava teema josta löytyy ikoni yli 650 sovellukselle.

  Link: http://store.ovi.com/content/304970?clickSource=search&pos=2

 • kahuna

  Oikeastaan nämä efektit, mitä itse olen käyttänyt, eivät ole suoranaisesti sis.- muodossa. Aluksi asennettiin pieni patch- tyylinen softa. Sen jälkeen siirretään halutut efektit massamuistiin/muistikortille (E:). Siinä se! Kaikki löytyy n8fanclub.com:istam

 • n8fin

  Tässä onkin ideana se, että ThemeFX -sovelluksen avulla vaihto uusiin efekteihin tai widgetteihin on helpompaa.
  Esimerkiksi kustomoitujen widgettien asennus on työlästä yksittäisistä .sis -tiedostoista, tämä asentaa kerralla kaikki ja nopeasti.

  Näitä siis voidaan vaihtaa missä ja milloin tahansa ilman sen suurempia kikkauluja.

  Laitatko linkin mistä löytyy .sis -tiedostona efektejä? Näitä en itse ole löytänyt, widgettejä kylläkin.

 • kahuna

  Noita sovelluksia en kyllä ymmärrä. Itselläni pelkkä Norton hack eikä muuta! Kaikki efektit, widgetit ja muut “modit” voi asentaa ihan perus ‘sis.’ asennuspakkauksina Dailymobilesta ja N8FanClubista.