«

»

Kamera käyntiin nopeasti lukitusnäytöltä, QuickCam v1.1.1

 

Joskus saattaa tulla tilanne jossa puhelimen kamera pitää saada mahdollisimman nopeasti päälle. QuickCam -sovelluksen tarkoitus on yksinkertainen, sen avulla kameran saa avattua vaikka näppäimet olisivat lukossa. Asetuksista löytyy kaksi vaihtoehtoista metodia kuinka kameran käynnistyksen halutaan tapahtuvan. Ensimmäinen vaihtoehto on “Hold”, eli pidetään kameran kuvausnappia pohjassa, toinen vaihtohto on ns. kaksoiskilikkaus, eli “Double Click” jolloin painetaan nopeasti kuvausnappia kaksi kertaa. Sovellus antaa äänimerkin “piip” kun kamera käynnistetään, tätä äänenvoimakkuutta voidaan säätää asetuksista kohdasta “Sound”. Lisäksi asetuksista löytyy automaattinen käynnistys “Auto Start” ja “Screen Lock on Camera Exit”, eli laitetaanko näppäimet takaisin lukkoon kun kamera suljetaan.

Sovellus on saanut hyvät arvosanat Nokia Kaupassa, mutta osa käyttäjistä on valittanut, ettei sovellus toimi lainkaan tai toimii ailahtelevasti. Omassa testissäni sovellus toimii aina yhden kerran sen jälkeen kun käynnistän puhelimen uudelleen, tämän jälkeen kuulen kyllä “piip” -äänen ja näppäimet avautuvat, mutta kamera ei käynnisty. Lisäksi mainittakoon, että sovellus ei toimi kolmansien osapuolten näppäinlukko -sovellusten kanssa, kuten vaikkapa Swipe Unlock.

Mielestäni sovelluksen idea on erinomainen, mutta sen toimintavarmuus ei ole vielä sillä tasolla millä sen pitäisi ja koska sovellus on maksullinen, tulemme seuraamaan sen kehitystä ja ilmoitamme heti kun sovelluksen kehityksessä tapahtuu jotain suurempaa muutosta joka korjaa näitä tunnettuja ongelmia.

Sovelluksen voi ladata Nokia Kaupasta hintaa 1€.

Asetukset

Asetukset

Metodi

Metodi