«

»

Helppoa ja nopeaa tiedonsiirtoa, Dukto v5.2.0

Dukto on hyvin simppeli sovellus jonka avulla siirrät tiedostoja ja kansioita tietokoneen ja puhelimesi välillä. Tiedostojen siirto onnistuu molempiin suuntiin. Dukto käyttää tiedonsiirtoon WLAN -yhteyttä joten langaton internetyhteys on pakollinen. Sovellus on pidetty hyvin yksinkertaisena ja sen vuoksi se on myöskin erittäin helppo käyttää. Käyttöliittymä on erittäin nopea ja selkeä. Asetuksista löytyy mahdollisuus muuttaa kansiota minne tiedostot siirretään, sekä teeman väri.

Erinomainen sovellus tietokoneen ja puhelimen väliseen tiedonsiirtoon.

Dukto tarvitsee puhelimeen asennettavan sovelluksen lisäksi tietokoneelle oman hyvin samankaltaisen ohjelman, joka on ladattavissa ilmaiseksi Dukton -sivuilta.

Sovellus on ladattavissa puhelimeen ilmaiseksi Nokia Kaupasta.

Dukto v5.2.0

Dukto v5.2.0

Mikalle kiitokset vinkistä! :)


 • Mika

  Huomasin uuden hienon ominaisuuden tuossa Duktossa. Minulla on PC ja läppäri kotiverkossa kiinni, ja kun molempiin asensi tuon Dukton, niin myös ne näkevät toisensa. Eli sen kautta voi siirrellä helposti tiedostoja kotiverkon yli, varsinkin kun tuon Dukton käyttöliittymä on niin helppo ja yksinkertainen.

 • jaska

  @N8Fin (en voinut lainata sinua enää, ei tuo “vastaa” näppi enää näkynyt tuossa lainausrykelmässä)

  Eli minulla vain näkyy http://i.imgur.com/fmIyc.png ja samalla tavalla sitten puhelimen päässä. Puhelimesta pystyn omaan ip:hen lähettämään kyllä tavaraa, mutta se ei jää tuolla tavalla “muistiin” kuten sinulla näkyisi tuossa listassa olevan.

  Nyt kun aloin järkeilemään päässäni, niin niiden molempien pitäänee sitten käyttää wlania? No eihän tämä minun pöytäkone ole wlanissa roikkumassa vaan piuhalla kiinni…. Johtuisiko tästä? ^^

  • n8fin

   Kyllä, ongelma johtuu tuosta WLAN -verkon puutteesta.

   • jaska

    Näinpä vähän arvelinkin. Hölmöä :P

    Jospa sitten myöhemmissä versioissa nuo saisi naitettua ilman saman verkon piirissä oloa, tältäänsä jää vähän tyngäksi omassa käytössä.

 • Mika

  Jos käytössä olisi vielä langaton lataus, kuten uusissa Lumioissa, niin USB-portin voisi poistaa koko puhelimesta. :) Ehkä se on kuitenkin hyvä olla varmuuskopioita ja päivityksiä varten. Mutta tulevaisuudessa langattomuus on in ja puhelimiin ei enää tarvitse mitään portteja.

 • jaska

  Jotain tällaista olen jo pitkään toivonut, vaikka Nokia Dropin muodossa. Ei tarvitsisi aina piuhaa väliin kun haluaisi sen yhden tai pari mp3:sta siirtää. Kiitos vinkistä

  • jaska

   ,,,,paitsi että voin lähettää puhelimesta koneelle ip-osoitteen kautta, mutta en toistepäin :/

   • n8fin

    Pitäis onnistua myös toisinpäin, miksi ei onnistu? Saatko jonkun virheilmoituksen vai?

    • jaska

     Puhelimesta katson siitä “Jaa” napin kohdalta puhelimen IP:n (on muotoa 192.168..) ja käyn vaikka whatsmyip sivulla katsomassa sieltä ip:n, niin se onkin lähempänä wlanin ulospäin näkyvää ip:tä (89.166……..)

     Kummallakaan en saa lähetettyä pc:ltä kännyyn mitään, windowsista on palomuurista tarjottu reikä ohjelmalle.

     Kokeilin vieläpä ihan 3g-verkossa tuota, ilman wlania. Ei tulosta. Antaa virheeksi Error 7

     Wlanin kanssa olen ollut melko vähän tekemisissä, pitäneekkö modeemin asetuksia sitten puukottaa vai mistä lie tämä johtuisi?

     • n8fin

      Puhelimessa pitäisi näkyä kaksi “yhteyttä”. Eli “IP connection” ja tietokoneen nimi “NokiaN8″. Tiedostot lähetetään jälkimmäiseen.

      Tietokoneella pitäisi taasen näkyä “IP connection” ja puhelimen nimi “N8FIN” ja tiedostot lähetetään samoin jälkimmäiseen.

      Näkyykö sulla nuin?