«

»

Kysely: Aiotko hankkia Lumia 920 tai Lumia 820 -puhelimen?

Nokia julkaisi vasta Lumia 920 ja Lumia 820 uutuuspuhelimet jotka tulevat myyntiin näillä näkymin tämän vuoden puolella. Molemmat puhelimet ovat siis uusia Windows Phone 8 -käyttöjärjestelmällä varustettuja. Lumia 820 on edullisempi malli eikä sisällä kaikkia samoja hienouksia kuin Lumia 920. Eroja voit vertailla aiemmissa artikkeleissamme (Lumia 920, Lumia 820).

Nokian Lumia 820 saatavuuskartassa ei ainakaan toistaiseksi näy Suomea, mutta kuvitellaan nyt kyselyssä kuitenkin niin, että Lumia 820 tulee myyntiin myöskin Suomeen.

Mikä on puhelimien ensivaikutelma? Tuntuuko siltä, että hankit jomman kumman puhelimista välittömästi kun myynti alkaa? Odottaako joku kenties vielä seuraavaa mallia? Vai olitko uutuuksiin niin pettynyt, että et varmasti tule hankkimaan näitä, etkä odota edes seuraavaa mallia?

Vastauksia saa tietysti myöskin perustella, kiitos kaikille vastauksista! :)

Aiotko hankkia Lumia 920 tai 820 -puhelimen?

 • Lumia 920 (51%, 284 ääntä)
 • En tiedä vielä (18%, 99 ääntä)
 • En varmasti (15%, 83 ääntä)
 • Lumia 820 (9%, 52 ääntä)
 • En, odotan seuraavaa mallia (7%, 42 ääntä)

Äänet yhteensä: 560

Loading ... Loading ...

 


 • antsa

  820 on kiikarissa kun Htc desire z ja android kyllästyttää. Mitähän hintaa ne siihen meinaa?

 • Jonobo

  Wired näköjään varasti N8Fin:in idean, vähän modifioituna :) http://www.wired.com/gadgetlab/2012/09/iphone5-spec-showdown/

 • Makenzie

  No en todellakaan hommaa Lumiaa, kun juuri hankin N808 Pureviewin ja olen siihen erittäin tyytyväinen.

  • Mika

   Viiden tähden puhelin, ei voi muuta sanoa.

 • Pasi

  Nokia N8 kytkysopimusta on jäljellä vielä tämän vuoden loppuun asti. En näe mitään syytä sille, että vaihtaisin N8:n johonkin Lumia-malliin (edes 920), niissä ei ole itseäni kiinnostavia ominaisuuksia. Yhden Nokian puhelimen saatan kyllä vielä hankkia, ja se on 808 PureView. Mielestäni Symbian toimii ihan mukavasti tällä hetkellä, ja nuo arvosteluiden haukkumiset ovat reilusti liioiteltuja. Itse pidän seuraavista ominaisuuksista N8:ssa, kaikki nämä löytyvät myös 808:sta, mutta ei mistään muusta markkinoilla olevasta puhelimesta (koko paketti siis):

  - Laadukas kamera
  - Xenon-salama
  - FM-lähetin + nettiradiosovellus
  - DLNA-toisto

  Voi olla myös, että ostan vaan N8:iin uuden akun ja pärjäilen sillä taas pari vuotta eteenpäin. 808 PureViewin kamera tosin kiinnostaa päivä päivältä enemmän… Symbianin kanssa tulee hyvin toimeen ja sovelluksiakin on omaan käyttööni aivan riittävästi, en kaipaa oikeastaan mitään lisää.

 • Hobi

  “Arvasin myös, että Lumioihin ei tule niin hyviä multimediaominaisuuksia kuin 808:aan”

  Mitkä niitä ovat?

  • Mika

   Kamera ja videokamera, tosin 920:ssä on kuvainvakain, joka antaa edun hämärässä kuvatessa, mutta tukea käyttämällä 808 ottaa edun takaisin. Valossa otettuja kuvia taitaa olla turha verrata. Nauhoitus, 808 nauhoittaa stereona (rich recording).
   Liitännät, 808:ssa on HDMI-liitin, joten tietojen siirto televisioon on viiveetön. En löytänyt 920:n spekseistä DNLA-yhteyttä, jolla liitytään kotiverkkoon ja jaetaan tiedostoja. Erittäin helppo tapa katsella langattomasti television kautta 808:lla otettuja kuvia. 50” plasmanäytöllä 808:lla otettu kuva pääsee todella oikeuksiinsa. USB-liitin, 808:n voi tarpeen vaatiessa kytkeä PC:n muistitikkuna. Tietokoneessa ei tarvitse olla erillisiä ohjelmia (Nokia Suite), vaan voit siirrellä tiedostoja edestakaisin (valokuvat, videot, musiikki, officet).
   FM-lähetin, kätevä tapa kuunnella auton stereoilla puhelimessa olevia kappaleita.

   • n8fin

    Tuo DLNA -jako muihin laitteisiin onnistuu Nokia Play To (DLNA) -sovelluksen avulla. Käsittääkseni Lumia 920:stä löytyy usb on-the-go -tuki, eli voidaan tökätä vaikka muistitikku piuhalla kiinni.

   • Hobi

    Mulla on tuo 920 tilauksessa, mutta ei tuossa nyt oikein ollut sellaista muuta kuin että 808ssa on paree kamera.
    Mut varmaan 920 ottaa myös ihan hyviä kuvia ja usein olen kaivannut juurikin että saisi pimeämmässä kuvattua, joten tuo 920 tulee ostettua.

    Tällä N91llä tai 6680 joita nyt käytän, ei saa juuri minkäälaisia kuvia ja tuo N91 ei puhelimena ole koskaan ees toiminut vaan se on aina rätissyt, joten käytän sitä vain kuunteluun.
    Tuohon mahtuu 8 gigaa, eli reilu 4 päivää kuunneltavaa. 920een mahtuu taasen 4 kertaa enemmän ja sillä voi jopa soittaa puheluitakin.
    Lyön siten kaksi kärpästä yhdellä iskulla eikä tarvi kiikuttaa enää jatkossa kahta puhelinta taskussa^^

    • Mika

     Yksi älypuhelin ei sovi kaikille. Jokainen käyttäjä on erillainen. Kuten sanoin, pitkän harkinnan jälkeen päädyin 808:aan. Onhan tuossa 920:ssä ominaisuuksia, joita taas 808:ssa ei ole, mutta minun vaakakupissa ne painoivat vähemmän.

 • Mika

  Pitkän harkinnan jälkeen päädyin 808:aan. Käytettävyys on uusimmassa Symbianissa sama kuin Adnroid 4.0.3:ssa. Tabletissani pyörii se. Arvasin myös, että Lumioihin ei tule niin hyviä multimediaominaisuuksia kuin 808:aan. Lisäksi WP ei ole vielä saavuttanut Symbiania, kuten ei mikään muukaan käyttöjärjestelmä. Niistä tosin Android on lähimpänä. Mutta tämäkin on käyttäjäkohtainen asia. Insinöörinä kuitenkin Symbian antaa eniten.
  Nokia on antanut takuun tukea Symbiania vuoteen 2016, mutta varmasti tulee lipsumaan tästä. Jos kuitenkin tuki on vuosiin 2014/2015, niin olen tyytyväinen. Siinä vaiheessa WP jo hallitsee markkinoita, joten se on saatu hiottua valmiiksi silloin.

 • Cocco Bill

  WP on sellaista sontaa, etten koske siihen pitkällä tikullakaan. Niin kauan, kuin Nokia on vain Microsoftin tytäryhtiö, ei Nokian puhelimet kiinnosta. Pelkkää Windows-roskaa.

  Jos Nokia tekisi puhelimensa MeeGolla tai Symbianilla, niin voisin ostaa 808:n seuraajan. 920 ei ole tarpeeksi hyvä kameraominaisuuksiltaankaan. Sen olisi pitänyt sisältää vähintään samat kameraominaisuudet kuin 808:n ja sitten siihen päälle uudet jutut, kuten optinen kuvanvakain jne.

 • Obrut

  Taitaa olla sama mitä Nokia julkaisee – mollattavaksi joutuu kuitenkin. Jostain ihmeestä kumpuaa tuo “ei ikinä enää Nokian puhelinta” vimmakin. Itselläni on ollut monenlaisia puhelimia ja tällä hetkellä N8 joka on mielestäni oikein hyvä vastine rahoille ja tarjoaa ominaisuuksia mitä tarvisen ja mitä ei monesta muusta hypeluuristakaan löydy. Toki se on vähän verkkaisempi liikkeissään, mutta hyvä kamera korvaa ne muutamat puutteetkin.

  Nyt 4S ja S III luureja pari päivää räpellettyäni en edelleenkään ymmärrä miten tuo Symbian on joidenkin mielestä täysin käyttökelvoton.

  920 ostan todennäköisesti seuraavaksi kunhan hinta asettuu oikealle tasolle.

 • neko

  Ei, vaihdoin jo leiriä. Ei enää nokialaisia.

 • pelle peloton

  Katsoin tilaisuutta (Nokia/web/new york/920/820)…ajattelin hiukan..menin kauppaan ja ostin PUREVIEW 808.
  Tämä on SE VIIMEINEN NOKIA minkä tulen omistamaan…..

 • jereppa

  En ajatellut ostaa kumpaakaan. N8:lla pärjätään vielä vuoden päivät.

  Tietääkö kukaan syytä miksei noi kapuloita saada kaupanhyllyille nopeammin julkistamisen jälkeen?

 • erh4be

  •hinku

  hemmetin nakkisormet ku ei taho osua oikeille kapeille pystyqwerryssä. :D

 • erh4be

  en hanki. tuli vastikään ostettua Lumia 900 ja tällä aattelin pärjätä hinku aikaa.

 • kahuna

  Nokia alkaa varmaan tämän julkaisun jälkeen valmis konkurssiin. Seuraavaksi hankin kyllä iPhonen kunhan tuo oman Noksun soppari loppuu…

 • ollicas

  En tiedä vielä koska WP8 vähän vierastuttaa minua…

 • Jonobo

  Eka!

  N8 menee vaihtoon, 920 tilalle.