«

»

Kuinka synkronoidaan Nokia Kartat? (Symbian^3, N8, E7, C7 jne)

Monen olen kuullut sanottavan, että puhelimen karttojen tallennetut paikat ja reitit katosivat kun päivitin puhelimen. Puhelimen valikosta löytyy kyllä “Synkronointi -sovellus”, mutta moni ei välttämättä ole ajatellut ettei tämä toiminto synkronoi Nokia Karttojen tallennettuja paikkoja ja reittejä. Karttojen synkronointi, eli tavallaan varmuuskopiointi siirtää tiedot Nokian -palvelimelle oman käyttäjätunnuksen taakse, tällöin ne ovat aina tallessa vaikka hukkaisit koko puhelimen.

Karttojen synkronointi on hyvä tietää ja osata tehdä myöskin siinä tapauksessa, mikäli haluat suunnitella matkasi tietokoneella etukäteen tai merkata ja muokata omia paikkojasi. Paikkojen ja reittien hallinta kun on paljon sujuvampaa suorittaa tietokoneella kuin puhelimella.

Nokian karttapalvelu löytyy osoitteesta http://maps.nokia.com ja sinne kirjaudutaan samoilla Nokian tunnuksilla kuin mitä käytetään puhelimessa.

Kuinka synkronointi tapahtuu? Synkronointi on oikeastaan enemmän kuin helppoa, mutta ehkä se on sijoitettu Nokia Kartoissa sellaiseen paikkaan josta sitä ei välttämättä kaikki huomaa etsiä? Eli, avataan Nokia Kartat, valitaan alhaalta suurennuslasi (haku), seuraavaksi valitaan ylhäältä valikosta tähti -kuvake (suosikit) ja valitaan synkronointi kuvake alapalkista (keskimmäinen kuvake). Synkronointi alkaa välittömästi ja näin puhelimeen tallennetut paikat ja reitit siirtyvät Nokian -palvelimille. Mikäli olet tehnyt muutoksia omiin paikkoihin tai reitteihin tietokoneella, synkronoituu myöskin nämä nyt puhelimeen, eli synkronointi toimii molempiin suuntiin.

Nokialle vielä loppuun terveiset! Miksi sovellusvalikoimasta löytyvässä “Synkronointi -sovelluksessa” ei ole mahdollisuutta Karttojen synkronointiin? Miksi Nokia Kartoissa ei ole automaattista synkronointi mahdollisuutta?

Toivottavasti tästä oli jollekkin apua! :)

Nokia Kartat - Synkronointi

Nokia Kartat – Synkronointi


  • tepi

    “Toivottavasti tästä oli jollekkin apua!”
    +1