«

»

Jääkiekon MM-kotikisat 2012 kännykkään, Symbian & Windows Phone

Jääkiekon MM-kisat alkavat Helsingissä 4.5.2012 ja koska meiltä Suomesta löytyy valtava määrä lätkäfaneja päätimme kirjoittaa kattavan artikkelin siitä kuinka seurata MM-kotikisoja puhelimen välityksellä. Artikkelissa pyrimme löytämään muun muassa mahdolliset sovellukset (Symbian, Windows Phone) ja mobiilipalvelut joiden avulla pysyt jatkuvasti ajantasalla. Artikkelia päivitetään sitä mukaan kunhan löydämme uusia palveluita, muistakaa vinkata kommenteissa mikäli tiedätte jonkun hyvän sovelluksen tai palvelun puhelimeen.

Hockey Night 2nd Screen (Symbian,Windows Phone)

Kuvaus: Ilmainen Hockey Night 2nd Screen avaa lätkäfaneille täysin uusia ja hauskoja keinoja osallistua Leijonien kannustamiseen – olit sitten kotona tai vaikkapa pelissä paikan päällä!

Sovelluksen avulla voit jakaa omat fiiliksesi ja kutsua kavereita mukaan. Samalla näet myös miten muu Suomen kansa elää pelin tunnelmassa mukana ja mistä löytyy villeimmät fanit. Löydät palvelusta tietysti myös sen kaikkein tärkeimmän tiedon, eli ohjelman koska Leijonat pelaa ja mistä voit ottelun kulloinkin katsoa.

Kirjaudu kisakatsomoon! Kerro missä seuraat Leijonien ottelua ja jaa tieto kavereille Facebookissa.

Tuuleta! Ravista puhelintasi ja anna mobiililaitteen mekastaa puolestasi.

Huuda! Parhaat lasautukset saattavat jopa päätyä suoraan TV-lähetykseen.

Osallistu! Anna äänesi kuulua vastaamalla ajankohtaiseen päivän kysymykseen.

Lataus: Symbian, Nokia Kauppa | Windows Phone, Marketplace

Hockey Night 2nd Screen Symbianille ja Windows Phonelle

Hockey Night 2nd Screen Symbianille ja Windows Phonelle

Elisa Kotikisat (Windows Phone)

Kuvaus: Kerää kiekkoja ja haasta kavereitasi! Elisa Kotikisat -pelissä keräät kiekkoja Elisan TV-mainoksista ja voit haastaa kaverisi matsiin kotikisojen mestaruudesta. Harhauta, laukaise ja tuuleta – kisojen piste- ja maalikuninkaille on luvassa mahtavia palkintoja.

Sovelluksen sisältö
- Kiekkojen kerääminen Elisan TV-mainoksista
- 3D-lätkäpeli, jossa hyökkäät vastustajan maalille
- Facebook-kavereiden haastaminen
- Omat ja muiden pistetilanteet
- MM 2012 -kisasisältö
- Yksityiskohtaiset ohjeet

Lataus: Windows Phone, Marketplace

Elisa Kotikisat

Elisa Kotikisat

2012 IIHF (Windows Phone)

Kuvaus: MM-kisojen virallinen lätkäsovellus josta löytyy reaaliaikaset tilastot, tulokset ja uutiset. Voit myös muokata sovellusta omiin tarkoituksiin sopivaksi.

Lataus: Windows Phone, Marketplace

2012 IIHF Windows Phone

2012 IIHF Windows Phone

Mobiililehdet (Symbian, Windows Phone)
Uusimmat MM-kisauutiset on ehkä helpoin lukea mobiililehti -sovelluksien avulla. Näistä ainakin kolme hyvää löytyy molemmille käyttöjärjestelmille, eli MTV3 Juuri nyt,  Ilta-Sanomat ja HS.fi – Helsingin Sanomat. Näistä HS tarjoaa myöskin jonkinlaisen tulospalvelun.

Lataus Symbian (Nokia Kauppa): MTV3 Juuri nyt | Ilta-Sanomat | HS.fi – Helsingin Sanomat
Lataus Windows Phone (Marketplace): MTV3 Juuri nyt | Ilta-Sanomat | HS.fi – Helsingin Sanomat

Mobiililehdet: MTV3 Juuri Nyt, HS.fi ja Ilta-Sanomat

Mobiililehdet: MTV3 Juuri nyt, HS.fi ja Ilta-Sanomat

Teksti-TV (Symbian, Windows Phone)
Myöskin Teksti-TV:n kautta uutiset ja tulokset välittyvät nopeasti puhelimen ruudulle. Teksti-TV -sovelluksia löytyy kummallekkin käyttöjärjestelmälle useita. Windows Phonelle löytyy kolme joista jokainen voi valita mieluisensa, sillä nämä kaikki ovat täysin ilmaisia. Symbian käyttäjät joutuvat valitsemaan ilmaisen ja maksullisen väliltä. Suosittelen ilmaisversiota, sillä se tarjoaa lähes samankaltaisen käyttökokemuksen kuin Sofia Digitalin maksullinen versio, tosin tämä sisältää kaksi teksti-tv kanavaa enemmän (SubTV ja FST).

Lataus: Symbian (Nokia Kauppa), Windows Phone (Marketplace)

Suomi teksti-tv (Symbian)

Suomi teksti-tv (Symbian)

Suorat lähetykset (Symbian, Windows Phone)
Vaikka elämme jo vuotta 2012 ei edelleenkään puhelimiin ole saatavilla suoria TV-lähetyksiä. Toteutuksesta tämä ei voi olla kiinni vaan pikemminkin jonkilaisista TV-oikeuksista. Ainakaan itse en ole tälle mitään muuta syytä keksinyt. Mikäli kuitenkin haluat katsoa MM-kisoja suorana kännykästä, onnistuu se Symbianilla Kinoni Remote Desktop -sovelluksen avulla, lisäksi tarvitset tietysti tietokoneeseen digiboxin, suosittelen lukemaan artikkelimme ko. sovelluksesta. Windows Phonelle on myöskin samantapainen sovellus olemassa. The Fast Marketin Remote Desktop -sovelluksen avulla voit hallita tietokonettasi mistä tahansa missä mobiililaajakaista on käytössä. HUOM! Windows Phonelle tarkoitettua sovellusta emme ole testanneet, sovelluksesta löytyy kuitekin YouTube -video joka kannattaa katsoa.

Lataus: Symbian (Nokia Kauppa), Windows Phone (Marketplace)

Suorat lähetykset kännykkään (Kinoni Remote Desktop)

Suorat lähetykset kännykkään (Kinoni Remote Desktop)

Mobiilisivut, Twitter ja Facebook (Symbian, Windows Phone)
Sovelluksien lisäksi löytyy tietysti myöskin ihan hyviä nettisivuja joita on nopea lukea puhelimella. Näistä mainittakoon YLE:n MM-kisasivut 2012, sekä MTV3:n MM-kisasivut 2012, jotka toimivat puhelimella erittäin näppärästi. Mikäli käytät Twitteriä tai Facebookkia, alla muutamia hyviä linkkejä joita kannattaa seurata.

Siinäpä muutamia sovelluksia ja vinkkejä. Toivottavasti saitte artikkelista hyviä neuvoja ja ohjeita.


 • vilu

  N8Fin kirjoitit “Toteutuksesta tämä ei voi olla kiinni vaan pikemminkin jonkilaisista TV-oikeuksista. Ainakaan itse en ole tälle mitään muuta syytä keksinyt”

  Olet aivan oikeassa. Tuon kaiken tekniikan kehittymisen hidastamisen ja vastaavan takana ovat Teosto ja muut tekijäoikeusjärjestöt(http://www.itviikko.fi/teknologia/2007/03/30/tekijanoikeusjarjestojen-ahneus-pysayttanyt-kehityksen/20077998/7)
  Luin jostakin että televisio yhtiöt ovat sanoneet ettei ole kannattavaa heille maksaa tekijäoikeusmaksuja useampaan kertaan ja se tulee aivan liian kalliiksi.
  Valitettavasti niin kauan kuin tuollaiset järjestöt ovat etuoikeutettuja käyttämään Suomen lakia väärin, ei täällä televisio ohjelmia voida lähettää internetin, mobiili-tv:n tai minkään muunkaan digi-tv:stä poikkavan tekniikan kautta.

 • n8fin

  APH:
  Ei löydy Hockey Night 2nd Screen:ia Nokia 701:lle…

  Mitä jos kokelet asentaa N8:n version? http://store.ovi.com/content/268850/download

 • APH

  Ei löydy Hockey Night 2nd Screen:ia Nokia 701:lle…