«

»

Kuinka vaihdat fonttia Nokia N8:iin

Jos puhelimen perinteinen fontin tyyli alkaa kyllästyttään niin sen vaihtaminen haluamaansa tyyliin ei ole vaikea homma. Ohje toimii Symbian^3 -puhelimissa, eli N8, E7, C7, C6-01 jne. Ensimmäisenä yhdistetään puhelin tietokoneeseen USB-kaapelilla “Massamuisti” -tilassa, löytyy puhelimen valikosta “Asetukset” –>  “Yhteydet” –> “USB” –> “Massamuisti”.Seuraavaksi luodaan puhelimen massamuistiin tai muistikortille kansio nimeltä “resource” jos tätä kansiota ei vielä siellä ole. Tämän kansion sisälle tehdään uusi kansio ja annetaan sille nimeksi “Fonts”. Nyt tarvitaan fontti tiedosto jonka haluat asentaa puhelimeen, ilmaisia fontteja löydät täältä. Lataa haluamasi fontti tietokoneelle, tee uusi kansio tietokoneelle, anna sille nimeksi vaikka “fontti”, nimeä lataamasi fontti uudelleen “nosnr60.ttf”, kopioi nyt tämä äsken luomaasi “fontti” -kansioon. Tee uudelleen sama lataamallesi fontille, mutta anna nimeksi “nssb60.ttf” ja kopioi se taas “fontti” -kansioon”, tee vielä kaksi kertaa tämä sama homma ja nimeä seuraavat näin “nstsb60.ttf” ja “S60ZDIGI.ttf”.

Nyt sinulla pitää olla tietokoneella “fontti” -kansiossa neljä erin nimistä fontti -tiedostoa (nosnr60.ttf, nssb60.ttf, nstsb60.ttf, S60ZDIGI.ttf). Alussa luotiin puhelimeen “resource” kansioon uusi kansio “Fonts”, kopioi nyt nämä kaikki neljä fontti -tiedostoa tänne puhelimen “Fonts” -kansioon, tämän jälkeen kun käynnistät puhelimen uudelleen niin uusi fontti on käytössä. Jos haluat takaisin Nokian oman fontin, poistat puhelimesta “Fonts” -kansion ja käynnistät puhelimen uuudelleen.

Uusi fontti

Uusi fontti

Uusi fontti

Uusi fontti

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 • Teppo

  Juuh leikin tänään tolla FontZoomerilla. Sillä saa kyllä fontteja vaihdettua, mutta ne siinä olevat fontit ei sitten tue thaikkua(*) joten piti palauttaa takas alkuperäiseen, joka onneksi onnistui suoraan menuvalinnalla. Eli mahtaako olla niin että Belle tukee vain yhtä fonttisettiä? Eli jos haluaa enkun ja thaikun ja khmerin toimimaan kerralla niin pitää ensinnäkin löytää fontti jossa on noi kaikki, ja lisäksi saada se jotenkin ympättyä tohon FontZoomeriin.

  Eli siis;
  1) Miten FontZoomeriin saa oman TTF-fonttifileen?
  2) Miten yhteen fonttifileeseen saa yhdisteltyä eri fontteja, joku editori löytynee vissiinkin?
  3) Sinänsähän Unicode-systeemihän kai tukee kerrallaankin kieliä ihan mielettömästi yhtäaikaa eli se ei ole ongelma, mutta mahtaako olla tolle fonttifileelle joku maksimikokoraja Bellessä?

  (*) Eli jos olen ymmärtänyt oikein niin teoriassa TTF-Unicode-fileessä on _kaikki_ maailman kielet tuettuina, mutta suurimmassa osassa paketeista ne tukemattomat kielet on vain jätetty määrittelemättä?

 • Teppo

  Juu en saa tätä systeemiä toimimaan Bellessä (Nokia 700), toisaalta mikään ei myöskään nähtävästi mennyt “rikkikään” tuossa kokeilussa. taustakuvat tosin hävisi noista homescreeneistä mutta uudelleenkäynnistyksen jälkeen näyttää kaikki toimivan normaalisti… Mitähän kautta näitä fontteja saisi tähän? Swypen kautta lähti thaikkufontit toimimaan mutta en tiedä näistä Khmer-fonteista sitte…

 • http://symbiansuomi.webs.com Symbian Suomi

  Ei toimi enää Bellellä

 • pena

  ei toimi nää fontit symbian annassa, ainakaan samalla tavalla ku pr1.2ssa

  • n8fin

   Ai sulla on jo Symbian Anna?

 • jorma

  ei tapahdu yhtään mitään…hmm..

 • Yoaga

  Moi!

  Tein juuri niin kuin ohjeessa sanottiin ja joitakin sovelluksia (Angry Birds mukaan lukien) poistui. Poistin “Fonts”-kansion ja sovellukset palasivat hetkeksi näkyviin ja taas lähtivät pois näkyvistä. Kun kuitenkin selaan tiedostoja Windowsilla, Angry Birds ja muut näkyvät “Resource” -> “apps”- kansiossa. Mitään muita kansioita en edes avannut. Käynnistyminen kesti kauan ja ennen PIN-koodin kysyä näkyi aloitusnäyttö ja sitten pomppasi PIN-koodin kyselyyn. “Sovellusten hallinnassa” Angry Birds näkyy. Käynnistin puhelimen vielä uudelleen ja käynnistys sujuu normaalisti. Angry Birds on tullut takaisin, mutta useita sovelluksia puuttuu silti. Operaattori ei näy, mutta pystyn soittamaan. Käynnistän puhelimen taas kerran ja se sujuu nopeasti ja normaalisti. Operaattori näkyy, mutta sovelluksia puuttuu. Käynnistän puhelimen (joka on muuten N8) uudelleen ja Angry Birdsit katoavat taas hetken kuluttua. Yhdistän tietokoneeseen ja siellä näkyy Angry Birdsit. Onko ideoita, miksi näin kävi tai miten voin korjata tilanteen???

  • Yoaga

   Hetken päästä viimeisestä käynnistyksestä kaikki sovellukset näkyvät taas, tosin eri kansiossa kuin aluksi. Kaikki löytyvät taas. Ihmettelen tosin, miksi näin tapahtui…

  • Yoaga

   Uusi fontti ei muuten koskaan näkynyt.

 • Timo

  Ovi kauppa ei toimi mulla kun on fontti asennettu. Millä sen saa toimimaan?

  • n8fin

   Tuossa luin monelta palstalta ja blogista, että ongelma korjaantuisi kun asentaa uusimman Qt:n (Qt 4.7.2).

   Itse olen asentanut tuon ja hyvin toimii Ovi kauppa ja fontti.

   Asennus omalla vastuulla ;)

   Lataus linkki: http://bit.ly/f3J4As

   • Timo

    latasin Qt:n, laitoin fontin, toimii hyvin ,kiitos! :)
    itse käytän nyt Nokia Puren tyylistä fonttia, täytyy sanoa, että näyttää erittäin tyylikkäältä

    • n8fin

     Hyvä. Tuosta Qt:stä löytyy vieläkin uudempi versio. Qt 4.7.3 ja sen voi ladata alla olevasta linkistä.

     http://dl.dropbox.com/u/25595204/QT4.7.3.zip

     Paketti sisältää:
     - Qt 4.7.3
     - Qt WebKit 4.8.0
     - Qt Mobility 1.1.2

 • kokeilija

  http://www.abstractfonts.com/font/14672
  Tuossa myös hyvä fontti, koon saa muuttaa suureksi.

 • Timo

  Moi
  Kerro pliis mikä teema sulla on käytössä tossa kuvassa ja mistä se on ladattu. Lisäks: makee fontti, minkä niminen?