«

»

HTC:n uudet Windows Phone 8 -puhelimet, mitä ihmeellistä? Kuka ostaa?

HTC on hetki sitten julkistanut kaksi uutta Windows -puhelinta jotka ovat 8X ja 8S. Molemmissa puhelimissa pyörii Windows Phone 8 -käyttöjärjestelmä, eli sama kuin tulevissa Nokian uutuuksissa (Lumia 820 ja 920). Seurasin mielenkiinnosta eri nettisivujen kautta julkistustilaisuutta ja etenkin sitä, mitä HTC tuo puhelimiin sellaista mitä Nokian puhelimissa ei ole ja mikä saa kuluttajat ostamaan HTC:n Windows -puhelimen Nokian sijasta?

Tarkoitus ei ollut kirjoittaa mitään artikkelia tästä, mutta tilaisuuden jälkeen tulin toisiin aatoksiin, sillä julkistus herätti ainakin itsessäni sen verran kummastusta. Mietin etenkin sitä, miksi HTC tuo markkinoille WP8 -puhelimia joissa ei ole yhtään mitään ihmeellistä? Ei siis yhtään mitään! Miten HTC aikoo kilpailla näillä puhelimilla Nokiaa vastaan?

Katsotaampa hieman tarkemmin mitä tuo HTC 8X tajoaa?

HTC:n 8X -puhelimessa on 4,3 tuuman retina näyttö (720p), 1,5 gigahertsin tuplaydinsuoritin, 1 Gt keskusmuistia, 16GB sisäistä muistia, NFC tuki, Beats Audio -tekniikka, sekä takana kahdeksan megapikselin kamera LED -salamalla (f2.0, 28 mm) ja 2,1 megapikselin etukamera (FULL HD). Painoa löytyy 130 grammaa, lasi on kaareva ja sitä saa viitenä eri värivaihtoehtona. Siinäpä se… ja huomatkaa, tämä on HTC:n lippulaiva!

Mitä ihmeellistä…? Ehkä Beats Audio jonka ansiosta puhelimeen voidaan kytkeä normaalia tehokkaampi kuulokevahvistin… ei taida tämä ominaisuus riittää?

Kun tätä HTC:n lippulaivaa verrataan Nokian lippulaivaan (Lumia 920) ei voi muuta todeta kuin sen, että ei ole HTC:stä Nokian haastajaksi WP8 -puhelinten osalta. HTC:n 8X jää Lumia 920 -puhelimesta niin paljon jälkeen, ettei sitä voi mielestäni edes verrata siihen, vaan vertailua pitää tehdä ennemminkin Nokian keskihintaiseen Lumia 820 -puhelimeen, tosin pärjääkö HTC:n lippulaiva edes Lumia 820:lle?

Tämä on vain minun mielipide ja jokainen saa olla mitä mieltä tahansa, totuus on kuitenkin mielestäni se, että HTC:n WP8  -puhelimista ei tule menestystarinaa vaikkakin pian nähdään iltapäivälehtien otsikoita tyyliin “Nokia sai haastajan, HTC toi samanlaiset puhelimet!”, “Nällä osaalueilla HTC päihittää Nokian!” jne… :D

Mitä mitä mieltä olette HTC:n uusista Windows -puhelimista? Onko näistä uhkaa Nokialle?

HTC 8X

HTC 8X

Lähteet: Puhelinvertailu, The Verge, Engadget