«

»

Lumiaa myytiin 4 miljoonaa, tulevaisuus on Windows Phone 8:ssa

Nokia julkisti tänään Q2-tuloksensa (huhti-kesäkuu) josta kävi ilmi, että yhtiö myi toisella vuosineljänneksellä noin 4 miljoonaa Nokia Lumia -puhelinta. Tämä oli monelle analyytikolle jopa yllätys, sillä moni odotti vieläkin heikompaa myyntiä, sillä Lumia -puhelimia myytiin alkuvuonna vain 2 miljoonaa, lisäksi analyytikot pelkäsivät Lumia myynnin romahtaneen Nokian ilmoitettua, etteivät nykyiset Windows 7 -puhelimet tule saamaan odotettua Windows 8 -päivitystä.

Tulevaisuudesta kerrottiin sen verran, että Q3 (heinä-elokuu) tulee olemaan edelleen vaikeaa. Tämä ei liene kenellekkään yllätys, lisäksi Stephen Elop kertoi, että “Suunnitelmissamme on tuoda jatkossa nykyisiin Lumia–tuotteisiimme päivityksiä, myös pitkälle Windows Phone 8:n julkistuksen jälkeen. Uskomme, että Windows Phone 8 on tärkeä katalysaattori Lumialle.

Myöhemmin osavuosikatsauksen jälkeen Stephen Elop kertoi puhelinkonferenssissa, että Nokia aikoo tuoda markkinoille uusia Lumia -puhelimia, jotka laajentavat sen hintahaarukkaa markkinoilla. “Kolmas vuosineljännes tulee olemaan siirtymäkausi Windows 8:aan ja se tulee vaikuttamaan Lumioiden myyntiin”.

Muuten tämänpäiväiset uutiset eivät ole tuoneet juurikaan mitään uutta WP8 -puhelimista. Syksyn lähestyessä on kuitenkin varmaa, että pieniä yksittäisiä huhuja ja uutisia satelee juurikin WP8-puhelimista. Odotamme innolla muun muassa sitä tuleeko syksyllä Lumia -puhelin PureView -tekniikalla?

Nokia

Nokia

Lähteet: Nokia, Arvopaperi